Antena 1, Realitatea TV si Pro TV au cele mai bune programe de stiri, conform unui studiu realizat de CURS. Cele trei canale sunt cel mai bine “notate” de catre romani.

Principalele posturi comerciale sunt identificate de romani prin prezentatorii emisiunilor de stiri. Andreea Esca, Alessandra Stoicescu si Cristina topescu au avut cel mai mare punctaj la intrebarea “Care este prima vedeta care va vine in minte” cand este vorba de posturile la care lucreaza, potrivit unui studiu realizat in perioada 10-18 februarie de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala. In cazul postului public, Dana Razboiu, fosta prezentatoare a stirilor, a fost devansata de Andreea Marin. Chiar daca Realitatea TV a adunat de-a lungul timpului o “constelatie” de vedete, la capitolul perceptie, romanii il indica pe Robert Turcescu pe primul loc. Urmatorul clasat, Razvan Dumitrescu, a fost indicat de 3,3% din respondenti. Interesanta situatie, la Prima TV. Daca sondajele de audienta arata ca au cea mai vazuta emisiune de pe Prima TV, “Carcotasii” sunt doar pe locul doi, la distanta de Cristina topescu.

Situatia este putin diferita atunci cand romanii sunt intrebati despre emisiunea TV cu care asociaza posturile TV. Teo este numele cel mai des invocat cand este vorba de ProTV (37% din cei intervievati), Observatorul, la Antena 1 (23,2%) si Surprize, surprize, la TVR 1 (27,5%). “Cronica carcotasilor” este pe primul loc la Prima TV, iar la Realitatea stirile sunt, in ochii romanilor, mai importante decat emisiunea prezentata de Robert Turcescu, 100%.

Sondajul arata cum vad romanii programele de stiri. Pro TV se remarca pentru ca prezinta mai mult stiri de fapt divers, senzationale (peste 50% din cei intervievati). stirile postului din Pache Protopopescu sunt vazute drept dinamice si spectaculoase. La polul opus, stirile politice, economice si sociale sunt, conform rezultatelor studiului, apanajul Realitatii TV. Observatorul Antenei 1 depaseste celelalte stiri in punctaj la capitolul incredere si obiectivitate. Cele mai bune transmisiuni de la fata locului le au, cred romanii, ProTV (33,4%), Antena 1 (27,3%) si Realitatea TV (14,1%), iar cele mai prompte echipe de stiri sunt cele de la Pro TV (29,7%), Realitatea TV (24,4%) si Antena 1 (23,7%). Notele date de intervati stirilor TV plaseaza pe podium, foarte strans, Observatorul Antenei (nota 8,35), stirile Realitatea TV (8,23) si stirile Pro TV (8,14). Acestea sunt si cel mai bine notate posturi TV in general, cu diferenta ca Pro TV se afla inaintea Realitatii TV.