Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    95° East
    Posts
    1,022
    Posts Thanks / Likes

    Default 4 in 2 out DiSEqC switch


    Dear,

    Is there any 4 in 2 out DiSEqC switch?

    (I have 3 Dish 2KU and 1 C, presently connected to 4/1 switch, I need one more out from the switch to connect to my DVB card) - is there any way?

    please advise
    Regards

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    No way with single LNB's, you need twin LNB's and one more 4x1 diseq switch.

  3. #3
    Platinum member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    21.95° N 97.06° E
    Posts
    6,263
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: 4 in 2 out DiSEqC switch

    Dear Anver, have u try with 2 way splitter?I'm using like this on my Angelbox and Metabox but I don't know it will Ok on DVB card.


    Thanks.
    " 李俊明 Born To Help People "

    DM 500s , Pacific 3600 CI , Humax F2 Finder , Angel Box , My Dream Machine , Tatasky , KAON , Topfield 3030 , Yuri YR1Dap , Dynasat 7100 , F1 , Plus and II , Metabox II , 10 , Viva Vs 9000 , SkyBox II , X-Sat 430 , 420 , Bolt N2 , NewB , New Shine Ns 3000 , Victory V 889 , F1 Newshine , New Star , Innovia 3088 CA , Atom 7000 , PBI , Prosat , Dstv 3Q76 , GA 88a , Tatasky , Big Tv , Airtel .



  4. #4
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2004
    Location
    Socialist Republic of Hypocrates
    Posts
    3,578
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: 4 in 2 out DiSEqC switch

    Quote Originally Posted by yan naing
    Dear Anver, have u try with 2 way splitter?I'm using like this on my Angelbox and Metabox but I don't know it will Ok on DVB card.
    Thanks.
    can not be used on Ku band lnb.

  5. #5
    Platinum member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    21.95° N 97.06° E
    Posts
    6,263
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: 4 in 2 out DiSEqC switch

    Quote Originally Posted by saed

    can not be used on Ku band lnb.
    Dear sir Saed, thanks for ur explain.

    Best wishes.
    " 李俊明 Born To Help People "

    DM 500s , Pacific 3600 CI , Humax F2 Finder , Angel Box , My Dream Machine , Tatasky , KAON , Topfield 3030 , Yuri YR1Dap , Dynasat 7100 , F1 , Plus and II , Metabox II , 10 , Viva Vs 9000 , SkyBox II , X-Sat 430 , 420 , Bolt N2 , NewB , New Shine Ns 3000 , Victory V 889 , F1 Newshine , New Star , Innovia 3088 CA , Atom 7000 , PBI , Prosat , Dstv 3Q76 , GA 88a , Tatasky , Big Tv , Airtel .



  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    95° East
    Posts
    1,022
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear all,

    Thanks for the response - is what some thing not makeable - if 4/1 then why not 4/2 (just curious).

    I remember in - in my old building me and my mate sharing that is 4 dish 2 C and 2 Ku - how was that? all are single LNBs - can't recall how he managed (shopkeeper)
    Regards

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Location
    M east
    Posts
    562
    Posts Thanks / Likes

    Default

    You can use only one receiver one time beacuse the ku band lnb working with v/h pol.y so 2 receiver one time work the same pol.y.The old dish and c band lnb (single)work with 2 or more connection.
    Tech

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    95° East
    Posts
    1,022
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear,

    To be frank, both was working at the same time.
    Regards

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Anver
    ... both was working at the same time.
    Yes it is possible, but on the same band and polarisation. If you want to watch a horizontal channel on one receiver and in the same time a vertical channel on the other receiver, you need a twin LNB.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    HONG KONG
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: 4 in 2 out DiSEqC switch

    Quote Originally Posted by Anver
    Dear,

    Is there any 4 in 2 out DiSEqC switch?

    (I have 3 Dish 2KU and 1 C, presently connected to 4/1 switch, I need one more out from the switch to connect to my DVB card) - is there any way?

    please advise

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    95° East
    Posts
    1,022
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear,

    The picture shows 8/1, my thread was 4/2 ?
    Regards

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    I repeat, with single LNB-s is NOT possible to have 2 INDEPENDENT (full function) receivers (only same band and polarity). If anyone thinks it's possible, it's his right to have an opinion, but they should not confuse other users.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    HONG KONG
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Anver
    Dear,

    The picture shows 8/1, my thread was 4/2 ?


    Model 6904IFD-01
    4 Input
    4 Output
    LNB powering
    Channel Master multiswitch model 6904IFD is designed to distribute 2
    polarizations (usually RHCP and LHCP) from 2 satellites to up to 4
    IRDs. Polarization selection is by 13V/18V LNB voltage switching.
    Satellite selection is by a 22KHz tone on the LNB voltage which is present
    when the second satellite is required.
    No power supply is required with model 6904IFD as the IRD’s voltage is
    passed to the desired LNB. As only the desired LNB is powered (switched
    by 0 KHz or 22 KHz), the IRD’s power supply is not overloaded. Model
    6904IFD is supplied with many 2 satellite systems.
    An upward gain slope compensates for coaxial cable losses and slope.

    Freq. Range: 950-2150 MHz • Impedance: 75 ohm • Connectors:Type F female
    Number of Inputs, Sat A LHCP,RHCP Sat B LHCP,RHCP 4
    Return Loss, In and Out (dB) 8
    Gain and Slope (dB at 950,1450,2025 MHz) -2, +2, +4
    Noise Figure (dB) 19
    Isolation, Cross Pol and Cross Sat (dB) 40
    Maximum Input, 16 channels (dBm per channel) -25
    Minimum Input (dBm per channel) -50
    Current From IRD, at 18V (mA) 60
    Satellite Section, Sat A (KHz) 0
    Satellite Section, Sat B (KHz) 22
    Tone Blocking, IRD to LNB Yes
    Polarization Selection (mA to selected LNB only, diode steered) 13/18
    Thru Voltage Drop (V) 0.6

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    This is an old 22 kHz switch which uses the 22 kHz signal to select satellite. It was OK with the old LNB's (not universal but single band). An universal LNB uses the 22 kHz signal to select the band (low or high), therefore the switch you show there cannot be used for universal LNB's.
    And, by the way, Anver needs 4 satellites on 2 receivers, not 2 satellites on 4 receivers...

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Location
    M east
    Posts
    562
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Anver need to change the ku lnb 2T and make another diseq. iIf he is satisfid by his knowldge to split the diseq and he getting cler that is ok, but cheack V/H not availabe the same time 2 Receivers
    Tech

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DiSEqC switch for 8 LNB’s...
    By bigboss in forum RDI - English
    Replies: 6
    Last Post: 31st July 2006, 09:46
  2. Pt. ALTDVB -Ajutor cu un diseqc switch 2x1
    By cmmarcu in forum Placi DVB
    Replies: 6
    Last Post: 24th April 2006, 16:05
  3. DISEQC SWITCH PROBLEM
    By digitalpartner in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 9th January 2006, 17:54
  4. DISEQC SWITCH PROBLEM
    By digitalpartner in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 7th January 2006, 17:54
  5. Diseqc Switch
    By flipper in forum Placi DVB
    Replies: 5
    Last Post: 4th October 2005, 11:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top