Societatea Română de Televiziune (SRTv) va pune în funcţiune staţiile teritoriale din Cluj, Iaşi, Craiova şi Timişoara de îndată ce vor primi avizele necesare de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi IGCTI, potrivit reprezentanţilor SRTv.

CNA a acordat, în şedinţa din 16 martie 2006, licenţa audiovizuală SRTv pentru canalul 53 din Timşoara sub rezerva comunicării în cel mai scurt timp către CNA a Autorizaţiei Tehnice de Funcţionare (ATF) şi a măsurătorilor tehnice ale IGCTI.

Cele patru din cele cinci staţii teritoriale ale ţării, cu excepţia celui de la Târgu-Mureş, unde există probleme cu clădirea şi partea logistică, vor intra în emisie proprie cu program local între şase şi 12 ore pe zi, inserţiile de program propriu pe TVR 2 încetând.

Tudor Giurgiu, preşdintele-director al televiziunii publice a declarat pe 15 martie în cadrul şedinţei Comisiei de Cultură, Arte şi Mijloace de Comunicare în Masă a Camerei Deputaţilor că TVR la veni cu o nouă strategie în privinţa studiouilor teritoriale, cu „un nou proiect de reconfigurare a politicii programelor locale”. „Cele patru studiouri vor căpăta o identitate distinctă”, a mai precizat Tudor Giurgiu.

SRTv va pune în funcţiune staţiile teritoriale din cele patru locaţii în termen de trei luni, începând cu data de 16 martie 2006, când expiră termenul prin care CNA a solicitat ca staţiile locale să intre în legalitate.

În cele patru oraşe cu staţii teritoriale există deja studiouri, staţii de emisie şi toate elementele tehnice pentru a fi pornite, în schimb lipsea acordul CNA pentru licenţa audiovizuală de la Timişoara.