Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Master
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Pakistan
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default Please Solve My Problem


    Dear RDI Friends,
    I have Star Track Nc 709 Ci STB. I have connected it with a DISEQC
    for C/KU band.My problem is when I switch to C band satellite or channel
    my receiver works fine and it performs all functions. But when I Try to switch to KU band my receiver turns off and it also makes my DISEQC switch out of order and burns it.
    I Tried direct C and KU cables attach to RF of my STB Separately or one by one.
    The result is Same. C band works fine but as for as Ku band ,it switches STB off and does not Turn on untill I disconnect my Ku band LNB cable.
    Is it my Recevier Fault or Ku Band LNB is out of order
    OR it is DISEQC Switch problem
    Please help me and solve my problem.
    Wattoo

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lahore
    Posts
    3,718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    You didn't check by replacing the KU band LNB?
    Fte Max 100S
    Humax IRCI-5400z
    Asiasat 3S,NSS 6,Insat 4B,Thaicom2/5,Intelsat7/10,HB 6/7A/8

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aslam o Alaikum
    Masood is right. You should change your KU band LNB.

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear Mathila Your Ku band LNB have some short point from inside or your cable which you are using for Ku band LNB is short. So first check your cable and if it is ok then change your Ku band LNB your problem will be solved.

  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lahore
    Posts
    3,718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DiSEqC switch burns in only the case if coaxial cable's both wires are meeting at one point ,,short circuit with F type connector
    Plz recheck your connections
    Fte Max 100S
    Humax IRCI-5400z
    Asiasat 3S,NSS 6,Insat 4B,Thaicom2/5,Intelsat7/10,HB 6/7A/8

  6. #6
    Junior Member Master
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Pakistan
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default Thanks every body


    Thanks Friends. My KU band cable was burn and short circut , I changed it all is OK.
    Thanks
    Wattoo

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HELP NEED TO SOLVE MY PROBLEM
    By skycom in forum RDI - English
    Replies: 4
    Last Post: 17th October 2006, 04:26
  2. Replies: 2
    Last Post: 15th September 2006, 00:50
  3. your help invited to solve opentel 4000CIR problem
    By chuppan in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 6th January 2006, 19:46
  4. find somebody to solve indo TV7 problem
    By pjerry7799 in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 6th December 2005, 11:32
  5. Can some one solve my problem.Help me plz
    By imtiazshah in forum RDI - English
    Replies: 5
    Last Post: 19th May 2005, 07:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top