Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Tehran Iran
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default Metabox Receiver


    Dear Sir,
    I'm quite new to issues about receivers. Can you please give me some basic info about my Metabox receiver, such as what software can be downloaded? Thanks.
    kavoos

  2. #2
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    to make sure you have an original box, try downloading STB wizard and use that to detect if you have original metaware product. if you have original metabox, then you can safely load Dreamsoft, MTG or the new DS-MTG software released on regular basis as keys are being updated and new channel cryptos implemented.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    207
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boknoy_ph
    to make sure you have an original box, try downloading STB wizard and use that to detect if you have original metaware product. if you have original metabox, then you can safely load Dreamsoft, MTG or the new DS-MTG software released on regular basis as keys are being updated and new channel cryptos implemented.
    I don't have Biss key & Conax ke-editor in my clone metabox reciever. How can I update or enter Biss key & conax (although not available) in my STB?
    Enjoy while FTA....................

  4. #4
    canine consultant Expert
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    over the Hill, and down the road
    Posts
    1,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boknoy_ph
    to make sure you have an original box, try downloading STB wizard and use that to detect if you have original metaware product. if you have original metabox, then you can safely load Dreamsoft, MTG or the new DS-MTG software released on regular basis as keys are being updated and new channel cryptos implemented.

    Just look on the back, if it is "make in korea' then it's genuine.

    For info on @metabox , check here h**p://forum.taiwansatellites.tv/

    [[ replace ** with tt ] Software , downloads, how-to, J-peg, programming,,
    regards from OZ bassett

  5. #5
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    anybody can print "made in korea" or wherever. chinese cloners are very good nowadays, copying to the minute details. the only way to make sure that you have a clone or not is via STB wizard. have it detect your STB, if it says "Metaware" then you have an original. if it says "product" well, you still can use MTG software.

    Dreamsoft development has been stopped, by the way since the author has quit since few weeks back. the last Dreamsoft released was 1.4.4.6 and the ones you see around are hexaedited versions for key updates only. however, you can still get MetaDream and MTG software as it is.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  6. #6
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Well there are other good boxes around.

    The Ebox will do Dream TV as will the Hivion 9090 which has better AU software than Metaware.

    The Ebox aslo has ADSL connection for CS. Very nice.
    If Evolution works, why so many idiots?


  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Tel Aviv, ISRAEL (# 2)
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by irdeto2engineer
    Well there are other good boxes around.

    The Ebox will do Dream TV as will the Hivion 9090 which has better AU software than Metaware.

    The Ebox aslo has ADSL connection for CS. Very nice.
    i:2E,

    why you stop selling m3?

    which hivion 9090 or 9090X?

    what is ebox? can you explain this on other topic.

  8. #8
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hey IE2, i got this weird Boot Loop Syndrome on my M3, lol. it stays "on" then "strt" then "on" when i turn it on from standby, loaded with the mainzflash for dreamtv. the only remedy is to do a hard reboot via the switch at the back
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  9. #9
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by F.U.R.B.
    Quote Originally Posted by irdeto2engineer
    Well there are other good boxes around.

    The Ebox will do Dream TV as will the Hivion 9090 which has better AU software than Metaware.

    The Ebox aslo has ADSL connection for CS. Very nice.
    i:2E, why you stop selling m3?

    which hivion 9090 or 9090X?

    what is ebox? can you explain this on other topic.
    Metaware have not given new software to stop audio video problems for Dream TV Agila2. The decoder cannot open Irdeto2 V5 cards. I still support Emetaboxes though. But you have to be forward thinking.

    HV 9090 has UCAS for Dream TV and can open Irdeto2 V5 cards.

    taiwansatellite.tv you can see the ebox there.

    Ebox has UCAS and also an ADSL port for Card Sharing Server.

    It is very good on weak signals, even better than M3. Also has great pic quality. So this box has UCAS, ADSL, Can open I2 V5 cards in CA slot.

    It can connect to a server with ping speeds of upto 3000ms without dropping out. So dialup works.

    Very Useful for DSTV and many other popular packages. I can put 16 cards in my server. It also means I have control to make sure server is always running smoothly. I have it running on a T1 line.

    If Evolution works, why so many idiots?


  10. #10
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boknoy_ph
    hey IE2, i got this weird Boot Loop Syndrome on my M3, lol. it stays "on" then "strt" then "on" when i turn it on from standby, loaded with the mainzflash for dreamtv. the only remedy is to do a hard reboot via the switch at the back
    Hmmm seems maybe you should check your power connections in the receiver. Take off the cover and check for loose connectors.

    Perhaps you need to reload the 404 file then upgrade to newer software. Sometimes this cures some problems too.

    Keep your Jtag handy.

    Regards
    If Evolution works, why so many idiots?


  11. #11
    Platinum member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    21.95° N 97.06° E
    Posts
    6,263
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by irdeto2engineer

    Ebox has UCAS and also an ADSL port for Card Sharing Server.
    Dear sir irdeto2, what's mean of UCAS and ADSL.Pls. explain me and sorry for my very bad knowledge.

    Thanks.
    " 李俊明 Born To Help People "

    DM 500s , Pacific 3600 CI , Humax F2 Finder , Angel Box , My Dream Machine , Tatasky , KAON , Topfield 3030 , Yuri YR1Dap , Dynasat 7100 , F1 , Plus and II , Metabox II , 10 , Viva Vs 9000 , SkyBox II , X-Sat 430 , 420 , Bolt N2 , NewB , New Shine Ns 3000 , Victory V 889 , F1 Newshine , New Star , Innovia 3088 CA , Atom 7000 , PBI , Prosat , Dstv 3Q76 , GA 88a , Tatasky , Big Tv , Airtel .



  12. #12
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    UCAS = universal conditional access system? (im not sure about this :P )
    ADSL = asymetric digital subscriber line
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  13. #13
    Platinum member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    21.95° N 97.06° E
    Posts
    6,263
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Many thanks to u Sir boknoy...


    Best wishes.
    " 李俊明 Born To Help People "

    DM 500s , Pacific 3600 CI , Humax F2 Finder , Angel Box , My Dream Machine , Tatasky , KAON , Topfield 3030 , Yuri YR1Dap , Dynasat 7100 , F1 , Plus and II , Metabox II , 10 , Viva Vs 9000 , SkyBox II , X-Sat 430 , 420 , Bolt N2 , NewB , New Shine Ns 3000 , Victory V 889 , F1 Newshine , New Star , Innovia 3088 CA , Atom 7000 , PBI , Prosat , Dstv 3Q76 , GA 88a , Tatasky , Big Tv , Airtel .



  14. #14
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    NP, m8. two days from now and i'll be on vacation! i just hope my newly purchased M3 won't give me headaches, lol.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Iraq
    Posts
    510
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Quote Originally Posted by boknoy_ph
    NP, m8. two days from now and i'll be on vacation! i just hope my newly purchased M3 won't give me headaches, lol.
    enjoy your vacation but, dont forget to log-in

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Metabox receiver need help.......
    By kkma in forum RDI - English
    Replies: 11
    Last Post: 14th February 2008, 13:02
  2. metabox RECEIVER
    By ARMADEDIOS in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 1st April 2006, 22:31
  3. METABOX RECEIVER IN QATAR
    By carlomaderazo in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 14th November 2005, 20:03
  4. Metabox ,starsat etc we make receiver
    By szxbzhang in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 6th September 2005, 14:46
  5. Metabox Receiver
    By manny_8998 in forum RDI - English
    Replies: 17
    Last Post: 31st July 2005, 06:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top