Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default RCS si Astral sunt investigate de Consiliul Concure

  Cei doi furnizori de servicii CATV sunt investigaţi de Consiliul Concurenţei pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa liberă, potrivit unui articol publicat de cotidianul Ziua.

  Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu (ACC) a susţinut că doar „70% din piaţa de profil din România” este deţinută de cele două companii ale căror profituri sunt comparabile cu cele ale operatorilor de telefonie mobilă.

  Radu Petric, preşedintele ACC, într-un comunicat mai vechi, a declarat că în chestiunea monopolului celor două companii care şi-au împărţit piaţa „nu poate fi vorba de un monopol. În zonele care nu au acces decât la serviciile unui singur operator de cablu, abonaţii pot opta în orice moment pentru una din cele patru platforme digitale, care oferă aceleaşi servicii video la preţuri similare.”

  Preşedintele Consiliului Concurenţei, Mihai Berinde a declarat pentru presa centrală că în prezent Consiliul Concurenţei are în derulare o investigaţie pe piaţa serviciilor CATV. „… faptul că două companii emit în zone diferite ale unui oraş poate constitui doar un indiciu, nu şi o dovadă a existenţei unei înţelegeri ilegale între cei doi operatori. Orice încălcare a legii trebuie demonstrată cu probe”, a mai declarat Mihai Berinde.

  Cele două companii influenţează în mod direct posibilitatea clientului de a opta pentru un operator sau altul prin faptul că reţelele celor doi operatori de CATV nu se suprapun în nici un oraş. Dacă un client este nemulţumit de serviciile unuia din cei doi operatori nu poate trece pe reţeaua celuilalt în cartierul sau strada sa pentru că aceasta nu există. În schimb poate opta pentru serviciile digitale, care necesită o investiţie iniţială mai mare decât pentru CATV, se mai arată în presa scrisă cotidiană.

  Acesta este un motiv pentru care RCS şi ASTRAL sunt suspectate că au făcut o înţelegere de împărţire a teritoriilor cu scopul de a "prospera în linişte". Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor CATV tocmai din acest motiv, la presiunea opiniei publice. În urma cercetărilor, Consiliul Concurenţei trebuie să stabilească dacă cele două companii fac abuz de poziţie dominantă pe piaţă sau nu.

  Suspiciunile planează şi asupra proprietarilor acestor companii. Evidenţele Registrului Comerţului arată că acţionariatul acestor societăţi are în componenţă firme off-shore sau înregistrate în alte state, fiind greu de aflat care sunt proprietarii adevăraţi.

  SC RCS & RDS SA are ca acţionari pe Cable Communications Systems NV din Olanda - 93,71% din acţiuni, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice: Ioan Augustin Man, Iosif Francisc Alexandru Kiss, Rozalia Ibolya Biro, Ioan Felician Ciordas, Ioan Nicolae Dumitru Trifu, Jozsef Tibor Tolmacs, Janos Antal Suta, Radu Florian Ulmeanu, Zoltan Horvath, Virgil Octavian Dan, Valentin Popovici, Stefan Marcel Popa, Alin Gabriel Naghi, Marius Ovidiu Ghiman, Emil Jugaru, Csaba Ianos Ludescher si Zoltan Teszari.

  Compania a avut un profit brut de 178 miliarde lei vechi în 2002, 116,4 miliarde lei în 2003 şi 443 miliarde lei vechi în 2004.

  Acţionariatul SC ASTRAL TELECOM SA este compus din: UPC ROMANIA SA cu 93,41% din acţiuni, care la rândul său reprezintă companiile UPC Romania Holding BV Olanda (98% din acţiuni), UPC Slovakia Holding BV Olanda, UPC Romania Inc Denver SUA, UIH Romania Ventures Inc. Denver SUA şi PARUSE BV Olanda şi Astral SA Cluj cu 6,59%.

  Profitul brut pe 2002 al companiei a fost de 142 miliarde lei vechi, 303 miliarde lei în 2003 şi 371 miliarde lei vechi în 2004.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  United States of Europe
  Posts
  17,549
  Posts Thanks / Likes

  Default Re: RCS si Astral sunt investigate de Consiliul Concure

  Quote Originally Posted by *********
  Radu Petric, preşedintele ACC, într-un comunicat mai vechi, a declarat că în chestiunea monopolului celor două companii care şi-au împărţit piaţa „nu poate fi vorba de un monopol. În zonele care nu au acces decât la serviciile unui singur operator de cablu, abonaţii pot opta în orice moment pentru una din cele patru platforme digitale, care oferă aceleaşi servicii video la preţuri similare.”
  În zonele care nu au acces decât la serviciile unui singur operator de cablu, abonaţii pot opta în orice moment pentru una din cele patru platforme digitale, care oferă aceleaşi servicii video la preţuri similare.”
  Mai frate, Petric asta e handicapat Sau e actionar la una din firme
  Ceea ce se intampla la firmele de cablu este o mizerie...si vad ca nu putem face nimic daca insusi prezidentele R.Petric ii tine in brate
  Salut Prieteni!


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. cred ca sunt un idiot,sunt sigur !!!
  By is77cos in forum RDI - Satelit
  Replies: 2
  Last Post: 9th April 2006, 17:51
 2. UPC A PRELUAT ASTRAL!!!
  By satelitfan in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 4
  Last Post: 12th October 2005, 08:32
 3. Astral Digital
  By Unuseroarecare in forum News
  Replies: 4
  Last Post: 12th May 2005, 20:49

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top