Bucuresti (MEDIA EXPRES) Societatea Infoeureshop SRL din Bucuresti a primit la 21 decembrie 2004 licenta audiovizuala prin satelit pentru un program de televiziune de teleshopping, pentru teritoriul Romāniei, cu emisie 24 de ore din 24.

La remarca lui Ralu Filip, care s-a aratat sceptic cu privire la dorinta operatorilor de cablu de a prelua postul, reprezentantul societatii, Alin Gelu, administrator al unei companii de comunicatii prin cablu din Gorj si fost manager la compania Daewoo, a spus ca planul initial al societatii este de a atrage operatorii de cablu mici si mijlocii, desi discutii au fost purtate si cu companiile mari. “Am avut niste discutii si cu operatorii mari, īn speta cu RCS. Nu ni s-au facut promisiuni, dar nu cred ca vor fi probleme”, a spus Alin Gelu.

Īntrebat despre continutul programului, un alt reprezentant al postului, de origine din Coreea, a spus ca obiectivul este promovarea produselor care nu au fost cunoscute pīna acum publicului. Postul nu va avea scopul de a vinde marfa, ci de a prezenta informatia catre public. “Nu va fi un instrument de cumparare, ci un mod de a informa corect publicul”, a mentionat el.

Toma Constantin, actionar cu 50% īn compania Infoeureshop, care are afaceri īn mai multe domenii, printre care acela al asigurarilor, al comercializarii produselor Honda si īn domeniul artelor si decoratiilor, a spus ca noul program va fi important pentru segementul comercial si bancar, multe servicii nefiind cunoscute publicului. Celalalt actionar este compania SC COZ-COZ SRL din Craiova. Licenta a fost acordata sub rezerva depunerii la CNA a declaratiilor de implicare īn audiovizual a a companiei COZ-COZ.

Reprezentantii postului au spus ca investitia a fost facuta din fondurile personale ale asociatilor (compania are un capital social de 1 miliard de lei) si ca exista resurse pentru definitivarea proiectului īnceput. De asemenea, s-a mai mentionat ca exista studiouri īn Bucuresti pentru realizarea productiei proprii, iar o parte din echipamente au fost deja comandate īn Coreea.

Desi initial membrii CNA s-au aratat sceptici fata de concretizarea acestei licente īntr-un post de televiziune, īn urma audierilor, mai multi membri au spus ca ei cred ca aceasta companie o sa realizeze īn cele din urma proiectul.

Potrivit dosarului de licenta televiziunea va fi lansata īn februarie-martie 2004, urmīnd sa emita pe satelitul Sirus2 (prin intermediul reprezentantului Nordic Satllite AB, SC Radiotelecom SA, societate condusa de Rares Gardus, fost director tehnic la Tele 7abc si Realitatea TV). Dupa provenienta, programul va fi īn proportie de 85% produs īn studiourile proprii, din totalul de 10.080 minute pe saptamīna 80% urmīnd sa fie divertisment, 3% jocuri si concursuri si 20% publicitate si teleshpping.