Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptia SKY UK este posibila pe continent?

    Ma uitam la pachetul de programe oferit de SKY UK, este fantastic, dar se poate receptiona in Austria? Daca e sa ma iau dupa footprintul oficial pentru Astra 2D (28.2°E) nu pare posibil dar m-as bucura daca cineva m-ar contrazice si sa-mi spuna ca totusi e posibil cu o farfurie de 1,8m.


  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,069
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pachetul Sky UK este transmis prin PATRU sateliti, dintre care trei se prind LEJER, deci vei prinde lejer aprox. 80% din pachetul Sky UK.

    Nu stiu exact daca in Austria se poate receptiona Astra 2D cu 1.8m, dar cred ca anumite tp-uri ar putea intra intre anumite ore.
    Mai multe detalii pe: www.astra2d.com

    gompo

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intra totul perfect cu antena de 60 cm (bineînteles fara Astra 2D). Am incercat si cu 40 cm, merge bine, dar la prima ploaie mai serioasa cam apar macroblocuri pe unele transpondere. Merge atasat si un multifeed pe o antena de 80 cm care este deja orientata pe Astra 19°E.
    Am un englez care ma tot bate la cap ca vrea sa prinda si BBC-urile de pe Astra 2D, saptamana viitoare fac un test cu o antena de 125 cm pe care o are pe terasa si cu niste LNB-uri mai serioase si o sa postez rezultatele.

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bafta cu BBC-urile! Eu chiar aseara am incercat cu antena mea de numai 1,0m si semnal lulu! Dar poate la diametru ceva mai mare, cine stie ...

  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi SatWien,


    Daca la Cluj-Napoca imi intra semnal calitate in jur de 20% cu o antena de 1.46m,nu stiu ce iti mai trebuie sa prinzi Astra 2D!Cu siguranta rabdare si reglarea farfuriei cum scrie la carte.Din acest punct de vedere,dar mai sint si alte motive,dar care nu tin de domeniu nostru,as vrea sa fiu in locul tau pentru ceea ce vrei tu.Plus si o antena de 1.8m!Ce mai astepti?Treci la treaba si nu mai intreba.Cu certitudine transponderii cu polaritatea verticala ar trebui sa-ti intre fara probleme.Vezi si topicul meu de duminica:"Semnal puternic{?}pe Astra 2D!" pe acest forum.
    Daca reusesti sa-ti instalezi antena de care vorbesti si indreptat pe Astra 2A,sa ne spui si noua ce-ti intra{transponderii si polaritatea} si valorile de semnal/calitate.

    Iti doresc succes,satelescu

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu o antena de 1,9m , in Bucuresti, in conditii de vreme buna prind cu SS2 toate BBC-urile, cel putin. Receptia este stabila, chiar daca este la limita. Folosesc un LNB ordinar, nu-mi mai aduc aminte marca

  7. #7
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,133
    Posts Thanks / Likes

    Default

    BBC-urile de pe Astra 2D, saptamana viitoare fac un test cu o antena de 125 cm pe care o are pe terasa si cu niste LNB-uri mai serioase si o sa postez rezultatele.
    nu-ti fa iluzii ca vei prinde tot.daca numele olbort din oeynhausen iti spune
    ceva,eu am vorbit cu el si nici macar cu 3m nu prinde tot.footprintul a fost
    special realizat pentru insula,costurile au fost suportate din banii care inainte mergeau pe codificare.

  8. #8
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi hobbysat,

    Ne spui si noua ce trasponderi receptionezi de pe Astra 2D?Numai cu antena de 1.9m la Bucuresti,in sud-estul Europei?Daca-i asa,si nu pun la indoiala spusele tale,incearca sa citesti semnalul cu un receptor pentru a stii ce valoare are semnalul/calitate.Cu placa ss2 semnalul nu este prea bine pus in valoare si nu poti stii exact cum stai.Chiar nu stii ce marca e lnb-ul?


    satelescu

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hobbysat
    Cu o antena de 1,9m , in Bucuresti, in conditii de vreme buna prind cu SS2 toate BBC-urile, cel putin. Receptia este stabila, chiar daca este la limita. Folosesc un LNB ordinar, nu-mi mai aduc aminte marca
    Mai taie... . Te cred. Ca si eu mai mint...
    SHALOM

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    405
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hobbysat
    Cu o antena de 1,9m , in Bucuresti, in conditii de vreme buna prind cu SS2 toate BBC-urile, cel putin. Receptia este stabila, chiar daca este la limita. Folosesc un LNB ordinar, nu-mi mai aduc aminte marca
    La Bucuresti nici cu antena de 3 m nu intra.Scorpio poate sa va spuna cel mai bine asta.

    1.4 Al, Invacom 0.3, DM500, SS2, 42E - 30W

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    979
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, din pacate confirm ce zice @sorinvasiliu, nici la 3m nu intra ala slab. Se prinde, asa e, 80% sau mai bine din pachhetul Sky UK.Asta e, englezii intotdeauna au vrut izolare.
    Multumesc,
    Scorpio


    VU+ Solo 2/ parabola 1,8m / offset 1.85m / Bucuresti

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi All,


    Vad ca bucurestenii infirma alegatia lui hobbysat.O clipa am crezut ca putem spera la mai mult decit am crezut.Cu aceasta ocazie hobbysat pare sa-si nege propriul nickname ales.Inca odata se pune problema credibilitatii atitor afirmatii care se fac pe forum din partea multor participanti care lanseaza "bombe fumigene".Daca nu sintem sigur de ceva ar fi bine sa ne exprimam la modul dubitativ!Interventiile noastre pe forum sint mai mult orientative,ele ne ajuta sa ne verificam si sa ajutam si pe altii care vor sa afle lucruri utile.Daca vreti acest forum mai poate fi considerat si o "agentie de stiri" la care sintem cu totii colaboratori voluntari,dar fara sa exite o cenzura.Singura care exista e una interioara,atunci cind nu sintem siguri de ceva.Vorba aceea,o stire falsa are...picioare scurte!Numai de 1 Aprilie putem sa ne spunem...fanteziile in public!

    satelescu

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,069
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema lui hobbysat e ca nu s-a prins despre ce BBC-uri vorbim aici.
    Mai mult ca sigur ca el prin "toate" BBC-urile se referea la banalele servicii interactive de pe 12441V, care intra aproape lejer sau la noi-aparutele BBC Parliament si inca doua servicii interactive (dintre care primul contine si BBC News 24 , dar doar pe 1/6 din ecran) de pe Astra 2A, 11954H. Acest tp. merita monitorizat pt ca aici ar putea sa apara chestii interesante
    Cat priveste BBC-urile de pe Astra 2D, nici vorba sa se prinda in Bucuresti cu 1.9m

    gompo

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este vorba de o antena pe care am montat-o in Clinceni, circa 10 Km sud-vest de Bucuresti intr-o zona deschisa.
    Prinde sigur BBC Food - ma interesa oarecum.
    Maine ma duc in vizita la respectivul si voi reveni cu amanunte
    LNB-ul , daca-mi aduc bine aminte, este MAXIMUM pe el scria 0,3dB dar nu cred pentru ca este prea ieftin

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @satelescu

    Daca am gresit, imi voi cere scuze si voi gandi de 10 ori inainte de a posta.
    Nu am nici cea mai mica intentie sa mint sau sa exagerez.
    Cu respect pentru toti

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hacked Channels on Asian sub continent
    By nizar123 in forum RDI - English
    Replies: 13
    Last Post: 5th September 2006, 00:08
  2. Posibila problema PL SS2
    By BillyGates in forum Placi DVB
    Replies: 12
    Last Post: 10th January 2006, 16:42
  3. Posibila grila a lui Digi TV HU ! (ONLY HERE !)
    By Fanta in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 9
    Last Post: 29th December 2005, 06:40
  4. Televiziunea 3D - posibila din 2020
    By ady18 in forum News
    Replies: 0
    Last Post: 22nd August 2005, 18:29
  5. Posibila surpriza FOCUSSAT (sau nu :( )
    By stailus in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 5
    Last Post: 18th January 2005, 23:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top