Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default bootloader pt strong 6155

    Am şi eu o problemă cine crede că poate să mă ajute i-aş fii recunoscător.. am luat o conserva de str6155 pentru cineva(proastă alegere) şi am īncercat să-l şmecheresc dar din păcate nu am reuşit.Am construit cablul conform manualului ,l-am măsurat şi e ok.am descărcat srt 6xxx loaders..şi am īnceput paşii:1.channel down+sursa 2.bootloader.exe->connect...Primesc următoarele erori:
    1.
    <========== Error ( -4 ) ==========>
    Problem : No response from TARGET
    Solution: Make sure Target Loader is running properly
    Connect your Serial Cabel Properly
    Port Settings are not Correct
    Restarting the Tartget
    2.Dacă pornesc bootloaderul primul şi după aceea bag īn priză primesc această eroare:
    DebugPort initialised to 115200, 8, N, 1
    Front Panel Display creation : Success
    Video Matrix Not Present

    ---------------------------------------------
    | Loader Configuration Settings |
    ---------------------------------------------
    Loader Software Version = 4.7.5bs (HW MjrVer-4)
    Loader is built for Tylko boards
    Loader Configured for 1 x 16 Mbit flash
    Target Board has 8KB EEPROM
    Target Flash MCode = 0x 200020
    Target Flash DCode = 0x22C422C4
    Loader supports download from Air with QPSK0299-SHARP_TUNER_VZ0194
    Loader supports Box To Box Copy
    Application Reset Address = 0x7FFDFFBE
    Loader allows same version to download
    ---------------------------------------------
    DFU demanded ...

    <========== Error ( -4 ) ==========>
    Problem : No response from TARGET
    Solution: Make sure Target Loader is running properly
    Connect your Serial Cabel Properly
    Port Settings are not Correct
    Restarting the Tartget

    <========== Error ( -4 ) ==========>
    Problem : No response from TARGET
    Solution: Make sure Target Loader is running properly
    Connect your Serial Cabel Properly
    Port Settings are not Correct
    Restarting the Tartget
    Ce sa stiu să fac?.....

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    los Angeles LA
    Posts
    406
    Posts Thanks / Likes

    Default

    alegerea nu e tocmai proasta , problema e ca nu folosesti programele care trebuie, descarca de la sectiunea strong/rdi si e ok, in plus nu acestea sunt pasii ce tre facuti mai intai scoti softul vechi cu boot loaderul.
    pentru ca sa raspunta tinta , in timp ce bagi in priza receptorul tii apasat butonul stang din partea dreapta a receptorului si apare hostul afisat pe ecran , apoi incepi lucrul
    strong 6xxx , progdvb , dreambox dm 500 s , lazer fta plus, kaon , ss2 , echolite 790 etc.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default Uitasem s&#259; spun

    Uitasem să spun am luat de pe RDI ce era de luat....Dacă puteţi fii mai concreţi vă rog...ce anume şi cum....ar fii super...
    Cum să scot bootloaderul vechi?Manulaul de patchuire tot de pe RDI l-am
    luat(o preluare de pe frocus ceva)
    Cu tot respectul pt intentia de a ma ajuta mr.Marcobela, dar cred că Dv. nu aţi citit exact ce am scris.Ştiu cum se ajunge in modul de download,ştiu care sunt paşii doar că primesc acele erori.Deci dacă chiar doriţi să mă ajutaţi īmi spuneţi exact ce şi cum!Nu postăm răspunsuri doar de dragul de a urca in rank...so....Īncă odată: dacă cineva ma poate ajuta si sa-mi explice ce fel de erori sunt si cum sa le remediez e ok,daca nu va rog nu mai postati aiurea ..linkuri cu alte topicuri si alte topicuri ca tot nu ma ajuta

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default Nimeni?

    Nimeni, nimic?Dn MihaiP..este specialistul pe Strong?Nu mă puteţi ajuta?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    los Angeles LA
    Posts
    406
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Uitasem s&#259; spun

    Quote Originally Posted by Lioz
    Uitasem să spun am luat de pe RDI ce era de luat....Dacă puteţi fii mai concreţi vă rog...ce anume şi cum....ar fii super...
    Cum să scot bootloaderul vechi?Manulaul de patchuire tot de pe RDI l-am
    luat(o preluare de pe frocus ceva)
    Cu tot respectul pt intentia de a ma ajuta mr.Marcobela, dar cred că Dv. nu aţi citit exact ce am scris.Ştiu cum se ajunge in modul de download,ştiu care sunt paşii doar că primesc acele erori.Deci dacă chiar doriţi să mă ajutaţi īmi spuneţi exact ce şi cum!Nu postăm răspunsuri doar de dragul de a urca in rank...so....Īncă odată: dacă cineva ma poate ajuta si sa-mi explice ce fel de erori sunt si cum sa le remediez e ok,daca nu va rog nu mai postati aiurea ..linkuri cu alte topicuri si alte topicuri ca tot nu ma ajuta
    stiu exact ce te intereseaza mai ales ca , fara sa ma laud sunt unul din cei ce lucreaza la softul de strong , vezi cand sunt online pe mesenger si rezolvam, eroarea de care zici apare tocmai pentru ca nu faci ce am spus mai sus , si te grabesti sa critici , daca nu apare mai intai pe ecranul tv-ului treaba cu <<host>> nu ai inceput bine
    strong 6xxx , progdvb , dreambox dm 500 s , lazer fta plus, kaon , ss2 , echolite 790 etc.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default Scuze...

    Īmi cer scuze..dar eram "īnfierbāntat"...nu m-am lovit de chestii din astea pānă acum (adevarul este ca nu am patchuit-resoftat prea multe recivere).Deci am intrat īn modul download....dar pe ecran sigur nu īmi apărea host..doar connecting to host...deci nu a ajus sa se connecteze la PC....Mntionez ca am construit cablul dintr-o bucata de cablu reţea stp şi am pus toţi connectorii nu numai 2-3 , 3-2 , 5-5.
    Cablul este cam aşa:
    2-3 3-2
    4-6 6-4
    5-5 5-5
    7-8 8-7
    case-case(ăsta chiar nu ştiu pentru ce l-au pus...)

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    To patch an virgin SRT6xxx receiver you must follow this steps :

    1. connect the PC and the SRT6xxx using a null-modem serial cable
    2. unplug the receiver, press CH-DWN and keep it until you plug in again the receiver
    3. run BootLoader and perform CONNECT , this will replace the original boot
    4. perform again step 2 and run ApplicationLoader, load the application (6xxx.urt) and upload the application
    5. perform again step 2 and run PatchLoader , load the patch (patch.bin) and upload the patch
    6. perform again step 2 and run PatchLoader , load the keys (keys.bin) and upload the keys table
    7. start the receiver normally

    Eu cred ca deja ai inlocuit "original boot" si de asta da eroarea....treci mai departe la punctul 4 cu Aplication Loader si vezi daca merge...

    La cablu, daca il confectionezi manul, trebuie inversati doar pinii 2-3, 3-2..in rest 1-1, 4-4, 5-5....nr. la nr.
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default mda...

    Mda... este varianta de boot v 4.75bs...screenul este blue...nu se leagă cu PC-ul.....am schimbat 3 cabluri(aici sunt păreri diferite cu cāţi pini se leagă)dar nu se leagă PC-ul cu STB-ul...asta-i tot!Am impresia că este stb-ul de vină, com1 este ok deoarece fac update la un alt reciver acolo...Ce draq....Ascult in continuare păreri...

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Am aceeasi problema ...

    Pe PC am aceeasi problema ...merge orice upgrade pe serial ...cu exceptia celui de pe srt6xxx ! daca fac operatia insa de pe laptop ... merge ! semn ca exista o unume incompatibilitate intre interfata RS232 de pe PC !

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default :)

    Bine de altii ca au laptop.La mine nu se leaga deloc!Nici channel editor,nici nimic!Daca pornesc softul inainte şi pornesc stb in modul de boot spune ce flash, ce ...blah blah dar nu face nimic...Geez! asa ceva..

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default 6155

    Eu am avut aceeasi problema cu un skymaster Dx24,patch de 6125. In timpul incarcarii botloaderului nu stiu ce s-a intamplat (s-a miscat cablul, a incarcat gresit ? ) caci mi-a ramas receiverul blocat pe imaginea botloaderului fara sa mai preia nici o comanda. La fel zice ca nu gaseste cablul, ca " nu gaseste tinta ", etc. Singura solutie este JTAG-ul cu rezistentze care poate fi facut in 1-2 ore.
    Problema este ca programul Jkeys sa aibe in jkeys.def tipul de flash pe care il are receiverul sau unul asemanator cel putin 80%. Cititi ce flash avetzi in receiver si cititi si in jkeys. def ce flashuri sunt.Daca nu avetzi flashul receiverului in nici un jkeys.def , cautati pe net cu google dand ca si cheie de cautare numele flasului din receiver. Cu sigurantza ca veti gasi atat flashul dvs cat si echivalentzele. Acum putetzi sterge flasul dvs si treceti la rescriere.
    Eu nu am avut alta solutie , numai asa l-am reanimat.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    ALBA
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merge foarte bine si simplu jtagul cu jtag-up(cap de mort)cu flash de skymaster,probat de mine.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default Rezolvat!

    DA, SE PARE CA MAESTRUL MIHAIP AVEA DREPTATE!
    DECI AM FOLOSIT O GIOARSĂ DE K6 II CU WIN98 ŞI A MERS!CUM SPUNEA SI DN MIHAIP ESTE O PROBLEMA DE INCOPATIBILITATE!
    PE VIITOR STIM!

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Romania, Timisoara
    Posts
    328
    Posts Thanks / Likes

    Default pentru Lioz

    Lioz vad ca esti din TM ca si mine, daca mai ai nevoie de ajutor scriemi si te rezolv. Eu le incarc cu ce varianta de windows vrei, nu exista incompatibilitate, doar sa ai ce iti trebiue

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Satchinez-Timis
    Posts
    377
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: pentru Lioz

    Quote Originally Posted by sorin8m
    Lioz vad ca esti din TM ca si mine, daca mai ai nevoie de ajutor scriemi si te rezolv. Eu le incarc cu ce varianta de windows vrei, nu exista incompatibilitate, doar sa ai ce iti trebiue
    Apreciez faptul că īmi oferi ajutorul şi īţi mulţumesc foarte mult.Man, deci chiar e o problemă de incopatibilitate..Aveam ce-mi trebuie.....Cablu RS232(3 feluri)..soft la zi...dar de pe PC-ul meu nu mergea..culmea ca fac şi alte update-uri şi patchuri de pe acelaşi PC şi acelaşi port şi alea merg ok.... Dar oricum nu vei scăpa...poate voi apela cāt de curānd...Pt un OPENTEL ODS3000fl..ceva noutăţi

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strong 6155?
    By twetty in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 16th September 2006, 19:08
  2. Pt.Strong 6155
    By cezar39 in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 12th June 2006, 05:44
  3. strong 6155
    By karpic in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 3rd February 2006, 19:00
  4. strong 6155
    By karpic in forum SD Receivers
    Replies: 4
    Last Post: 15th September 2005, 22:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top