Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default Al doilea LNB la max . Cum se regleaza?

    Am pus un sistem MaxTV. Conform indicatiilor MaxTV am pus antena cu focarul principal pe HotBird si secundar pe Sirius. Nu am experienta la montat antene cu mai multe LNB-uri. Pe hotbird am scos maxiumul ce se putea din respectiva antena, zic eu . Pe sirius nu reusesc sa scot mai mult de 50% calitate ( receptor strong 4401, lnb-uri strong, antena )

    Care e secretul ?
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Al doilea LNB la max . Cum se regleaza?

    Quote Originally Posted by Paul_L
    Am pus un sistem MaxTV. Conform indicatiilor MaxTV am pus antena cu focarul principal pe HotBird si secundar pe Sirius. Nu am experienta la montat antene cu mai multe LNB-uri. Pe hotbird am scos maxiumul ce se putea din respectiva antena, zic eu . Pe sirius nu reusesc sa scot mai mult de 50% calitate ( receptor strong 4401, lnb-uri strong, antena )

    Care e secretul ?
    Pai din cate stiu eu .. pe focarul principal. se pune siriusul si mai apoi in focarul secundar se pune LNB de Hotbird .. in partea stanga cum te uiti in fata antenei..
    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  3. #3
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    maximul zici? ia incearca si roteste lnb-urile in suport si spune-ne dupa aia
    cum stai cu maximalu

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf
    maximul zici? ia incearca si roteste lnb-urile in suport si spune-ne dupa aia
    cum stai cu maximalu
    Le-am rasucit, le-am deplasat fata-spate. Am strimbat suportul astfel incit lnb-ul de sirius se uita mai in sus decit hotbird. Altceva ?
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Paul_L
    ... astfel incit lnb-ul de sirius se uita mai in sus decit hotbird. Altceva ?
    Nu trebuie sa se uite mai sus, ci LNB-ul trebuie sa fie pozitionat mai sus (fata de pamânt) decat cel de Hot Bird.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci sa fie paralel cu HB dar mai sus ? Cam cu cit ?
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Romania
    Posts
    340
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Paul_L
    Deci sa fie paralel cu HB dar mai sus ? Cam cu cit ?
    Dar distanta de la lnb-ul hot bird la lnb-ul sirius ai pus-o bine pe acel suport de prindere al lnb-urilor ca trebuie respectata,de obicei se impinge lnb-ul de sirius mai spre capatul suportului sa-si respecte distanta si il ridici un pic mai sus ,depinde acum si cu ce reglezi antena.

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am plimbat lnb-ul de sirius pe toata lungimea culisei. Am incercat sa gasesc un maxim cu un sat finder.
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  9. #9
    arhanghelxxl
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Sal'[email protected]
    Ar fi minunat daca a-ti putea sa puneti antena cu "moaca" spre w1(10est)
    adicatelea aproape de mijloc si atunci puteti sa reglati pe "culisaj" cele 2 lnb-uri cu specificatia ca cel de pe hotbird tebuie rotit putinspre stanga cum stai cu fata la antena iar cel de pe sirius cred ca merge si perfect vertical (tinand cont de importanta semnalului de recetpionat de pe hotbird pentru cei care vor sa mai vada si altceva decat eurosport!

    (sper ca nu am gresit intervenind)!

    Sal'[email protected]

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Onesti
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din aceasta cauza pierd clienti toate DTH-urile pt . ca in aparenta tot romanul stie sa relgleze antene rec. satelit dar o fac la ghici ,si tot ne plictisesc cu tot felul de intrebari de genul ;cum se regleaza 2 LNB-uri.cate grade etc fara macar sa fie autorizat si sa foloseasca aparatura adegvata si sa dea o garantie clara clientului.In mintea lui este cum sa-l jupoaie de cat mai multi bani cu efort intelectual si material fff.. mic.

  11. #11
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scuze dar tu de unde stii ca nu e a lui sau a unui prieten?Lasa ca am vazut si "munca " facuta de unii instalatori cu busola si cu satfinderul.Nu trebuie sa-i bagi pe toti in aceasi oala mai ales daca nu stii despre ce e vorba.



  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Onesti
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai auzit de satlook nit ?.Avem 4 cu care regleaza 4 "instalatori" ;2 ing. si 2 electronisti specialisti in telecomunicatii.Nici nu avem nevoie de busola ,televizor scos afara ."Instalatorul" monteaza antena in max 20 min.(cu reglaj cu tot).Ce zici de chestia asta ,este facuta de amatorii ?
    Lucram exact ca afara ex.Premiere.

  13. #13
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ratoiu
    Ai auzit de satlook nit ?.Avem 4 cu care regleaza 4 "instalatori" ;2 ing. si 2 electronisti specialisti in telecomunicatii.Nici nu avem nevoie de busola ,televizor scos afara ."Instalatorul" monteaza antena in max 20 min.(cu reglaj cu tot).Ce zici de chestia asta ,este facuta de amatorii ?
    Lucram exact ca afara ex.Premiere.
    Si totusi de ce te deranjeaza faptul ca omul nu are nevoie de serviciile voastre?Daca vrea sa-si monteze singur parabola are voie?Daca noi vrem sa-l ajutam cu un sfat avem voie?Crezi ca daca instalati voi parabola creste semnalul la digi?Daca citeai atent ceea ce am scris,vedeai si cuvintul "unii".Nu am generalizat.Asta vara cind eram in concediu in tara am vazut eu "specialistul" de la o firma(nu dau nume,dar se stiu ei),cind ai monta parabola unui prieten.A-mi pare rau ca nu aveam telecamera la mine,ca il urcam pe net!



  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Onesti
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este posibil pt. ca multi se dau drept specialisti si de fapt nu stiu mai mult decat clientul ,dar si-au acumulat putina experienta si se cred tari ca si taranul de oras (vezi parazitii0.

  15. #15
    arhanghelxxl
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Sal'[email protected]

    Hai sa ne dam mari !

    Dimineata pe la 6.30 nici nu apucasem sa imi fac cruce cu limba cand deodata suna telefonul-CUMATRU!
    "-Alo -Cumetre hai sa imi pui antena pe satelit ca mi-o miscat-o "porumbeii"."
    "-IHI"
    Mam dus fara aparate si i-am facut corectura la arc fara "satlook nit"si fara sa fiu macar inginer(nu m-o lasat tata ca as fi ajuns si asta -poate).
    Ce sa zic mare filosofie n-ar fi insa la o antena de 80-90 cm e de rasul lumii sa ajungi la reglaj de 2 lnb sa apelezi la "satlook nit",din punctul meu de vedere.
    DA -perfect de acord la o antena de peste 1.80 (3m) ca sa scoti ceea ce trebuie de la rasarit la apus ai tot dreptul sa scoti un ban serios la un instalator cu moaca serioasa si scule la fel de serioase!

    (Nu va suparati ca am intervenit da' e fromos cand se graieste de pe acelasi nivel ca oricine se poate urca in pom sa vorbeasca privind in jos!)

    Sal'[email protected]

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. al doilea lnb
    By fiorello in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 5
    Last Post: 3rd December 2006, 03:30
  2. Cum e cu al doilea receptor la Boom?
    By Z0ltan in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 0
    Last Post: 8th September 2006, 22:30
  3. SCI FI CHANNEL UK lanseaza al doilea canal tv
    By daniel1976 in forum News
    Replies: 2
    Last Post: 24th March 2006, 12:31
  4. Replies: 0
    Last Post: 8th November 2005, 10:48
  5. cine imi regleaza si mie antena?Si cit costa?
    By justme_yo in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 7
    Last Post: 20th January 2005, 15:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top