Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default Help ... cu un tuner TV care nu merge !

    Mai fratilor, am instalat de curand la cineva un tuner TV Leadtek PVR 2000 cu compresie hardware. Problema este ca, dupa ce am pus placa in slotul PCI, conectat cablul special pentru sunet (de la tuner la placa de baza) si instalat driverele de pe CD-ul de instalare, imi merge bine doar radio FM. Programele TV merg, dar fara sunet. Acestea din urma merg bine doar daca pornesc inregistrarea, si aceasta doar cu compresie hard (MPEG 1 sau 2). Am incercat sa setez diferite norme B, D/K, de asemenea am umblat in setarile tunerului (antena/cable), etc. dar nu reusesc sa am imagine si sunet pe programele TV, decat la inregistrare.
    Mai precizez ca placa de baza este Abit IS 7 V2.
    Poate a-ti mai instalat careva un model similar sau aveti sa-mi dati vreo idee.
    Big thanks !

  2. #2
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Odata ca o sa-ti mute topicul.
    2. Compresia o fi ea hardware, dar nu neafectata de codecurile instalate. Da jos tot ce exista in materie de codecuri, adica pina si divx antifreeze, dar mai cu seama orice codec mpeg 2 o fi avut calcul. Celebrul Moonlight Odio Dekoda de la elecard are tendintza sa acopere totul (el este si responsabil pt. sunetul metalic al multor tv tunere)
    3. Oricum, inainte sa faci toate astea, vezi daca la pornire placa nu-ti seteaza linia de intrare audio (line in sau mic, udne-oi fi bagat-o) pe Mute. Fa-ti o scurtatura pe desktop de la volume control din windows, da drumul la toate formatele de pe ea (line in, stereo mixer, mic, etc), si vezi daca la pornirea placii nu se seteaza automat o valoare pe Mute.
    Bafta!

  3. #3
    backup_2k
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    am avut inainte sa imi cumpar ss2, mai mult de jumatate de an, si n-am patit asa ceva..
    probabil ca daca il mai tineam si cand ma dadeam cu ss2, pateam..

    codecurile zic si eu ca sunt buba

    AA, am sa il intreb pe un prieten caruia i-am vandut Leadtek-ul sa imi zica daca a patit el asa ceva, MAI ALES ca are si SS2..

    make a backup before,
    backup_2k

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Am cautat topicul de numa. Noroc cu functia search !
    2. Partea cu codecurile nu am verificat-o. Ramane sa o verific in zilele urmatoare. M-am gandit chiar sa reinstalez Windos-ul.
    3. Linia de intrare audio am verificat-o si e OK. La mine nu e line in, mic, etc., ci CD Player. Ca sa ma conving, am pus-o eu pe mute si atunci a amutit de tot.
    4. Va multumesc mult pentru sfaturi !

  5. #5
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum dracu e cd player, man? Pai nu scotzi sonor din tv tuner si intri cu jack pe Line in sau pe Mic? De alte alternative n-am auzit...

  6. #6
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @hgfdgfui

    Se poate conecta simplu daca tunerul are conector internde line out, e ca si conexiunea care se face intre CD-ROM si placa de sunet pentru ascultarea CD-urilor audio (lucru valabil sub win98 si programul CD Player din win9.

  7. #7
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se complica treaba - si am senzatia ca se complica artificial. Oricum, nu a precizat esentzialul - softul folosit pentru captura, cum o fi ea.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am rezolvat prin instalarea unui Windows XP proaspat. Merge acum perfect.
    Intradevar, conectarea este mai ciudata pentru un acest tuner TV. Tunerul are un conector audio similar cu cele etichetate pe placile de baza CD 1 sau AUX. Cablul cu care se face conexiunea pe placa de baza are 3 fire (L, R si G).
    Va multumesc pentru raspunsuri !

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic ca aceasta metoda de conectare este o idee superba... asa iti ramane Line-In liber si cand trebuie sa bagi ceva pe Line-In poti sa faci si o sa mai mearga si sunetul de la TV ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 24th October 2006, 01:45
  2. caut tuner dvb usb si tuner tv+radio usb
    By danu38 in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 20th October 2006, 01:13
  3. CARE-I TREABA CU D+ MAI MERGE SAU NU??
    By grabb in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 14th September 2006, 04:17
  4. care vrea dwnload manager pt skymaster?merge la sigur
    By isaictudor in forum SD Receivers
    Replies: 2
    Last Post: 11th June 2006, 01:07

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top