AXN a anunţat pe 18 mai 2006 numirea lui Stephen White în funcţia de Director General al reţelelor sale din Europa Centrală în locul lui Tom Davidson care a fost promovat în funcţia de Vicepreşedinte al International Networks Europa în cadrul Sony Pictures Television International (SPTI), potrivit unui comunicat e presă al AXN.

White va superviza managementul conţinutului de programe AXN, operaţiunilor tehnice, marketingului şi vânzărilor şi va fi responsabil de extinderea distribuţiei canalului în cele şase pieţe cheie: Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România şi Bulgaria, dar şi de dezvoltarea oportunităţilor pentru noi canale SPTI în regiune.

White a lucrat în Sidney, Australia în calitate de Chief Operating Officer al canalului TV1, o societate pe acţiuni la care SPTI e partener. Din 1996 până în 1998, a ocupat funcţia de Director Financiar la Woodslane Pty Limited, importatorul şi distribuitorul nr. 1 de documentaţii informatice din Australia, iar începând cu 1989 şi până în 1996, White a deţinut două funcţii în cadrul companiei PriceWaterhouseCoopers, în ale căror responsabilităţi era şi observarea fenomenului de privatizare pentru companiile de telecomunicaţii.

Tom Davidson îşi va exercita funcţia de Vicepreşedinte International Networks în birourile SPTI European din Londra şi îi va raporta direct lui Ross Hair, Senior Vicepreşedinte SPTI, International Networks, Europa.

Ross Hair a declarat: „În ultima funcţie deţinută de Tom, coordonarea realizată de el s-a dovedit esenţială în creşterea numărului de abonaţi ai canalului AXN în Europa Centrală de la 1.000.000 de abonaţi în 2003, anul în care acest canal s-a lansat în Europa Centrală, la aproape 5.000.000 astăzi. Sunt foarte încântat că Tom a acceptat funcţia care i s-a propus şi aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună aici, în Londra.”

În noua sa funcţie, Davidson va avea rolul de a dezvolta reţelele de televiziune SPTI în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, concentrându-se pe creşterea distribuţiei brandurilor AXN, Animax şi Sony Entertainment Television atât în platformele pay-tv, cât şi în reţelele de cablu şi telefonie mobilă.

Potrivit SPTI, activitatea reţelelor proprii în Europa înregistrează o creştere continuă prin canalele deja prezente în Italia, Spania, Portugalia, Israel, Germania, Austria, Elveţia, Polonia, Ungaria, România, Cehia, Sovacia şi Bulgaria, şi în special al brandului AXN, care la doi ani de la lansare este în fruntea topului de ratinguri din Polonia şi are performanţe notabile în întreaga regiune.

Înaintea acestei promovări, Davidson a avut funcţia de Director General AXN, Europa Centrală, cu sediul în Budapesta, unde a implementat şi coordonat creşterea distribuţiei AXN precum şi a ratingurilor obţinute de acest canal în întreaga regiune.

Davidson a mai deţinut funcţia de Director Executiv Financiar Sony Pictures Entertainment (SPE) în birourile companiei din Culver City, California în 2000, iar înainte a participat în calitate de Chief Financial Officer la lansarea în România a canalului pay-TV HBO.

AXN este un program de televiziune ce difuzează emisiuni de tip reality/adventure şi evenimente sportive în premieră, fiind recepţionat în 50 de ţări din Asia, America Latină, Europa şi Orientul Mijlociu.

Această televiziune face parte din portofoliul de peste 40 de reţele globale deţinute de Sony Pictures Television International (SPTI).

SPTI este detinută de Sony Pictures Entertainment (SPE). În România, AXN este distribuit şi promovat de HBO România.