Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce FTA-uri pot receptiona cu o antena DigiTV

    Salut,

    Este primul meu post si va rog sa aveti intelegere daca s-a mai discutat(am dat un search, dar n-am gasit rezultate concludente).

    Ma intereseaza sa fac urmatorul setup:
    Vreau sa preiau semnal printr-o derivatie dintr-o antena DigiTV si sa folosesc un receiver FTA. Asta ar trebui sa mearga cu un splitter.
    Am doua intrebari:

    - daca pe coordonatele pe care antena DigiTV este setata vad si alti sateliti sau sateliti comuni pe care pot prinde FTA-uri. Mai am un LNB si as putea sa trag cablul pentru mine direct din el sau sa folosesc un multi-feed.
    - ce spiltter ar trebui sa folosesc sa nu infuentez polarizarea receiverului DigiTV.

    Mentionez ca ma intereaza doar FTA-ul intrucat nu am CI.
    Multumesc de raspunsuri.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Ce FTA-uri pot receptiona cu o antena DigiTV

    Quote Originally Posted by Thraal
    (am dat un search, dar n-am gasit rezultate concludente).
    Serios? Cum ai dat search? Din ce buton?
    Daca mai ai un LNB il poti fixa pe aceeasi antena si mai poti receptiona programele de pe inca un satelit. Ii las pe cei cu dual feed sa iti spuna ce configuratii au ei. Iti mai trebuie un comutator (nu spliter) Diseq cu 2 intrari si o iesire.
    SHALOM

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Serios? Cum ai dat search? Din ce buton?
    @isr2002 Incearca si tu cu nea' Google
    Dreambox 600pvr, Gemini 4.70, Echostar DSB-2200 2CI Viacces, Motor H-H diseq 1.2, Farfurie de 90.

  4. #4
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca antena este pe pozitia unde este DigiTV , gasesti FTA , canalele de aici. Cele scrise cu galben deschis , peste frecventa 10987V .

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by orlandosro
    Serios? Cum ai dat search? Din ce buton?
    @isr2002 Incearca si tu cu nea' Google
    Am mai cautat cu Google in RDI si nu am reusit sa gasesc. Am cautat un post de-al meu despre TVR Cultural - de proba, ca stiam unde e. Nu l-a gasit nea' Google. Iar el, ca incepator, ma indoiesc ca va cauta cu Google in RDI. Sau, mai stii?
    SHALOM

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se poate , se poate

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stiu ca se poate. Dar am dat cautare "cultural" in site. Pe asta nu l-a gasit: http://www.********.com/f2/viewtopic.php?t=64268 . Am cautat si "cultural isr2002". Geaba.
    SHALOM

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Domnilor, multumesc de raspunsurile la obiect. Despre celelalte ... fiind nou pe forum nu le comentez, voi stiti mai bine .

    Deci comutator diseq, studiez problema si revin cu intrebari.

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bun, dar totusi trebuie un spiltter intrucat vor fi 2 receivere. Comutatorul este prentru sumarea celor doua LNB-uri.
    Merge orice fel de splitter TV? As vrea sa nu am probleme cu polarizarea in sensul ca un receiver care polarizeaza diferit sa nu-l influenteze pe celalalt.

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    atunci ai nevoie de un lnb twin(cu doua iesiri)
    boy2good

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Offf. Enuntul a fost clar zic eu:
    -se da:
    un kit DigiTV complet
    un LNB 0.3db
    un receiver FTA extra.
    ----------------------------------------

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca tu vrei cam asa: intr-o camera sa ai Digi TV, iar in cealalta receiver FTA. Pentru asta iti trebuie un LNB twin pentru Intelsat (Thor) in multifeed cu un single LNB pentru Sirius. Rec Digi il legi direct la LNB twin, iar receiverul FTA il legi printr-un comutator Diseq 2x1 la cele 2 LNB-uri (cel single si a doua iesire de la twin). La receiverul FTA vei receptiona programele libere de pe Sirius (ProTV Intl, Realitatea, Etno, etc) si de pe Thor (OTV, DDTV, Teleshop).
    Bineinteles ca in loc de Sirius poti sa ai Hot Bird sau amandoua, in acest ultim caz iti trebuie un comutator Diseq 4x1 (un port ramane liber, sau poti lega inca un LNB).

  13. #13
    albano
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Osolutie buna ar fi o montura H-H.
    Se pot memora toti sateliti la care ai acces in zona unde te afli pe receptorul digi,dar sa fi rezonabil cu numarul de tp memorate pe fiecare satelit.
    Daca mai ai un receptor FTA care stie disec 1.2,pune pe acesta pe montura H-H si receptorul digi se leaga in loop.
    Trebuie sa folosesti 3 telecomenzi,dar te obisnuiesti.

  14. #14
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E greu...
    O sa explic din nou .
    Exista o antena DigiTV cu un receptor si toata sandramaua stand-alone.
    Pe langa asta mai exista un LNB singe si un receiver FTA, nu exista nici un TWIN si nici nu va exista, putem discuta in acceptiunea asta?

    Eu vad cateva posibilitati, va rog sa-mi spuneti daca sunt viabile:
    Pe antena in loc de singurul LNB actual mai adaug inca 1 LNB pe care deja il am printr-un suport pt 2 LNB-uri.

    #1. Las DigiTV asa cum e si imi trag doar mie cablu de la LNB-ul auxiliar in receiverul FTA
    #2. Insumez (?!?) cele doua LNB-uri, si aici inca nu stiu de ce am nevoie si semnalul combinat il repartizez celor 2 receivere undeva dupa antena.
    Inteleg ca pentru insumare este nevoie de comutatorul diseq.

    Pentru a elimina confuzii pe care le vad posibile, o sa detaliez putin:
    Antena va sta pe o cladire in care va fi si receiver-ul Digi. Receiverul FTA va sta undeva la 10-15m de antena intr-o alta cladire, deci este exclusa orice conexiune de genul semnalul ajunge intr-un receiver si de la el pleaca catre altul, separarea trebuie sa se faca undeva langa antena din motive de cablare. Fizic am nevoie de o separare in doua cabluri de aici vine ideea de splitter. Am intzeles nu va fi splitter, dar ce va fi totusi sau cum se realizeaza aceasta cablare.

    Sper ca m-am facut intzeles. Am nevoie de o solutie super simpla fara sa ma apuc sa-mi montez ditamai scula pentru ca am nevoie sa vad cateva posturi romanesti 1,2 seri pe saptamana.
    Antena DigiTV exista deja si e batuta-n cuie, ma pot folosi de ea cu LNB-ul extra si receiveru FTA sau ba? Simplu!

    Ah inca ceva: nu exista motor de rotire al antenei , deci presupun ca H-H cade. Mie imi trebuie o instalatie cat mai simpla din componentele de mai sus.

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    572
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002
    Iar el, ca incepator, ma indoiesc ca va cauta cu Google in RDI. Sau, mai stii?
    OFFTOPIC

    @isr2002,
    Chiar daca omul e incepator intr-ale satelitilor poate fi "avansat" in fizica nucleara.
    Ce-are a face una cu alta ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Antena 60cm ,ce sateliti se pot receptiona?
    By dannic in forum RDI - Satelit
    Replies: 5
    Last Post: 17th May 2006, 07:51
  2. Replies: 11
    Last Post: 17th March 2006, 16:00
  3. Replies: 3
    Last Post: 8th March 2006, 09:23
  4. oare sa poate receptiona digitv in afara tarii?
    By carlini in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 3
    Last Post: 1st September 2005, 21:45
  5. Cum pot vedea DIGITV cu o singura antena in doua camere?
    By BABANOVAC1980 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 15
    Last Post: 21st March 2005, 12:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top