Operatorul de cablu RCS&RDS a īnregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 200 de milioane de dolari, īn creştere cu 60% faţă de nivelul de 125 de milioane de dolari raportat īn 2004, potrivit datelor de bilanţ publicate miercuri de companie.


Evoluţia a fost determinată, printre altele, de extinderea la nivel naţional şi internaţional prin lansarea de servicii noi şi prin īmbunătăţirea celor existente, se arată īntr-un newsletter al firmei.

Cota de piaţă a companiei a crescut semnificativ īn ultima perioadă, ajungānd la 25% pentru comunicaţiile prin cablu, la peste 80% īn cazul serviciilor de televiziune prin satelit, la 20% īn privinţa Internetului şi la peste 9% pentru telefonia fixă, potrivit datelor proprii.

RCS&RDS avea la finele primului trimestru din 2006 peste 400.000 de abonaţi la serviciile de telefonie fixa RDS.Tel, īn timp ce serviciul Digi TV este disponibil pentru 200.000 de abonaţi.

Reprezentanţii companiei apreciază că numărul abonaţilor RDS.Tel va ajunge pānă la finele anului la 700.000.

Compania are circa 5.000 de angajaţi, īn peste 100 de puncte de lucru.

Obiectivele RCS&RDS pentru 2006 vizează, printre altele, dezvoltarea gamei de servicii şi extinderea infrastructurii.

Compania va lansa īn acest an sistemul de televiziune digitală prin cablu Digi TV Cablu, destinat clienţilor din zonele acoperite de reţelele de cablu. Serviciul va permite accesul la tehnologie digitală şi la programe suplimentare.

Īn plus, RCS&RDS va lansa, pentru abobaţii Digi TV, servicii de televiziune digitală precum Pay per View, prin care beneficiarii vor putea accesa muzică şi filme la cerere.

RCS&RDS este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa comunicaţiilor prin cablu. Prin reţeaua CATV, compania furnizează
clienţilor şi servicii de telefonie fixă, Internet şi transmisii de date.

www.mediaexpres.ro