MTV România a prezentat în cadrul târgului CERF primul serviciu de Broadband Video Channel din România, disponibil la adresa de internet http://www.mtvondemand.ro , oferit în urma unui parteneriat cu Romtelecom.

Serviciul este valabil numai pentru clienţii Romtelecom care vor opta pentru o conexiune de tip ADSL 2+, lansată simultan, la 3 mai, la târgul de comunicaţii şi IT ce se desfăşoară în cadrul complexului expoziţional Romexpo.

Reprezenzanţii Romtelecom spun că ADSL 2+ permite o viteză de download de până la 8 Mb, faţă de 2 Mb cât permite prima versiune a conexiunii de mare viteză, ADSL, pe care Romtelecom o oferă pentru aproximativ 50.000 de clienţi.

Adrian Anghel, directorul general Music Television System SRL, operatorul versiunii româneşti a programului MTV, a declarat că serviciul va fi oferit promoţional şi gratuit pentru aproximativ două luni, pentru descărcarea de programe sau vizionare putându-se înscrie orice persoană, după completarea unui formular On-Line.

Serviciul oferă de asemenea posibilitatea telespectatorilor să-şi alcătuiască propriul playlsit sau să descarce muzică la cerere.

Deţinătoarea licenţei audiovizuale pentru MTV România este societatea MUSIC TELEVISION SYSTEM SRL, ai cărei acţionari sunt: Anghel Vasile – 95% şi Anghel Adrian – 5%.

Adrian Anghel a confirmat pentru că se află în discuţii cu reprezentanţii grupului Realitatea TV, interesaţi de preluarea controlului asupra companiei de operare a MTV din România. Acesta nu a precizat când se va incheia tranzacţia şi nici care sunt condiţiile, cu excepţia faptului că biroul de la Londra al MTV va trebui să accepte noul parteneriat.