Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Linux POWER,Symbian power Master
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Arad
    Posts
    54
    Posts Thanks / Likes

    Default Semnal pe Hotbird pentru multifeed antena pozitie nasoala

    Tagchen an allen , Bai fratilor oameni buni ce se intampla nu mai exista semnal pe Hotbird 13 E fiindca si eu asa mai novice mai incepator intr-ale receptiei satelitilor m-am documentat cam pe unde ar trebui pozitionata antena sa receptionez si eu Hotbirdu dar surpriza mare intr-adevar am reusit sa gasesc semnal cu satfindere din alea ieftine cu ac indicator deci numai dupa pozitia busolei as putea sa dau cu presupusul pe ce satelit ma aflu . In al doilea rand avand totusi o placa skystar 2 si un compudador conectat bineinteles la internet uite fac si eu rost de un soft numit iprogfinder ceva de genul satfinder dar cu care poti sa selectezi satelitul pe care doresti sa gasesti semnal asa ca din nou la treaba am trecut am si inlocuit transpoderele vechi cu cele noi de pe hotbird 7a sau cum s-o numi asta nou si tot nimic . Bine dar hai sa mai baun o chestie care da intr-adevar e esentiala dar vreau sa-mi fac si eu un sistem multifeed functional aici asa ca hai sa va mai explic cate o chestiuta doua : momentan am trecut de la o antena offset de 1,1 Fe la una de 0,84 offset ALu fiindca cele mari de Alu se gasesc greu in tarisoara noastra mai ales cele offset bine macar ca o am acum si pe asta Antena e pozitionata la etajul 4 (bloc cu 4 etaje) pe marginea unui balcon fiindca pe acoperis nu pot sa o pun pentru ca asa sunt vecinii astia mai babeti invidiosi si rautaciosi iar partea nasoala este ca teoretic ea bate chiar pe un colt al blocului iar blocul este pozitionat pe lungime cu varful pe sudul adevarat oricum pe astra 19,2 am semnal minim 50% iar maxim ceva de genul 74 sau 75 % asa ca va intreb oare cum voi putea sa fac si eu sa am semnal macar 50% si pe hotbird 13E ca deja nu mai am nervi, da am si suport pentru doua lnb-uri unul pe astra si unul pe hotbird iar diseqc switch voi cumpara daca reusesc cumva sa am semnal si pe hotbird . Spuneti-mi solutii exceptand pe cele de a muta antena mai sus sau pe cealalta parte a blocului sau de a cumpara o antena mai mare . P.S. Cine stie de unde se pot lua chei functionale pentru tquilla de pe Astra ca pina acu 2 sapt mergea dar stiti voi cum e nici o minune nu tine mai mult de 3 zile

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1-Tequilla nu merg momentan ,
    2-In ce priveste antena daca nu are vizibilitate greu vei avea semnal bun , parerea mea ar fi sa ridici antena sa prinda semnal de deasupra blocului , am vazut un asemenea caz : antena era prinsa de peretele nordic al blocului cu suport si avea vizibilitate de la est la vest ( bineinteles suportul era un pic mai complex ) . Alta modalitate ar fi sa rogi un vecin sau o vecina sa pui antena pe balconul lor sudic .
    3-Ca sa ai multifeed Astra-Hotbird iti trebuie lnb-uri cu ghid de unda de diametru mic pt. ca vor fi foarte aproape una de alta .
    4-Frecvente actualizate Hotbird si Astra : www.satcodx.com .
    SUCCES !

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut !
    - Daca ai mai multe probleme nu le expune amestecat
    - Daca antena aste pozitionata pe Astra 19,2 E , din spatele antenei rotind spre dreapta gasesti satelitii : Eutelsat 16 E , Hotbird 13 E etc ...
    - Daca scanezi un satelit pe cate nu ai pozitionata antena nu gasesti programe
    - Daca vrei sa rezolvi problema receptiei satelitilor care acum sint colimati de obstacole fara sa repozitionezi antena nu o sa reusesti
    - Daca vrei sa montezi dualfeed 19,2E - 13 E sint bune LNB urile normale
    - Daca vrei sa rezolvi singur problemele fara sa ai informatie si metoda rezultatul este previzibil
    - Daca vrei mai pune ,, Daca " treci pe la coltul incepatorului

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Instalare antena multifeed
    By raduv in forum RDI - Satelit
    Replies: 47
    Last Post: 28th November 2011, 12:05
  2. multifeed pe antena digi
    By cocolino in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 2
    Last Post: 24th October 2006, 07:58
  3. Semnal pentru antena de 0,60 la Digi TV!
    By satelescu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 16
    Last Post: 30th March 2006, 15:25
  4. Replies: 5
    Last Post: 28th December 2005, 16:45
  5. Multifeed Antena si doua receivere
    By valentino in forum RDI - Satelit
    Replies: 10
    Last Post: 22nd October 2005, 23:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top