Eurosport a câştigat drepturile media şi de marketing pentru Campionatele Mondiale şi Europene de Karting 2006, potrivit unui comunicat al Eurosport.

Afacerea a fost finalizată între divizia de evenimente SRW a Eurosport şi Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), care prin comisia sportivă internă CIK reprezintă organismul mondial care gestionează kartingul.

Kartingul este una dintre cele patru discipline ale sporturilor cu motor care are un campionat, alături de FIA Formula 1, FIA World Tourind Car Championship şi FIA World Rally Championship (WRC).

Cinci competiţii de karting vor fi transmise LIVE de Eurosport 2, excepţie făcând doar singura etapă din Campionatul Mondial de Karting din Angerville, Franţa din 1 octombrie 2006 care va fi transmisă pe Eurosport.

Programul acoperă transmisiuni complete ale fiecărei competiţii: Varennes s/Allier (Franta) pe 25 iunie la ora 18.00 pe Eurosport 2; Ampfing (Germania) pe 20 august la ora 18.00 pe Eurosport 2; Mariembourg (Belgia) pe 3 septembrie la ora 18.00 pe Eurosport 2; Angerville (Franta) pe 1 octombrie la ora 15.00 pe Eurosport.

De asemenea, Eurosport 2 va difuza un material special la sfârşitul lunii octombrie reprezentând recapitularea întregului sezon cu fiecare competiţie în parte.

Preşedintele FIA, Max Mosley, a declarat că „Acest contract demonstrează cererea crescuta ş interesul faţă de kartingul internaţional. A fost un proces delicat şi de succes.”