Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default tv-out cat mai "pur".

    Salut,

    Am vazut ca monitoarele mai profi cu diagonala mare au pe langa intrarea VGA si intrare component (RGB) cu 5 mufe BNC (R, G, B si inca doua HD si VD).
    Presupun ca exista si un cablu care la un capat are VGA si intra in placa video si in celalalt capat are astea cinci mufe BNC.

    Intrebarea este daca intr-un televizor bunicel, care are scart-uri ce nu sunt numai de forma, s-ar putea introduce in acelasi sistem semnalul din placa video (pe componente) si daca da care este corespondenta lor (pentru cele 5 mufe) pe pinii de la scart.
    Ma intereseaza sa obtin un tv-out cat mai "pur".


    multzam
    grab

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Mures
    Posts
    547
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uita ideea deocomdata!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default uit, da...

    incerc sa uit da vreau sa-mi spuna cineva clar ca e o tampenie si mai ales de ce....

    multzam
    grab

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Mures
    Posts
    547
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cele 5 cabluri de care povestesti sunt

    R-rosu
    G-verde
    B-albastr
    HD-frecventa horizontala
    VD-frecventa verticala

    La televizor aceste frecvente sunt fixe, pe cind la un monitor variaza foarte tare. Ar fi o posibiliatate daca ai scrie un program prin care sa coordonezi procesorul de PAL de pe placa video sa iti iese pe mufa frecventele televizorului, 50Hz respectiv celalalt care nu stiu exact cit este.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Reghin, Mures
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Post subject: tv-out cat mai "pur".

    Salut.
    Problema nu e simpla si din cite stiu eu nu exista la ora actuala televizoare cu asemenea tip de intrari.
    Cea mai buna optiune este sa utilizezi S-Video (o mufa mica rounda cu 4 pini) printr-un cablu de buna calitate.Majoritatea placilor cu TV-Out au o asemena mufa, iar majoritatea televizoarelor o au si ele.Personal folosesc o Nidia Geforce4 Mx440 pe un Tv Sony de 72 si calitatea e super.Conteaza f. mult cablul video.Cel care vine cu placa video (daca vine ) e exclus.La unii merge bine.Cred ca depinde si de placa si cati paraziti ai prin jur.Eu am avut probleme si l-am schimbt cu unul ecranat de calitate medie (180.000 lei).
    Aici iarasi exista doua optiuni.S-Video consta in separarea semnalelor de culoare de cel al imaginii propriuzise.Daca ai un televizor bun amestecul se va face de acesat daca folosesti S-Video.Pe SCART aceasta optiune este valabila la Tv-uri mai noi, dar atentie nu toate cablurile au conexiunile necesare(merge numai Alb-Negru).Daca ai o placa video meseriasa atunci po-ti face amestecul pe calc si sco-ti direct VIDEOCOMPLEX care merge pe orice mufa SCART (standard pentru TV).S-video aduce o imbunatatire visibila culorilor si stralucirii deci e o optiune buna daca ai o asemenea mufa pe placa video si TV.
    Cele 5 intrari BNC la monitoare se folosesc deoarece si pe mufa VGA semnalele sunt identice.Nu e nevoie de nici un fel de conversie.Singurul motiv este ecranarea F. buna a celor 5 semnale pentru a micsora influentele reciproce.Cu un cablu de calitate buna calitatea e identice si pe mufa standard VGA.

    Sper ca acuma te-am lamurit sa renunti la idee.Pur si simplu nu este posibil din motive tehnice.Ca sa-ti formezi o impresie cele 3 culori ar trebui conectate in amplificatorul final RGB ( de multe ori e pe "gitul" tunului cinescop) si asta nu ar fi o problema chiar asa mare.Sincronizarile 50Hz (Baleiaj Vertical) si 16Khz (baleiaj orizontal) ridica probleme serioase intr-un televizor.Aici e de fapt problema reala si de aceea toata lumea foloseste semal intermediar video (VIDEOCOMPLEX sau S-Video) care contine toate aceste componente, ultimul avind totusi o forma de separare.

    Bafta si sper ca te-am ajutat in vreun fel.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default multumesc

    Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

    Acum sunt pe deplin lamurit.
    grab

  7. #7
    Anonymous
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Am si eu o intrebare : am STRONG 4355 cu iesire pe SCART in RGB si in CVBS. Televizorul are SCART cu optiunile Normal si S-VHS ( sau S-Video , nu-mi amintesc acum cum scrie exact). Eu folosesc la TV setarea Normal iar la receiver oricare din cele doua (nici o diferenta vizibila intre ele) Am incercat sa folosesc setarea S-Video la TV dar imi da imagine alb-negru (indiferent de cum setez receiverul). Este normal sau e din cauza cablului? Cablul SCART pe care il folosesc are toti pini conectati.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default RGB/S-Video/EuroSCART

    Salut,

    Si eu am cautat raspunsuri la aceasi problema. In final mi-am facut un cablu s-video -> euroscart (cred ca mai am schemele de la mufe pe un cd). Sint 2 tipuri de conectari la mufa Euroscart (una de Video si una de Satelit). Pe una se vede alb-negru pentru ca nu corespunde returnul de crominance (masa de culoare - mi se pare ca pe un scart intra pe red return si pe celalalt nu). Poti sa unesti masele la crominance si luminance: capteaza mai usor parazitii (trebuie folosite 2 fire coax. 75 ohm de calitate si 1 fir de masa pentru izolare) dar iti va merge color indiferent de mufa Euroscart din TV.


    Calitatea e urmatoarea:
    1. RGB - semnal pur digital (televizoarele noi - HDTV ready - au intrari)
    2. S-Video - semnalul intra in TV ocolind convertorul Composite/S-Video
    3. Composite - cel mai slabut: se produc 2 conversii => in placa video de la s-video sau rgb -> composite si in TV de la composite -> S-Video. Daca unu din convertoare e de proasta calitate (tv vechi sau placa video slaba) imaginea e calitativ slaba.

    La mine se vede OK dupa ce mi-am facut un cablu S-Video - Euroscart din cablu de retea cat5e (imi trebuia si sunet in tv si fir de masa) cu o lungime de aprox. 15 m (tv e in alta camera). Problema mea a fost ca televizorul avea un tunner slab si capta paraziti de la provider-ul de cablu. Intimplator pe la 3 noaptea m-am impiedecat de cablu si l-am tras din tv si brusc s-a vazut OGLINDA si se auzea CLAR! Nu am gasit alta rezolvare pentru asta deocamdata (nu am bani de un TV nou) asa ca scot cablul din tv cind vreau sa vad un film de pe comp (am si tunner satelit pe comp si merge super in aceasta forma).

  9. #9
    adam666
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Am gasit un site cu niste scheme electronice in acest sens:
    www.epanorama.net.Mai departe trebuie cautat ca nu mai stiu unde e.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    19
    Posts Thanks / Likes

    Default ajutor

    Cum indentific cei 4 pini de la mufa S-Video si cu care pini de la EUROSCAT trebuie legati ?

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default TV OUT

    Va recomand sa folositi softul de la www.tvtool.de (versiunea 8.2.5 sau chiar 9) merge super! Tot acolo pe site gasiti si scheme si un F.A.Q. in domeniul asta!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Iara cu " sorcova " adica cu " Cine Stie ? &
    By nikos in forum SD Receivers
    Replies: 19
    Last Post: 11th October 2006, 11:33
  2. "lost","prison break",bollywood music ch
    By cokeman in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 6th July 2006, 17:56
  3. Canale HD la "radio", "data" in ALT-DVB
    By Medox in forum Placi DVB
    Replies: 7
    Last Post: 13th May 2006, 09:07
  4. Auvisio 3,5" HDD "Media Box" inkl 250GB Festp
    By valentino in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 0
    Last Post: 14th February 2006, 15:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top