Discovery Channel va difuza în premieră miercuri, 17 mai, ora 23.00, filmul DA VINCI DECODIFICAT, ce dezvăluie noi informaţii despre secretele şi evenimentele care au inspirat cartea „Codul lui Da Vinci\" scrisă de Dan Brown, potrivit unui comunicat de presă al Discovery Channel.

Una dintre cele mai populare şi mai controversate cărţi ale epocii noastre, The Da Vinci Code (Codul lui Da Vinci), de Dan Brown, a fost tipărită în peste 30 de limbi şi se află pe Lista de Bestseller-uri a New York Times® de mai bine de 100 de săptămâni. Publicată pentru prima dată în martie 2003, această carte a generat interes şi fascinaţie care încă nu a dispărut.

Programul DA VINCI DECODIFICAT este o prezentare inedită, plăcută, derulată în ritm rapid, a Prioratului Sionului care încearcă să răspundă la mai multe întrebări legate de existenţa, scopurile şi obiectivele acestei organizaţii. Discovery Channel îi invită pe telespectatori să facă o incursiune prin două mii de ani de istorie şi artă europeană, filmând în diverse locaţii din întreaga Europă pentru a dezvălui indicii complicate referitoare la Priorat.

Filmul face apel la istorici, experţi în artă, oameni de ştiinţă, matematicieni şi reprezentanţi ai celebrei societăţi secrete descrise în roman, Opus Dei, încercând să distingă adevărul de ficţiune - de la construirea efectivă a unui Cryptex (un dispozitiv utilizat în roman pentru a ascunde şi poate chiar distruge documente secrete) şi până la dezvăluirea unor mesaje secrete care se presupune că au fost codificate în celebrele opere de artă ale lui Da Vinci şi, posibil, ale şi mai controversatului Jean Cocteau.

DA VINCI DECODIFICAT prezintă noi date, informaţii şi o nouă perspectivă asupra acestei poveşti care a captivat milioane de oameni.