Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Thread: ANTENA COMUNA

  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default ANTENA COMUNA

    Undeva la tara exista un bloc intreg ce vrea abo la DTH dar asta ar insemna o padure de antene pe balcoane . Ma gandeam poate stie cineva daca pot lega 6 receivere la un singur LNB pentr a face economie de timp si electrozi de sudura. Merci fain

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    1,495
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din cate am vazut eu cei de la RCS folosesc la acest moment doua transpondere cu acelati tip de polarizare(orizontala). In principiu nu ar fi nici o problema, iti trebuieste spliter . Principial vorbind,...intervin pirederi ptr un nr mai mare de clienti.

    Atentie insa ca acest lucru poate fi o solutie temporara !, daca RCS-ul va folosi in viitor si transpondere cu polarizare verticala, toata treaba asta iese din discutie.

    FAbian23

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se poate folosi Loop-ul cu real succes, eu am pus 7 in cascada si nu se simte, daca intra pe alta polarizare mai ar trebui ceva dar nu cred ca se vor complica

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Romania
    Posts
    486
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @johnny-m
    Se poate
    Antena 1.9 Al cu actuator.
    T90 -> 8 LNB Twin
    Restu',sincer, nu conteaza !
    http://img23.imageshack.us/img23/1909/myserverx.jpg
    OSCAM-ul va distruge SHARING-ul

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    1,495
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti mai trebuie o antena care va "colecta" semnal cu polarizare verticala.

    In cazul folosirii in cascada, ptr. 6 receptoare nu vei putea retransmite decat numai 6 canale.

    Ceea ce am spus mai sus se referea la modalitatea de a face o retea de distributie numai catre sase abonati, fiecare cu dbox-ul lui pe post de terminal.

    FAbian23

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fara retea , pur si simplu din unul in altul ca nu stau la 50 metri distanta daca-s in acelas bloc

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Romania
    Posts
    486
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @fabian23
    Nu-ti mai trebuie inca o antena
    Ai auzit de LNB QUATRO
    Antena 1.9 Al cu actuator.
    T90 -> 8 LNB Twin
    Restu',sincer, nu conteaza !
    http://img23.imageshack.us/img23/1909/myserverx.jpg
    OSCAM-ul va distruge SHARING-ul

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    4,271
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Disat
    @fabian23
    Nu-ti mai trebuie inca o antena
    Ai auzit de LNB QUATRO
    Pune un octo-LNB cu 100 euro si ai rezolvat problema !

    http://www.alleseineuro.de/product_i...oducts_id/2644

  9. #9
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by agent__7
    Se poate folosi Loop-ul cu real succes, eu am pus 7 in cascada si nu se simte, daca intra pe alta polarizare mai ar trebui ceva dar nu cred ca se vor complica
    solutia va dat-o omu mai sus... ce naiba faceti tot felu de presupuneri... Mai ramane de vazut care sunt pierderile de semnal la o distanta cat de cat mare a cablului...
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Romania
    Posts
    486
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @loko
    si daca sant mai mult de 8 abonati
    nu-i asa ca pui quatro
    Antena 1.9 Al cu actuator.
    T90 -> 8 LNB Twin
    Restu',sincer, nu conteaza !
    http://img23.imageshack.us/img23/1909/myserverx.jpg
    OSCAM-ul va distruge SHARING-ul

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa ajungem sa coste antena mai scumpa ca aparatul, revin cu sugestia ca fara nimic in plus se pozitioneaza O ANTENA CU LNC -ul EI NORMAL, dupa atata efort se sta omeneste la o bere si se savureaza programele. Dupa care se disperseaza toti curiosii la casa lui sa hotarasca unde pun receptorul DTH (de obicei linga televizor) dupa care sau se dau gauri in pereti (sau plafon) si pur si simplu se inseriaza receptoarele urmarindu-se calea cea mai scurta .
    Ulterio se trece pe la toti sa faca cinste , eventual in zile succesive
    Succes!

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Romania
    Posts
    486
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @agent__7
    Era vorba daca va aparea si o alta polaritate
    Atunci ce te faci cu cascada
    Antena 1.9 Al cu actuator.
    T90 -> 8 LNB Twin
    Restu',sincer, nu conteaza !
    http://img23.imageshack.us/img23/1909/myserverx.jpg
    OSCAM-ul va distruge SHARING-ul

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    4,271
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @agent__7
    E cam "artizanala" solutia ta. Daca apare o frecventa noua (sau se schimba frecventa pe alta polaritate) in RCS, sau daca i se nazareste la unul sa se mai uite pe alte frecvente sa vada ce mai e pe-acolo, ceilalti din serie nu mai vad nimic. Iar tu va trebui atunci sa schimbi toata cablarea. Si daca ai ghinion, se mai strica si un receptor.

    @Disat
    Un octo-LNB este solutia cea mai ieftina. Daca sint mai mult de 8 abonati eu as pune inca o antena cu un octo-LNB !

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    1,495
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca se foloseste inserierea acestora, apar probleme datorate acestea, ce au fost deja enuntate. Iar in functie de plasament s-ar putea si mai mult cablu de pozat.

    FAbian23

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    216
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incercati
    TELEVES indoor splitter IF (950-2150 MHz) F type

    este un splitter activ sepune dupa LNB si tensiunea primeste de la receptor.
    deci:
    BAND........(MHz)=950-2150
    Nr.outputs..........=8
    IF gain.......(dB)=3.4-6.4
    Rejection bet.outputs....(dB)= >15
    DC bypass outputs-input....= YES
    Noise figure ..(dB)=7
    Dimensions...(mm)=141x97x24

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Antena 60cm versus antena 80cm
    By joliyyy in forum RDI - Satelit
    Replies: 15
    Last Post: 14th April 2006, 08:26
  2. Replies: 11
    Last Post: 27th February 2006, 19:55
  3. Replies: 6
    Last Post: 5th January 2006, 18:40
  4. Antena 1, Antena 2, Antena 3, EUFORIA (Antena 4?)
    By macsat in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 27th December 2005, 10:35
  5. antena comuna pentru satelit si acces internet
    By danrusu in forum Placi DVB
    Replies: 9
    Last Post: 4th December 2003, 14:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top