Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa din 4 aprilie 2006, retragerea licenţei audiovizuale terestre a MTC TV Constanţa.

În urma unui raport al inspectorului teritorial CNA, titularul licenţei audiovizuale a acestei televiziuni SC Maritime Tradind Centre Television SA, Constanţa, al cărei acţionar majoritar este Ministerul Transporturilor Construcţiilor şi Turismului (MTCT), s-a constatat că MTC TV nu emite din 29 martie 2006 din cauza demisiei în masă a angajaţilor din sectorul tehnic cărora nu li s-a acordat drepturile salariale.

Ralu Filip, preşedintele CNA a declarat că „legea actuală interzice statului să aibă vreo licenţă audiovizuală”, referindu-se la licenţa acordată din 1996 MTCT pentru a opera această televiziune.

Firma se află „într-o criză financiară şi structurală profundă”, potrvit declaraţiilor directorului general adjunct demisionar Alina Bârgăuanu-Vasiliu, motiv pentru care aceasta a solicitat Consiliului întreruperea temporară a emisiei postului pentru 60 de zile până la clarificarea situaţiei financiare. În şedinţa Consiliului de Administraţie şi Adunarea generală a acţionarilor a SC Maritime Tradind Centre Television SA s-a decis intrarea acesteia în stadiul de reorganizare judiciară, adică în faliment.

CNA a respins cererea firmei de a întrerupere emisia postului TV şi a decis retragerea licenţei audiovizuale conform art. 57, litera b din Legea Audiovizualului: „Licenţa audiovizuală se retrage de către Consiliu în următoarele situaţii: […] b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţă audiovizuală mai mult de 45 de zile, pentru motive de natura tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive.”

Totodată, CNA a decis să scoată la concurs această licenţă la concursul ce va avea loc începând cu 22 mai 2006.

Televiziunea MTC emite pe canalul terestru 23 – 2P din Constanţa, din 14 iulie 1994, conform bazei de date privind licenţele de televiziune a CNA.