Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    297
    Posts Thanks / Likes

    Default Insat4A Ku band signal in Oman?


    Can any1 confirm of getting Insat 4A Ku band signals in Oman?

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    95° East
    Posts
    1,022
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear,

    Yes it could be with 120cm Dish - I havn't try this but I have INSAT 4A C band channels.
    Regards

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    297
    Posts Thanks / Likes

    Default

    are u sure? oman comes way off the main footprint which is almost restricted to india unlike NSS6 where footprint touches Oman

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    95° East
    Posts
    1,022
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear,

    Are u in muscat or salalah ? - Salalah is possible even with 90cm, that is the reason I told you to try 120cm.
    Regards

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    297
    Posts Thanks / Likes

    Default

    i am in muscat, but still am very skeptical about recieving Ku band signals in mid east. if u look at footprints and coverage oman is pretty far away. Can u give me a relieble frequency i can try to align my dish to insat 4a. I am getting C band signals with my old 10 feet mesh dish..

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    297
    Posts Thanks / Likes

    Default

    here take a look


  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    95° East
    Posts
    1,022
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear,
    Here are few, I havn't try.

    11010 H SR-27500 3/4 WORKING
    11090 H SR-27500 3/4 W0RKING

    As I said - I can't give you a clear picture (read my post again, it could be possible - try with 120 cm dish )

    You may not use the KUBand with old feet dish - you need KUband LNB and Dish.

    Good Luck
    Regards

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Location
    M east
    Posts
    562
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Rishi if u want to try please remove the C band lnb and replace one ku lnb on insat 2e3e, insat 4 is also the same way...
    Tech

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. INSAT3B/4A 83DEG KU BAND SIGNAL IN DUBAI....
    By dj mufty in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 25th November 2006, 20:03
  2. Looking for someone from OMAN
    By dan_y in forum RDI - English
    Replies: 10
    Last Post: 31st October 2006, 07:45
  3. c band signal problem
    By bijitha in forum RDI - English
    Replies: 11
    Last Post: 10th August 2006, 17:20
  4. insat4A available in uae?
    By sarwannaresh in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 5th August 2006, 07:53
  5. INSAT4A 83 E YO MUSIC
    By shahbaz in forum RDI - English
    Replies: 3
    Last Post: 13th February 2006, 03:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top