Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Satu Mare, 40° NORD, 25° EST, Romania
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default mai multe receptoare de la o singura antena

    Salut.
    Am si eu o intrebare...
    am acasa o placa DVB SS2 si doua receivere digitale. Cum pot sa le leg pe toate de la o singura antena (daca se poate la acelasi lnb). Stiu ca exista lnb cu mai multe iesiri, dar se poate si altfel?
    ... si inca o intrebare, daca cumpar un suport pt 2 sau 3 lnb-uri la aceeasi antena, cu fiecare lnb voi prinde acelasi satelit? se pot prinde cu o singura antena mai multi sateliti odata (fara motor)?

    Va multumesc.
    Marius

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Da

    Tu ai mai multe probleme doadata !

    1. de la acelasi LNB sigle practic nu poti da semnal decat la un receptoe ... asta pentru ca daca ai avea doua si ele s-ar situa pe polarizari diferite ... ar rezulta un conflict de alimen tare a LNB ( 13v-18v)

    2. daca folosesti un LNB QUAD ... atunci ai 4 iesiri independente

    3. daca doresti mai multi sateliti se pot folosi LNB-uri disctincte montate pe un suport care le asigura inclinarea potrivita spre a fi in focarul secundar al satelitului dorit

    intai si intai ar trebui sa te decizi ce doresti !

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Satu Mare, 40° NORD, 25° EST, Romania
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi mihaip.

    cred ca voi folosi mai multe lnb-uri la aceeasi antena...
    da totusi nu exista ceva splitter sau ceva de genul cum este pt CATV?
    Marius

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vreau sa leg si eu ss2 la receiver, prin loop, e vreo problema?

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Satu Mare, 40° NORD, 25° EST, Romania
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu am loop la un receiver da la celalat nu,si am si SS2. de aia intrebam daca nu se poate lega si altfel. ceva splitter, sau orice altceva?

    da de la mai multe lnb-uri la un singur receiver cum se poate lega?
    Marius

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Always somewhere here
    Posts
    359
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Marius, incearca asa: LNB - receptorul cu LOOP - spliter pentru receptie satelit - o iesire la celalalt receptor - o iesire la SS2. Vor functiona independent. Problema apare la schimbarea de polaritate pentru ca asta o va comanda primul receiver (cel cu loop).
    Mai multe LNB-uri la un singur receptor; se poate printr-un switch dedicat (DISEqC).
    Succes.
    Nici eu nu mai stiu ce am si ce-mi mai trebuie.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Satu Mare, 40° NORD, 25° EST, Romania
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi Johndesim pt raspuns.

    Da mai exact, cum e cu polaritatea. Ce se intampla cand se chimba?
    Sa zicem ca primul receive, cel cu loop e pe ceva frcventa si e pe orizontal, daca al doilea receiver vreau sa il pun pe o frecventa pe vertical , ce se intampla atunci ?
    si o sa mearga toate tre deodata, cele doua receivere si placa SS2?
    Marius

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Always somewhere here
    Posts
    359
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, vor merge toate trei deodata daca asa vrei (cu conditia sa fie toate trei pornite, ha,ha,ha ...) sau pe rand sau cate doua sau numai unul. Retine insa un singur lucru: toate cele 3 "receptoare" sunt total independente pana la polaritate si sunt conditionate de primul receptor care alimenteaza LNB-ul. De ce ? Pentru ca schimbarea de polaritate (13 - 18 V) o face receptorul cu LOOP. Din iesirea acestuia vei avea doar semnal si nu ai posibilitatea sa schimbi polaritatea din celelalte doua. Rezumand: pe receptorul cu LOOP daca urmaresti un program pe orizontala, cu celalalt receptor si cu SS 2 poti urmari programe de pe acelasi satelit si aceeasi polaritate, respectiv orizontala. Daca schimbi pe verticala, aceeasi poveste dar pe verticala. Oricum, intotdeauna primul receptor (cel care alimenteaza LNB-ul cu tensiune) ca folosesti receptoarele sau numai SS 2, trebuie sa fie ON.
    Nici eu nu mai stiu ce am si ce-mi mai trebuie.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Satu Mare, 40° NORD, 25° EST, Romania
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi de raspuns.


    Deci vor merge toate trei
    Da toate vor trebui sa fie pe aceeasi polaritate sa inteleg... sau merge si o combinatie de genu H-V-H etc?
    Marius

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Always somewhere here
    Posts
    359
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, vor merge toate trei. Ceva totusi nu ai inteles inca: daca primul receptor, care alimenteaza cu tensiune LNB-ul este pe H, atunci celelalte doua nu ca trebuie sa fie sa fie pe H ci nu vor receptiona decat programele de pe H. Daca va fi pe V, atunci nu vor receptiona decat programele de pe V. In rest - no signal. Despre combinatii H-V-H nu poate fi vorba pentru ca, ti-am explicat adineaori, ori H ori V.
    Asta e.
    Nici eu nu mai stiu ce am si ce-mi mai trebuie.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Satu Mare, 40° NORD, 25° EST, Romania
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok mersi mult.

    Am inteles acuma cum e... da oricum e ok si asa.
    Marius

  12. #12
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Always somewhere here
    Posts
    359
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nirolF da de asta ce spui :
    "Teoretic stiam ca functioneza dar voiam sa fac o incercare practica pentru a verifica fuctionarea efectiva a sistemului. In cazul Digi si Max stiind ca transponderele sunt in aceiasi banda (nota mea: aceeasi polaritate) am vrut sa vad daca este posibila transmisia semnalului amplificat de la LNB si distributia lui sa spunem intrun grup de blocuri cu 300-350 apartamente".
    Parerea mea este ca Marius a intrebat si cautat ceva cat mai simplu si la indemana. Nu zic ca nu e bine sa fii un om informat, dar nici sa-l bagam "in ceata" nu e, zic eu, bine.
    Nici eu nu mai stiu ce am si ce-mi mai trebuie.

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Satu Mare, 40° NORD, 25° EST, Romania
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu as dori ceva cat mai simlu si care sa si functioneze cum as vrea eu.
    Marius

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. BOOM <DIGI<FOCUSS <MAXX o singura antena pentru tot
    By gelu_dh in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 9
    Last Post: 24th October 2006, 01:46
  2. Replies: 7
    Last Post: 6th March 2006, 22:53
  3. 2 receptoare Digi Hunday 1160- o singura antena?
    By dragonlexus in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 8
    Last Post: 30th November 2005, 01:48
  4. solutie un card- mai multe receptoare
    By danisat in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 19th October 2005, 01:53
  5. Cum pot vedea DIGITV cu o singura antena in doua camere?
    By BABANOVAC1980 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 15
    Last Post: 21st March 2005, 12:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top