Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Romania
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default Placa de baza nForce2 sau KT400 compatibila SS2

    Vreau sa-mi fac un upgrade la sistem, upgrade ce ar include si schimbarea placii de baza.

    Intentionez sa cumpar o placa de baza Socket A (de la ASUS, MSI, Abit sau EpoX) cu unul din urmatoarele chipset-uri :
    -nForce2;
    -nForce2 Ultra 400;
    -VIA KT 400;
    -VIA KT 600.

    Am o placa DVB-S Technisat SkyStar 2 Rev. 2.6B.

    Ma intereseaza ce modele de placi de baza (care corespund criteriilor de mai sus) functioneaza fara probleme cu Skystar 2.

    Multumesc

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Timisoara
    Posts
    51
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna compatibila e oricare placa de baza ( cel putin teoretic ) . Pt. cea ma buna performanta si sunet 5.1 de calitate iti recomand NF7-S sau orice alta placa avand chipset NF 2 ultra 400 . Daca nu te intereseaza sunetul prea mult e buna si o placa NF 2 400 ( fara ultra ) gen Asus N8X-X . Si chipseturile Via sunt bune dar nu sunt la nivelul celor de la nVidia . Pt. nForce 2 400 Ultra nu uita sa iei 2 memorii PC 3200 pt. a activa Dual DDR si apoi poti eventual sa ridici FSBul la 200 ( de la 133 sau 166 cat au Athlon XP ) .

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Romania
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MSCI
    Buna compatibila e oricare placa de baza ( cel putin teoretic ) .
    Pe mine compatibilitatea "practica" a placii de baza cu Skystar 2 ma intereseaza.

    De exemplu cineva se plangea de probleme cu o placa Epox 8RDA+ in combinatie cu Skystar 2 (sistem instabil).

    Diferentele de performanta si dotari intre solutiile bazate pe chipset-urile de mai sus imi sunt cunoscute.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania.Bucuresti.Berceni
    Posts
    295
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu ma plangeam de faptul ca apareau blocari de sistem la cateva minute.
    Era vorba de epox 8rda+ cu ath. 1800+ 512M memorie (corsair )
    A fost necesar sa pun pe al doilea calc. (numai duron la 600/mb kt133 jegway ,dar care avea un slot pci unshared .
    Deci sfatul este sa te uiti in cartea mb-ului sa aiba cel putin un slot neimpartit cu altceva.
    La altcineva am citit ca mergea ok totusi nforce ...

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default epox 8rda3+

    Salut,

    Au am un epox 8rda3+ cu athlon xp 2200+, 256MB Ram si merge bine cu un SS2 2.6B.

    bafta
    grab

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    HR
    Posts
    383
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salutare,

    eu am o placa Asus A7v8x cu chipset VIA KT400, si un SS2 rev.2.3 (mai vechi)
    cu un AMD Athlon 2000+ merge fara probleme

    salve,
    ronniee
    DIGIBOX HUMAX-I; AzBOX HD; 1.8m parab.;18Strong; Motech, SS2

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    110
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut !
    Am auzit ceva de ridicat FSB-ul.
    Pina sa-mi iau SS2 Il Tineam la 156MHz si acolo ma opream din cauza sunetului (Realtek) de pe motherboard. Dupa ce mi-am luat placa mi-a fost frica sa-l mai cresc sa nu-mi bulesc SS2. Am pus RAm-ul pe CL2 si gata da parca mai misto e un 2200+ decit 1800+ nu?
    Credeti ca merge mai sus?


    Respect

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    placa de baza shuttle nforce2 (an35n -ultra) de la eta
    procesor 2400 @2700 (166x13) de la eta
    memorii pqi 2x256ddram400 puse dual channel @ 420Mhz (125%Fsb)de la flamingo-am avut numai experientze bune cu memoriile pqi asha ca nu le schimb
    carcasa.... modificata de mine
    oricum calcul ruleaza stabil din pacate vcoolu pentru nforce2 mere k p... asha ca am trecut pe motherboard monitor

    temp carcasa 24 celsius
    temp proc iddle 28celsius
    temp burntest 42 max (dupa 3 ore de functionare 100%)
    acesta configuratzie functionaza excelent cu ss2.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    188
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am o placa de baza Soltek cu chipset nForce2 cu memoriile in dual chanel si merge excelent SS2 p WinXP.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 19
    Last Post: 18th September 2006, 08:46
  2. SS2 2.6 REV + PLACA BAZA
    By vexxato in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 3rd May 2006, 01:10
  3. Placa PC compatibila DVB S2 de la technotrend?
    By tomita in forum Placi DVB
    Replies: 0
    Last Post: 8th February 2006, 21:45
  4. VAND placa de baza si procesor
    By aklik in forum Shop
    Replies: 4
    Last Post: 31st December 2005, 13:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top