Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default Strong SRT 4100 - tuner defect???

    am un prieten cu urmatoare problema:

    are Strong SRT4100, lnb strong de 0.7db vechiul model, antena offset de 90 cm. pana in urma cu cateva luni functiona normal (pe SIRIUS in principal).

    problema este ca nu gaseste semnal suficient sa redea imagine. oricare ar fi pozitia, semnalul ramane aproape constant intre 40-44% cu vechiul LNB si circa 55% cu noul LNB. Vorbesc despre semnalul indicat pe prima grila, iar cea de calitate ramane 0% tot timpul.

    am adus receiverul la sistemul meu de receptie si am pus cablul de la LNB (Invacom 0.3 db si 1.2 m Channel Master Offset Dish) in receiverul lui, nici aici prea multe satisfactii, a crescut pe PROTV Int de la 55% la 60%, dar calitatea semnalului (grila de jos ramane constant 0%)., iar pe Realitatea TV acelasi 55%, indiferent daca polarizarea este Verticala (55%)sau Orizontala (54%).

    Initial am banuit ca ar fi fost LNB-ul si l-am inlocuit, apoi am crezut ca antena este deformata (bratul de sustinere al LNB-ului) dar acum ma intreb daca nu poate fi o problema de tuner in receiver.

    astept informatii in legatura cu acesta tema

    multumesc

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    May 1971
    Location
    in curtea scolii
    Posts
    1,291
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca sa-i faci un reset de configurare fabrica (daca are obtiunea asta).
    acelasi lucru l-am patit cu un 4120, si dupa reset a fost ok.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default @ catalin

    problema e ca nu am gasit in meniu oportunitatea de a face acest lucru.

    stii sa aiba vreo ascunzatoare?

    datele tehnice sunt: Strong SRT 4100

    bootstrap ver. 2.51
    Application ver. 1.0.E (210999)
    TP Table ver. 2.1

    alte opinii sau sfaturi.

    multumesc

  4. #4
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    680
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Probabil antena nu mai este pozitionata corect pe satelit, de aceea nici nu simti diferenta intre polaritati. Nu e tunerul de vina.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    May 1971
    Location
    in curtea scolii
    Posts
    1,291
    Posts Thanks / Likes

    Default

    obtiunea de fabrica ar trebuii sa fie in meniu, un fel de prima instalare, nu ascunsa.
    daca era mort tunerul nu cred ca-ti mai indica ceva, mai repede e de la soft

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    205
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tutu
    Probabil antena nu mai este pozitionata corect pe satelit, de aceea nici nu simti diferenta intre polaritati. Nu e tunerul de vina.
    a spus omul ca a incercat si pe alta instalatie, dar fara prea mari rezultate...

    SW resset in prima faza, apoi suspecteaza HW
    1.5AL PrimeFocus, 0.6MTI, Kaon KSC570-2CI,SkyStar2 rev.2.3
    -----------------------------------------------

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La un 4155 ne-evo am avut cam aceeasi saituatie, dupa ce am schimbat TOTI condensatorii din sursa, respectiv am crescut un pic valoarea merge bine
    S-ar parea ca nu are tensiune suficienta la tuner
    Se impune totusi sa verifici daca da alimentare spre LNB,sau o verificare cu alta scula n-ar strica
    Cu respect

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am sistemul meu care merge "impecabil" si prind tot ce este free.

    am desconectat cablul de la receiverul meu si l-am conectat la receiverul lui. cu rezultatele deja precizate.

    in meniu nu apare nicaieri reset sau factory default, iar pe pagina oficiala nu sunt detalii despre acest tip de receiver iar la support nimic nou din 2000.

    care este atunci problema daca unul merge cu 75% semnal calitate pe Sirius iar celalalt nici nu miroase semnal calitate pe aceleasi frecvente.

    multumesc

    chiar acum am reverificat meniul dar nu gasesc nicaieri asa ceva, mai ales ca are meniu si in limba romana.

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Dublin, Irlanda
    Posts
    693
    Posts Thanks / Likes

    Default

    s-a rezolvat in felul urmator:

    - factory default - meniu - sistem info - 0000 din telecomanda si oprit de la intrerupator spate - OK!

    - am reintrodus datele si a inceput sa prinda viata, am receptionat cele 7 programe romanesti de pe Sirius cu antena mea, acum ramane sa le receptionez cu antena lui.

    multumesc tuturor pentru sfaturi.

    la mai multe success

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default strong 4100

    bn am inteles pana aici.dar spune-mi te rog ce date ai introdus? symbol rate si frecventa?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 24th November 2006, 01:39
  2. DM 500>Tuner defect?
    By spoealar in forum DREAMBOX
    Replies: 10
    Last Post: 31st October 2006, 22:05
  3. unde gasesc tuner de strong?
    By isaictudor in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 25th June 2006, 02:15
  4. ss2 VS strong (tuner) ??
    By mOBY2 in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 31st December 2005, 12:59
  5. SkyMaster 9410 (Strong SRT 6355) tuner problem
    By bmilan in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 5th October 2005, 17:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top