Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10

Thread: RS 232 de unde?

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    154
    Posts Thanks / Likes

    Default RS 232 de unde?

    am o intrebare pt clujeni: de unde sa imi cumpar un cablu RS 232 care sa si functioneze cred ca vreo 4 am incercat pana acum si nu merge nici unul
    thx
    T90 + DM500 & Echosmart 791 16E-12.5W
    Gibertini 90 + Vantage 7100TS
    MaxTv de avarie.

  2. #2
    zu Teacher
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Ploiesti City
    Posts
    463
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pentru ce iti trebuie cablul? ptr pus patch? atunci trebuie modificat cablul
    de preferat ar fi sa gasesti cablul cu mufe pe surub sa le poti desface, asa il vei modifica tu cum vrei

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Probabil ai incercat un cablu serial pin la pin iar marea majoritate a receiverelor au nevoie de cablu null modem (asemanator cablului serial, are 2 mufe mama iar pinii 2 si 3 sunt inversati - de fapt mai sunt si alti pini inversati, dar de cele mai multe ori conteaza numai pinii 2 si 3).

  4. #4
    Junior Member Master
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    65
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cablu de care ai tu nevoie : null modem kabel(cablu)
    configuratie pini_2-3, 3-2, 4-6, 6-4, 5-5, 7-8, 8-7,
    succes

  5. #5
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru a schimba soft in receptor trebuie sa cumperi cablu null modem de la Vitacom : www.vitacom.ro unde acest cablu are codul CABLE-138 .
    Succes !

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    154
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Gata, am rezolvat! Am cumparat cablul de la vitacom si merge de bubuie! si patch si img in dreambox (dar tine vreo 35 min!)!
    mersi baieti
    T90 + DM500 & Echosmart 791 16E-12.5W
    Gibertini 90 + Vantage 7100TS
    MaxTv de avarie.

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru Dreambox e pacat sa astepti atata cu null modem cable cand cu un Network cable (crossover) pui o image in cateva secunde!

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    154
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai asa am si pus-o dar trebuia sa modific ip-ul de pe dhcp si asta se face numai cu null-modem + hyperterminal (ma rog, mai sunt cateva solutii dar asta mi se pare cea mai convenabila).
    foarte ciudat ca imaginea se instaleaza repede prin crossover insa transferul de date de pe hdd in pc mere ca curu!
    T90 + DM500 & Echosmart 791 16E-12.5W
    Gibertini 90 + Vantage 7100TS
    MaxTv de avarie.

  9. #9
    Aburel
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Quote Originally Posted by nelu1403
    cablu de care ai tu nevoie : null modem kabel(cablu)
    configuratie pini_2-3, 3-2, 4-6, 6-4, 5-5, 7-8, 8-7,
    succes
    Vreau si eu sa-mi fac un cablu null-modem in special pentru echolite.
    Am mai gasit o configuratie asemanatoare, dar difera putin.
    care configuratie este cea mai buna?
    http://www.nedis.nl/Articles/Domesticon/CABLE-138.php

  10. #10
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    2-3, 3-2, 4-6, 6-4, 5-5, 7-8, 8-7,
    Asta e configuratia buna. Pinii 1 si 9 nu se folosesc.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. unde e DTH-ul ?
    By liviusky in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 28
    Last Post: 4th June 2006, 20:39
  2. LNB MTI - De unde?
    By bilyirita in forum Shop
    Replies: 7
    Last Post: 14th May 2006, 19:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top