Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Radiocomunicatii SA a investit in 2004 : 1.314 miliarde

  Societatea Radiocomunicatii SA a investit 1.314 miliarde lei, in 2004, in scadere cu 15 la suta fata de 2003, cand valoarea investitiilor a atins un nivel de 1.539 miliarde lei, a declarat pentru Rompres presedintele Radiocomunicatii SA, Gabriel Grecu.

  "Desi investitiile realizate anul trecut au scazut din punct de vedere valoric cu 15 procente fata de 2003, acestea au incheiat si completat multe dintre programele ample de modernizare incepute de companie in anii trecuti", a precizat Grecu.

  Astfel, in anul 2004 compania a facut investitii in principalele sale domenii de activitate, respectiv de 1.025 miliarde lei in sectorul broadcasting (pentru modernizarea retelelor de emitatoare si translatoare de radiodifuziune si televiziune), 250 miliarde lei in sectorul telecomunicatiilor (pentru modernizarea retelei de radiorelee, retele de acces, transmisii de date) si 39 miliarde lei in alte sectoare de activitate.

  In perioada 2001-2004, Radiocomunicatii SA a desfasurat un amplu program de modernizare a retelelor nationale de radiodifuziune, care a inclus modernizarea plus extinderea retelei de emitatoare FM pentru difuzarea programelor Romania Actualitati si Romania Cultural, demarand si programul de modernizare a echipamentelor pentru studiouri teritoriale si a retelei AM care transmite programele Romania Actualitati in unde medii.

  "In prezent reteaua FM Radio Romania Actualitati este receptionata de peste 99 la suta din populatia tarii si Radio Romania Cultural, de 93 la suta", a spus Gabriel Grecu.

  Programul Radio Romania Actualitati, difuzat in unde medii si unde lungi, acopera, in prezent, in proportie de 100 la suta teritoriul Romaniei.

  De asemenea, programul de modernizare a cuprins si realizarea unui proiect - pilot pentru radiodifuziune digitala (T-DAB) in Romania, prin instalarea unui emitator in Bucuresti. Acesta va permite transmiterea simultana a sase programe radio, cat si date suplimentare asociate. Sistemul RDS (Radio Data Systems) permite comutarea automata a receptoarelor pe unul din programele FM alese. Radiocomunicatii SA intentioneaza ca in cursul anului 2005 sa finalizeze implementarea sistemului de monitorizare centralizata a retelelor radio.

  In urmatorii doi ani, compania are in vedere modernizarea retelelor nationale de televiziune, ceea ce inseamna extinderea gradului de acoperire cu programe de televiziune si inlocuirea unora dintre emitatoare. Prin aceasta se va extinde deservirea populatiei cu programul TVR 1 in 108 noi localitati, gradul de acoperire ajungand la peste 99,9 la suta din populatia tarii, iar programul public national TVR 2 va ajunge sa fie receptionat de peste 96,3 la suta din populatie.

  Potrivit conducerii Radiocomunicatii, acest program de modernizare include pentru prima oara alocarea unor emitatatoare dedicate studiourilor teritoriale (Cluj, Iasi, Timisoara, Targu Mures, Craiova) care vor putea emite 24 din 24 de ore programe teritoriale. De asemenea, acest proiect inseamna extinderea televiziunii digitale in Romania. Sistemul de televiziune digitala DVB-T permite emiterea a patru programe diferite de televiziune, a doua programe diferite de radio si a unui canal asociat de date.

  "Radiodifuziunea si televiziunea digitala reprezinta pentru populatia Romaniei o crestere sensibila a calitatii receptiei programelor si o utilizare eficienta a spectrului de frecvente", a subliniat presedintele companiei.

  In domeniul telecomunicatiilor, societatea intentioneaza sa demareze cateva proiecte de extindere a retelei de acces ATM/MPLS , in peste 60 de orase din toata tara, urmarind atat atragerea de noi clienti, cat si inchiderea unor inele pentru a asigura redundanta retelei. Alte proiecte de viitor se refera la dezvoltarea retelei de distributie Internet prin cresterea conectivitatii externe, la conectarea retelei Radiocomunicatii SA la cel mai apropiat eXchange international, precum si la cresterea numarului de abonati din domeniul business.

  Veniturile totale estimate pentru 2004 de conducerea companiei se ridica la 2.473 miliarde lei, iar profitul brut, la 300 miliarde lei. Comparativ cu anul 2003 s-a realizat o crestere a profitului brut de 5,4 ori, in conditiile unei cresteri a veniturilor totale de 1,31 ori.

  "Compania noastra s-a impus pe piata comunicatiilor din Romania ca un jucator important, numele Radiocomunicatii SA fiind din ce in ce mai cunoscut si respectat. Daca in 2001 ofeream servicii unui numar foarte mic de clienti, acestia fiind in principal cele doua societati, de Radio si de Televiziune, la finele anului 2004 numarul clientilor a ajuns la aproximativ 550", a subliniat Gabriel Grecu.

  Printre clientii Radiocomunicatii se numara aproape toti operatorii de telecomunicatii din Romania, care apeleaza la infrastructura noastra, dar si utilizatori finali de servicii de comunicatii din domenii importante ale economiei: banci, institutii financiare, companii multinationale etc.

  In luna octombrie a anului 2004, Radiocomunicatii a obtinut certificarea pentru sistemul de management al calitatii, in conformitate cu standardul ISO 9001:2000.

  Potrivit presedintelui Radiocomunicatii SA, aceasta certificare este nu numai nationala, purtand antetul SRAC, cat si internationala - IQNet, si constituie o garantie a calitatii serviciilor oferite si totodata rezultatul eforturilor depuse pentru adaptarea produselor la cerintele clientilor nostri.

  Sursa: ROMPRES

 2. #2
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  110
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Da frate, e adevarat! Urmeaza em de televiziune si daca suntem cuminti si ceva DVB-T precum fratii nostri bulgari si albanezi
  La mai multe stiri din astea!
  Iu huuuuuuuuuuuuuuuu )

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. ECR-2004 help
  By paulhendra in forum RDI - English
  Replies: 1
  Last Post: 21st September 2006, 21:17
 2. Help Lakaypogi for Beausat 2004 FTA & 2004 CI
  By Satra in forum RDI - English
  Replies: 4
  Last Post: 17th September 2005, 05:51
 3. NFL - 2004/05
  By stagiaru in forum Sport
  Replies: 43
  Last Post: 7th February 2005, 12:44
 4. Replies: 0
  Last Post: 23rd September 2004, 00:37

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top