Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default doua antene fixe pe un singur ss2

    Cum as putea cupla in acelas timp ,pe acelas cablu 2 antene fixe de pe bloc sa coboare semnal la ss2 in casa pe acelasi cablu,ar fi vreo problema folosirea unui splitter/distribuitor de semnal?
    As putea avea semnal in acelasi timp de la amindoua fara sa scot vreo
    antena din splitter ?
    Pe scurt a incercat cineva asa ceva acasa? ...sau macar are idee daca e posibil si ma poate ajuta cu amanunte sa stiu daca merita sa ma apuc si eu de incercarea asta?

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    revin cu un amanunt care poate fi util pt cei interesati sa ma ajute cu sugestii, deci o antena fixa parabola de 1,8 m o am deja pusa pe Thor si vreau sa mai montez una de 1.8 m fibra pe care sa o orientez pe Hotbird.De la LNB-uri sa vin cu cablurile intr-un splitter/distribuitor (scriu asa pt ca unii ii spun intr-un fel altii in alt fel) din acesta sa vin cu un cablu pina la ss2 si pe urma sa incep scanarea pe rind pe acesti sateliti...sa vedem ce o iesi..pun mai intii aceste intrebari sa stiu daca are rost sa ma cert cu vecinii pt montarea unei a doua antene de 1.8 pe acoperisul lor

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    MACONDO 45.3N- 25.5E
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Prin splitter bligatoriu trece alimentarea la cele 2 LNB-uri, tai alimentarea cu curent la LNB si nu-l vei mai avea activat. Daca alimentezi in acelasi timp ambele tunerul nu va sti ce frecventa sa-ti recunoasca.Splitterul il vei folosi ca sumator si te lasa sa treaca alimentarea invers?
    O antena la mai multe receptoare am folosit, dar mai multe antene fara decuplare, nu, sorry.
    danjoedesinaia
    SS2`s of the World, Unite !
    "Raise your glass to the hard working people,
    Lets drink to the uncounted heads.
    Lets think of the wavering millions,
    Who need leaders but get gamblers instead."

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la asta m-am gindit si eu dar speram ca totusi softul va sti in momentul cind scanez unu din acesti sateliti daca gaseste vreun lnb alimentat pe directia aia si are semnal...ok,va scana si poate am sanse sa si prind ceva ,nu vad de ce l-ar impiedica daca e si celalalt alimentat,dar nu zic ca daca nu vad eu de ce,nu ar fi intr-adevar asa cum spi tu

  5. #5
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @edy_smf

    nu fa cestia cu splitaru ca cine stie ce se mai intampla si dupa ai aplangi pe forum ca daca e cineva sa iti repare SS2-u

    Problema ta se rezolva foarte simplu cu un Switch DisecQ 1.0 2 la 1 adica intra 2 antene si iasa una singura. Dupa ce pui acel comutator DisecQ tre sa faci in aplicatia care o folosesti setarile de disecq si e totul OK

    Merge garantat, daca nu te descurci apeleaza la cineva care are mai multa experienta cu setarile disecq in aplicatiile destinate placilor SS2.

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merci stailus

    aha .l-am vazut acum pe internet ...arata exact ca un splitter
    buna treaba ,bine ca mi-ai deschis capul,o sa cumpar si eu unu sa nu pling pe forum
    Banuiesc ca nu mai am nevoie de nimic in afara de asta bag cablurile de la LNB-uri in chestia aia din care iese un cablu spre ss2 si ma apuc de scanat ....merci mult pt

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    apropo,pt cei ce vor avea pe viitor ideea sa faca ce am si eu de gind aveti aici cam cu ce se maninca diseqc cit si preturi:

    http://www.sadoun.com/Sat/Products/D...i-switches.htm

  8. #8
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @edy_smf

    tre sa faci setari de disecq in aplicatia pe care o folosesti bineintzeles ca aplicatia tre sa stie disecq.

    foarte important e sa folosesti driveru patch facut de MiBi sau Saar pentru versiunea de drivere care o folosesti tu. In general pentru toate versiunile de drivere scoase de technisat au si versiuni patch facute de unu sau chiar amandoi.

    Bafta

    P.S. Daca ai SS2 rev 2.6B ai putea avea unele dureri de cap

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    MACONDO 45.3N- 25.5E
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @stailus,
    [quote]P.S. Daca ai SS2 rev 2.6B ai putea avea unele dureri de cap
    De ce?
    mersi.
    danjoedesinaia
    SS2`s of the World, Unite !
    "Raise your glass to the hard working people,
    Lets drink to the uncounted heads.
    Lets think of the wavering millions,
    Who need leaders but get gamblers instead."

  10. #10
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @danjoe

    pentru ca ss2 rev 2.6B e mai nashpa la disecq cel putin la disecq 1.2 cu 1.0 sau 1.1 sincer nu am incercat si nici nu mai am cum sa incerc ca nu mai am.

  11. #11
    backup_2k
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    @stailus

    sa nu zich ca ai vandut SS2-ul..
    ne bazam pe tine, man..la multe d-ale..
    daca o vinde si altxro, se face onyx prezicator

  12. #12
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by backup_2k
    @stailus

    sa nu zich ca ai vandut SS2-ul..
    ne bazam pe tine, man..la multe d-ale..
    daca o vinde si altxro, se face onyx prezicator
    Am vadut doar rev 2.6B mai am 2.3 si NOVA Budget....

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    MACONDO 45.3N- 25.5E
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    backup_2k
    PostPosted: Fri Jan 07, 2005 5:35 pm Post subject:
    @stailus

    sa nu zich ca ai vandut SS2-ul..Sad
    ne bazam pe tine, man..la multe d-ale..
    daca o vinde si altxro, se face onyx prezicator Smile
    @all,
    kiar nu ne putem uni sa 'ieshim la bataie' posesori de DVB Carduri si Pc-uri?
    Kiar sa nu fim manuitori de sofuri in stare sa ne ajutam-prin munca bineinteles,- si sa nu mai fim atentzi la optica-interesata-a unora care ne descurajeaza. Astia kiar nu pot intzelege ca le-a picat comertzu' cu kartele pirat si ca daca nu ne lasa in pace or sa piarda si mai mult ?
    kiar nu intzeleg ca nu noi am fost kauza ci ei inshishi prin card-shareing?
    Shi-shi dau la gioale acu mai ceva ca-n parlament , dar ca de obiceu acuzele's pe altzii?
    Kiar nu putem vedea jumatea plina a paharului?
    Unde drakq e spiritu' RDI?
    danjoedesinaia.
    SS2`s of the World, Unite !
    "Raise your glass to the hard working people,
    Lets drink to the uncounted heads.
    Lets think of the wavering millions,
    Who need leaders but get gamblers instead."

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @edy_smf
    Daca tot cumperi un Diseq, macar ia-ti unul 4x1 la care poti sa legi 4 LNB-uri (sau 4 antene), pentru 4 sateliti diferiti... Te costa cativa euro in plus, dar pe viitor mai poti adauga sateliti noi... Eu asa am si merge de minune.

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    irlanda-dublin
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu mi am luat un diseqc 1.0 4x1 pe care am pus 3 antene si merge super.dar numai cu prog dvb,acolo este un "distinguish" intre lnb si frecventa,bifezi lnb si merge.cu dvb dream inca nu l am facut sa mearga,am inteles ca 0.8.7a merge bine cu diseqc.apropo,am dat pe el 900.000 mii si am SS2 rev 2.6c

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Montare antene (pe un singur cablu)
    By chooleen in forum RDI - Satelit
    Replies: 13
    Last Post: 9th February 2006, 23:27
  2. Doua antene un receptor..... help!!!
    By marcopolo80 in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 10th December 2005, 11:30
  3. Cum leg doua antene la conserva ?
    By alecu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 13
    Last Post: 23rd November 2005, 08:59
  4. Replies: 5
    Last Post: 16th November 2005, 21:35
  5. Replies: 0
    Last Post: 2nd September 2005, 12:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top