Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10

Thread: Start

 1. #1
  Administrator Expert
  Join Date
  Jul 2002
  Location
  Las Vegas
  Posts
  8,510
  Posts Thanks / Likes

  Default Start

  La cerearea mai multor useri am hotarat lansarea unei sectiuni speciale in care vom discuta problemele legate de televiziunea digital terestra si receptia tv la nivel terestru.

  Fanta
  RDI Team
  Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


  http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
  Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Welcome Satenicu , preia legatura .

 3. #3
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Aboard the Destiny
  Posts
  3,184
  Posts Thanks / Likes

  Default

  bei, acu vid si io co avem DVB-T

  vine DVB-C? eu raman la cererea mea: vrem Multiplex, pentru canale TV, seriale si filme. unde sa barfim si noi ce am vazut

 4. #4
  dibaci Expert
  Join Date
  Oct 2002
  Location
  44.26’24 /26.10'50
  Posts
  10,804
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Bine moo,da' mie de ce nu-mi spuneti de asta
  [SIGPIC][/SIGPIC]

 5. #5
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2005
  Location
  ARGES
  Posts
  46
  Posts Thanks / Likes

  Default

  http://www.comunic.ro/

  In aceste zile, la Geneva, in cadrul Conferintei Regionale pentru Radiocomunicatii, Romania isi sustine si negociaza planul de frecvente pentru radiodifuziunea digitala terestra (DVB-T). Aceasta conferinta, care se va finaliza cu un acord, este importanta deoarece replanifica benzile de frecvente stabilite pentru televiziune prin acordul adoptat la nivel international, la Stockholm, in 1961. Inaintea acestei reuniuni, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei a participat la numeroase intalniri de coordonare a frecventelor cu tarile vecine, planul propus spre negociere la Geneva acoperind intreg teritoriul tarii si presupunand existenta a mai multe retele nationale pentru radiodifuziune. In mod concret, conform acestui plan, ar urma sa avem opt retele nationale digitale de televiziune in locul celor trei retele nationale analogice de televiziune, existente in acest moment. In ce priveste radioul, la cele patru retele nationale analogice se vor adauga inca doua retele nationale digitale. Trebuie mentionat faptul ca deciziile tehnice ce se vor lua acum la Geneva vor influenta procesul de tranzitie de la radiodifuziunea analogica la radiodifuziunea digitala, Uniunea Europeana cerand ca pana in 2012 toate tarile membre sa treaca de la televiziunea analogica la cea digitala. UE a impus acest termen, deoarece, conform precizarilor comisarului european pentru societatea informationala si media, Viviane Reding, in Europa este o prioritate trecerea la televiziunea digitala. Bazata pe tehnologiile cele mai evoluate, televiziunea digitala trebuie sa inlocuiasca treptat televiziunea analogica, deoarece ambele functioneaza in aceleasi benzi de frecvente si, prin urmare, nu pot coexista la parametrii tehnici si de calitate maxima.

 6. #6
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2005
  Posts
  74
  Posts Thanks / Likes

  Default

  era de asteptat http://www.hotnews.ro/articol_49905-...e-digitala.htm suntem condusi de o echipa de *********

 7. #7
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Romania
  Posts
  150
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cu riscul de a nu fi crezut, pot afirma cu convingere ca SNR dispune de suficienti profesionisti in televiziune digitala, pe care, din pacate nu-i consulta nimeni. Un exemplu cred ca este edificator : mai mult de jumatate din statiile de televiziune sunt conduse de tehnicieni sau radioelectronisti, in timp ce inginerii sunt marginalizati iar examene de competenta nu s-au mai sustinut de mai bine de 8 ani.

 8. #8
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2005
  Posts
  74
  Posts Thanks / Likes

 9. #9
  adi000111
  Guest
  RDI - Board Default Avatar

  Default

  Quote Originally Posted by bogdan1475
  Cu riscul de a nu fi crezut, pot afirma cu convingere ca SNR dispune de suficienti profesionisti in televiziune digitala, pe care, din pacate nu-i consulta nimeni. Un exemplu cred ca este edificator : mai mult de jumatate din statiile de televiziune sunt conduse de tehnicieni sau radioelectronisti, in timp ce inginerii sunt marginalizati iar examene de competenta nu s-au mai sustinut de mai bine de 8 ani.

  Ca nu s-au sustinut examene de competenta de mai bine de 8 ani sunt de acord dar ca automat ar trebuie promovati inginerii cand unii nu stiu sa lipeasca corect o componenta .... sorry

 10. #10
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2005
  Location
  ARGES
  Posts
  46
  Posts Thanks / Likes

  Default

  http://www.igcti.ro
  20-06-2006
  Viitorul suna bine, dar se vede si mai bine
  Romania va beneficia de doua retele nationale de radio digital terestru (T-DAB) si opt retele nationale de televiziune digitala terestra (DVB-T), in cadrul planului de radiodifuziune digitala, stabilit la Geneva, la "Conferinta Regionala pentru Radiocomunicatii (RRC-06)", in perioada 15 mai– 16 iunie 2006.
  "Sfarsitul conferintei marcheaza practic tranzitia de la televizunea analogica la cea digitala, proces care, conform cerintelor Uniunii Europene, trebuie sa se finalizeze pana in 2012", a spus Catalin Marinescu, presedinte IGCTI. "Negocierile pe care IGCTI le-a condus au fost pe alocuri destul de dure, insa in cele din urma socoteala de acasa ne-a iesit", a adaugat Marinescu.
  Televiziunea digitala va inlocui treptat televiziunea analogica, deoarece ambele functioneaza in aceleasi benzi de frecvente si, prin urmare, nu pot coexista la parametri de calitate optima.
  "Din acest moment, IGCTI va trebui sa pregateasca un plan de migrare de la televiziunea analogica la cea digitala, astfel incat sa putem respecta termenul dat de UE", a adaugat Marinescu. Pana in 2012, cele opt retele nationale digitale de televiziune va trebui sa inlocuiasca cele trei retele nationale analogice de televiziune, existente in acest moment, si cele peste 300 de statii locale licentiate.
  In ce priveste radioul, cele doua retele nationale digitale se adauga celor patru retele nationale analogice si celor doua retele digitale de T-DAB in banda L (1.452-1.479,5 MHz). Pentru unele zone, Romania a obtinut pentru televiziunea digitala chiar si a zecea acoperire cu caracter regional.

  Negocieri dure

  Cele mai dure negocieri pe care le-a avut Romania au fost cele cu Ucraina si cu Bulgaria. Reprezentantii Bulgariei au propus schimbarea radicala a planului pentru DVB-T in ultima saptamana. Daca Romania ar fi acceptat propunerile Bulgariei rezultatul insemna acces neechitabil la spectrul radioelectric in zona granitei. Negocierile cu Ucraina au durat trei zile si s-au incheiat cu semnarea de catre presedintele IGCTI, Catalin Marinescu, a unui protocol prin care ambele tari vor aplica conditii tehnice de implementare a Planului digital, pentru anumite zone din Romania si Ucraina. Protocolul a fost semnat de ambele tari in ultima zi a conferintei, dupa lungi discutii. "Profesionalismul delegatiei Romaniei in procesul de negociere a dus la rezultate benefice tarii noastre. Avand in vedere aceste realizari, nu mai avem decat sa trecem printr-un proces de tranzitie si sa aplicam o strategie de dezvoltare a acestei tehnologii la scara nationala", a declarat Florin Bejan, secretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei, care a semnat Acordul Geneva 2006 din partea Romaniei.

  Televiziune oriunde, oricand

  RRC-06 a avut drept scop elaborarea planului pentru televiziunea digitala, plan ce cuprinde spectrul de frecvente 174-230 MHz si 470-862 MHz. Peste 1.000 de delegati din 104 tari din Europa, Africa, Orientul Mijlociu si Iran au semnat Acordul Geneva 2006, ce cuprinde procedura de coordonare a frecventelor intre tarile semnatare. Noul Acord si planul asociat inlocuiesc Acordul Stockholm 1961 si planul pentru televiziunea analogica, pentru Europa, si Acordul Geneva 1989 pentru tarile din Africa. Serviciile de televiziune digitala terestra ofera numeroase avantaje fata de televiziunea analogica: o gama mai larga de optiuni ale utilizatorului, calitate superioara a transmisiei audio si video, rate de transmisie mai mari ale datelor, eficienta mare de utilizare a spectrului - mai multe programe in aceeasi banda a canalului, consistenta fluxurilor de date pe distante lungi. Flexibilitatea inerenta serviciilor digitale de televiziune terestra ofera posibilitatea receptiei mobile a semnalului de televiziune, internet si serviciilor multimedia, facand ca aceste informatii si servicii sa fie utilizabile oricand si oriunde. Se deschide, astfel, o poarta noilor tehnologii precum DVB-H (televiziune digitala portabila - handheld) si HDTV (televiziune de inalta definitie). In acelasi timp, prin avantajul utilizarii eficiente a spectrului, se creeaza posibilitati mai mari de alocare a benzilor pentru serviciile mobile, fixe si de radionavigatie.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. START BOOM TV DIN MAI
  By boom_bastik in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 78
  Last Post: 25th March 2006, 23:22
 2. START !!!
  By Fanta in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 5
  Last Post: 9th January 2005, 17:46

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top