Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Anonymous
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default Receivere care stiu "blind scan" ?

    ...si auto symbol rate la nivel hardware

    Are cineva un asemenea receiver ? Ma intereseaza codul chip-ului demodulator (din tuner) si un timp aproximativ in care scaneaza de ex. Astra 19.2.

    Multumesc,
    [Altx]

  2. #2
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Blind scan-ul este o facilitate (denumita shi power scan) implementata in receiverele Fortec (vazut personal - o versiune super-ieftina de Fortec de pe pieatza maghiara, dar netestat niciodata, trebuie sa recunosc ca nici nu ma interesa pina in acest moment cam ce face power scan-ul), shi mi se pare ca shi NextWave. Oricum, informatzia este verificabila. Intr-adevar ar fi util sa stim cam cum se comporta power scan-ul.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    chestia asta o face si echostarul ad 3000 ip o sa verific cand ajung acasa

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default COSHIP CDVB3188C

    Un receiver despre care am citit ca face blind scan este COSHIP CDVB3188C.Din pacate vad ca pe site-ul producatorului, chip-ul este identificat doar ca apartinand Fujitsu si nimic mai mult.

    Ar fi de mare efect o astfel de optiune la ALT DVB.

    Bafta!
    grab

  5. #5
    Anonymous
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Thx. Sunt foarte curios daca merge "pe bune" modul asta de scanare !
    Eu stiu doar un sigur chip care stie HW SRate: VP310, prezent in tunerele mai vechi de la Mitel/Zarlink.Va rog daca aflati altele dati-mi de stire...

    Oricum e peste puterea mea de intelegere cum draq fac anumite demodulatoare syncro-ul pe SRate caci e imposibil sa aiba un PLL cu banda de captura asa de larga 1..45MHz (sau fac ceva masuratori,stabilesc frecventa centrala si apoi il lasa sa se caleze).

  6. #6
    Junior Member Master
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    United Kingdom
    Posts
    82
    Posts Thanks / Likes

  7. #7
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    informatii despre subiect:
    www.dxstefan.de/coship-testbericht.htm
    www.olbort.at noroc,nirolf

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    NOKIA 9650S--face blind scan
    pentru astra din ce Imi amintesc In jur de 12-15min

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    205
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am vaz. si pe kaon-ul meu 570 ca sta ca `vita` (scuzati expresia), cand ii dau pe un satelit nou si nu are programe de acolo memorate, face un scan ce dureaza in medie cam 5 min.., ma indoiesc totusi ca ar fi un blind scan ...
    1.5AL PrimeFocus, 0.6MTI, Kaon KSC570-2CI,SkyStar2 rev.2.3
    -----------------------------------------------

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Stau si ma intreb ...

    Stau si ma intreb cat de practica este in fapt aceasta facilitate ... nu pentru ca ar fi neinteresant sa nu trebuiasca sa stii nimic despre un satelit si sa poti obtine o lista activa de canale ... ci pentru ca durata procesului s-ar putea dovedi prohibitiva ! am in acest sens exemplu lui Humax 5100 care nu face "blind scan" ca nu este echipat in acest scop dar softul are o functie de detailed scan ... unde ceea ce se intampla dedesubt seamna ... poate ca dureaza de 10 ori mai mult emularea soft dar chiar si asa timpul global este inacceptabil ! un scan detaliat pe Hotbird dureaza 4-6 ore !

  11. #11
    Anonymous
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Multumesc tuturor pentru info !
    @mihaip: ai dreptate .. o scanare "detaliata" pe un receiver "normal" dureaza mult prea mult ca sa fie utila la ceva.Blind scan-ul (sau power-scan-ul ca suna mai bine) trebuie sa mearga pe un algoritm mai destept si nu cautare prin "forta bruta" asa cum fac majoritatea ! Ideea e ca algo. de cautare sa elimine timpii morti ..de ex. nu are rost sa cauti SR daca nu ai semnal la intrare..sau sa cauti un transponder cu un ecart de 2 MHz fata de anteriorul s.a.m.d.Oricum cu toate optimizarile din lume iti creste barba asteptand dupa un scan pe HB daca hardware-ul nu te ajuta la detectia SR... parerea mea

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United Kingdom
    Posts
    650
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hm ma indoiesc in blind search-ul de la technomate acum au schimbat ceva la soft dar acu vreo luna in urma nici cu cautare manuala(introducere de piduri) nu vroia sa mearga tv sport
    parerea mea personala ... blind search
    multi dintre producatori aduc prin soft nou baza de transpondere up to date si
    ca sa te pacaleasca pe tine ca new user receiverul are blind search
    Nici nu ma gindesc ca o sa gaseasca si feedurile ar fi totusi interesant daca a testat cineva unul din receptoare (in afara de nokia 9600 ) si face chestia asta

    watch tv for free

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. intreb si eu mintile alea "luminate"care se ocupa
    By mediaset in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 7
    Last Post: 30th September 2006, 00:39
  2. "lost","prison break",bollywood music ch
    By cokeman in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 6th July 2006, 17:56
  3. Receivere cu blind scan????
    By RadioactiveNoise in forum SD Receivers
    Replies: 11
    Last Post: 7th February 2006, 10:46

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top