Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default Dream500 cu 2 antene

    Am deja o antena cu motor. Mi-as mai lua una mica fixa. Poate Dreamul sa gestioneze si pe cea fixa si pe cea cu motor? Cu comutator Diseq, fireste.
    SHALOM

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da
    Toate cele bune !

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci, in 2-3 zile vine antena!
    SHALOM

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Succes
    Toate cele bune !

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Imi iau un comutator cu 2 intrari. Dar m-am uitat prin meniul Dream-ului si la prima vedere nu as reusi sa configurez. Ar trebui o intrare sa fie pe antena fixa iar cealalta pe antena cu motor. O sa mai studiez.
    SHALOM

  6. #6
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002
    Imi iau un comutator cu 2 intrari. Dar m-am uitat prin meniul Dream-ului si la prima vedere nu as reusi sa configurez. Ar trebui o intrare sa fie pe antena fixa iar cealalta pe antena cu motor. O sa mai studiez.
    vezi la Satellite Configuration:
    probabil ai many satellite via DiSeqC Rotor,
    cred ca va trebui sa mai adaugi un satelit pe care este antena fixa si sa-l pui pe LNB 1, cind esti cu selectia pe LNB da-i OK apoi mai ai o pag cu butonul albastru de unde poti scoate DiSEqC Mode ptr lnb-ul de pe fixa = none

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci. Deocamdata nu pot sa probez. Sper sa instalez antena intr-un week-end, curind.
    SHALOM

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In principiu este simplu !
    Daca ai deja sat. configurat si scanat tr.doar sa alegi in Satellite Configuration un alt LNB decit cel fol. cu motor ( de ex. 0motor si 1fix)
    Pe urma in setarile LNB :
    -pt.LNB 0(motor) :
    1 -none
    2 - Version 1.2
    3 - A/A
    4 - None
    5 - None
    6,7,8 - nemarcate

    -pt.LNB 1(fix) :
    1 - B
    2 - Versione 1.2
    3 - A/B
    4 - Two(ca sa fi sigur)
    5 - None
    6 - marcat
    7 - nemarcat
    8 - marcat
    Bineinteles asta daca iei un comutator cu 2poz. si daca pui antena cu motor pe A(sau 1) !
    Toate cele bune !

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci, mai clar de atit... nici nu se poate. Am vrut sa iau Disequl aseara dar se pare ca toti inchid la 18.00 in Bucuresti. Ramine pe simbata.
    SHALOM

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    on line
    Posts
    162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am si eu acum o noua antena fixa langa cea cu motor + DM500s, si am incercat sa pun un comutator Diseqc, dar nu prea merge comanda motorului. Pe antena fixa merge, dar cand dau pe un alt satelit de obicei nu face nici o miscare. Cateodata insa are cate un impuls si misca cateva grade.
    Ma poate ajuta cineva sa imi dau seama ce e gresit ? In special cei care aveti ceva similar.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In principiu ar trebui sa functioneze.uitate la setarile ale pentru LNB. unul pe "0", iar celalalt pe "1". Si sa sti ca depinde foarte mult de receptorul de satelit daca stie sa gestioneze cind o antena cu mator cind o antena fixa -da pe rind. Eu am ales varianta doua antene cu doua receptoare. Una fixa multifocus si una mobila. Elimini problemele:dar daca nu merge comutatorul si nu stie sa transfere tensiunea de deplasare motor: dar daca nu stie sa mentina memoria motorului si asa mai departe:dar cum stie receptorul sa comute de pe o antena fixa pe una mobila? etc.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    on line
    Posts
    162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din ce s-a discutat se pare ca receptorul stie. Am configurat asa cum era explicat mai sus dar... acuma problema poate fi de la comutator sau setari.
    Comutatorul care l-am cumparat : http://www.teltad.pl/popup_image.php?pID=555

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Esti sigur ca ai pus motorul pe LNB1-la comutator .......ce imagine fol. ?
    Toate cele bune !

  14. #14
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation

    Quote Originally Posted by tdani View Post
    Din ce s-a discutat se pare ca receptorul stie. Am configurat asa cum era explicat mai sus dar... acuma problema poate fi de la comutator sau setari.
    Comutatorul care l-am cumparat : http://www.teltad.pl/popup_image.php?pID=555
    DM-ul parca nu stie Diseq 2.0 asa ca bad luck... cumpara un Diseq 1.0 si incearca-l cu ala.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    on line
    Posts
    162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum 2 luni am abandonat ideea cu 2 antene una fixa si una cu motor. Acum vreau din nou sa incerc. Poate sa imi recomande cineva un switch cu care sa mearga ( sigur) sa folosesc simultan cele 2 antene ? Eventual si de unde sa cumpar. Multumesc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 15th September 2006, 22:13
  2. Gemini 2.90 MaxVar @ Dream500
    By Unuseroarecare in forum DREAMBOX
    Replies: 18
    Last Post: 18th May 2006, 21:29
  3. Dream500 si MAXul
    By sioux in forum DREAMBOX
    Replies: 6
    Last Post: 13th February 2006, 13:34
  4. Dream500 si Win'98
    By isr2002 in forum DREAMBOX
    Replies: 2
    Last Post: 21st November 2005, 09:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top