Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    B-N
    Posts
    69
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme ss2 blocheaza calculatorul.

    Stima domnilor.
    Vin si eu cu o intrebare..m-a luat si pe mine valul cu placile dvb.Am avut o placa skystar1 ver 1.3 si functiona impecabil.Am tot citit si mi-au spus amicii ca un ss2 etse mai bun ca stie mai multe bla bla bla si am luat un ss2.Acum am o intrebare,dupa ce am instalat ss2 calculatorul a inceput sa se blocheze sau merge bine o zi dupa care a doua zi cand pornesc placa se blocheaza calculatorul.Nu mai stiu ce sa fac...cu ss1 n-am avut probleme.Am sters tot..formatat instalat xp nou..am incercat doua variante de xp am instalat doar placa ss2 fara alte codecuri fara nimic,am inregistrat filtrul grafic..doar placa si softul altdvb..si tot asa se intampla.Am incercat si cu ultimul driver de la technisat.Credeti ca placa are ceva sau imi scapa mie ceva?
    Va multumesc!
    Calculatorul este barton 2500 ,cu 1gb mem, placa baza assus, video fx5200 128 mb.

  2. #2
    cel mai frumos Mentor
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    831
    Posts Thanks / Likes

    Default

    INCEARCA SA SCHIMBI SLOTU....

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    B-N
    Posts
    69
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am uita sa spun si de slot..am incercat 2 sloturi pana acum.Calculatorul lasat fara placa merge struna.De asemenea si cu softul original setup4pc si fsdreceiver se intampla aceeasi treaba..daca reuseste sa initializeze placa e k..merge ..dar daca nu se blocheaza in asa fel incat doar butonul de reset ajuta.
    Multumesc inca odata pt timpul acordat.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Probleme ss2 blocheaza calculatorul.

    Quote Originally Posted by blueicon
    Am tot citit si mi-au spus amicii ca un ss2 etse mai bun ca stie mai multe bla bla bla si am luat un ss2.
    ...fereste-ma doamne de prieteni ca de dusmani...

    daca poti, pune la loc SS1 ca nici nu se compara cu SS2 (gasesti aici pe forum detalii de ce )

    iar daca ai schimbat slotu si n-ai irq conflict si placa e initializata in device manager,
    nu ramine decit incalzirea placi (pune mana pe ea dupa vreun sfert de ora).
    Sa fie stricata nu cred din moment ce mere uneori, si nici blocata pe eol nu are cum sa fie, mai ai alte placi de retea in comp, folosesti simultan si un reciever?

    ichsehwaswasdunichtsiehst

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    B-N
    Posts
    69
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iniatial am avut ambele placi in calculator.au inceput blocajele si am zis ca o fi de vina faptul ca sunt 2.Am scos ss1 si gata am lasta doar ss2.tot se bloca.Am scos toate celellate placi ce mai aveam in calc si acum am doar placa de ss2 pe pci si in rest sunet si retea on board.Atat nimic mai mult.Placa nu se incalzeste mai deloc este ver 2.6 si blocajul apare si cand pornesc calculatorul si incerc sa lansez altdvb...sau progdvb.
    Acum nu e chestie ca nu pot pune ss1 inapoi dar as vrea sa rezolv si problema cu ss2 poate o pun in celalalt calc.Placa are convertorul ei..antena ei..si se "musca" cu altceva alt receptor sau comutatoare sau chestii din astea.De ex acum s-a blocat pe progdvb in timpul scanarii.
    Calculatorul lasat fara placa merge mult si bine.
    Mai mult de atat nu stiu ce sa mai zic sau sa fac.
    Va multumesc pt. rabdare si sfaturi.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    SS2 consuma destul de mult din resursele computerului (spre deosebire de SS1), dar la 2,4 GHz si 1 Gb RAM cat ai tu nu ar trebui sa fie nici o problema. Eu am 3,4 GHz si numai 512 RAM si daca am multe programe deschise, mai apar uneori scurte intreruperi (max 1 sec.). Cauta sa observi cat la suta este solicitat procesorul (sub 50% nu trebuie sa ai nici o inghetare), cata memorie este folosita, etc.

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    66
    Posts Thanks / Likes

    Default

    SCHIMBA SURSA DE ALIMENTARE CU UNA MAI PUTERNICA , EVENTUAL IA UNA INPRUMUT DE 450W.
    SIGUR MERITA SA INCERCI

    P.S. SA IMI SPUI CE SI REZOLVAT PLS.

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    B-N
    Posts
    69
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu cred ca este cazul...sursa este un THERMALTAKE de 480W .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by blueicon
    Nu cred ca este cazul...sursa este un THERMALTAKE de 480W .

    nu stiu ce sa zic, dar exact aceiasi symptome ca tine ( placa porneste uneori alteori blocheaza cind initializeaza skynet'ul sau mere vreo ora si crapa) am avut-o eu cind am schimbat de pe o placa video nvidia 5600 pe una ati 9600xt. Am incercat tot felu de drivere ati (vechi si noi) dar nu mergea nici sa o bati. Cum am bagat o placa nvidia (o MX de la un prieten) cum a pornit ss2'ul fara nici o problema ( nu am bagat nici macar driver nvidia si a si luat-o)
    dar sa faca probleme cu o placa nvidia ca in cazu'l tau nu am auzit inca.

    SS2'ul e foarte prietentios in privinta componentelor, am mai patit si sa nu mearga cu unele placi de baza ( parca ciar era un asus) sau sa faca figuri din cauza acpi/apci. Incearca sa insalezi Windoof'ul apasind f5 cinde te intreaba de raid si selectezi standard pc din lista si stingi optiunile astea si din bios,
    daca nici asa nu mere arunc-o

    ichsehwaswasdunichtsiehst

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    519
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca ss2 pe celalalt calc.
    poate sa nu se inteleaga cu placa de baza, mai incearca si alte sloturi.
    la mine din 6 sloturi nu merge decat pe 2 iar din astea numai pe unu daca pun si un modem in calc.

  11. #11
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am patit si eu asta , se reseta sau se bloca .

    Cauza : placa video .
    Am scos-o afara si am observat ca avea 2 condensatori umflati . Am schimbat placa video (geforce2-64) si de atunci merge zi-lumina .

  12. #12
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu ma inshel, o placa skystar este pt. calculator un "network controller", cel putzin este vazuta ca atare. Verifica in bios daca poti accesa asha ceva, daca nu, da-i load default settings - problema poate sa fi pornit din momentul cind ai zis ca avea atit placa ss1 cit shi ss2 simultan (daca aveai - cum ai spus, de altfel, separat, shi placa de retzea, e shi mai haotic totul). Oricum, daca e hardware, problema e din bios. Iti poti dezactiva de acolo placa de retea on board, incearca shi asha.
    Daca e software, problema poate veni din codec-uri. Driver de placa video e bine sa pui un detonator mai vechi, daca zici ca ai nvidia. Pe urma da jos toate codecurile din sistem, mai ales alea de mpeg 2, shi ca sa te asiguri ca nu mai ai de nici unele, fa-ti rost de un aggressive remover (in ace mega codecs pack 5.3, la instalare, poti rula unul). Instaleaza un pachet de codecuri tip k-lite, de unde poti alege ce sa instalezi, nu pune nici un codec mpeg 2, dupa care instaleaza progdvb-ul. Restart shi vezi...

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    B-N
    Posts
    69
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am facut tot ce s-a spus referitor lsa acest topic.Am pus placa pe hdd formatat (curattt k lacrima), am inhibat placa de retea onboard, am schimbat placa video si cu una noua acelasi tip si am pus si un ati ,n-am instalat nici un codec suplimentar nimic..doar ce are xp-ul plus filtre grafice pt placa ss2.

    Rezolvarea


    Am schimbat placa de baza cu un Gigabyte si totul merge struna...cu placa video veche cu retea cu memoria veche cu procesorul vechi ,intr-un cuvant aceleasi componente mai putin placa de baza.Deci se pare ca ceva nu se impaca intre Assus si placa ss2.Oricum cu ss1 mergea fara probleme.Bine ca acum totul e k si multumesc tuturor pt sfaturi.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cabal

    am mai patit si sa nu mearga cu unele placi de baza ( parca ciar era un asus)

    ...stiam eu ceva

    ichsehwaswasdunichtsiehst

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by blueicon

    Rezolvarea

    spune-mi te rog ce model de asus ai avut ?

    ichsehwaswasdunichtsiehst

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Digi se blocheazā!?
    By floare12 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 39
    Last Post: 17th December 2006, 04:25
  2. ss1 blocheaza sistemul
    By minerul in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 24th September 2005, 15:27
  3. Sky se blocheaza
    By [email protected] in forum Placi DVB
    Replies: 5
    Last Post: 30th June 2004, 00:22
  4. de ce se blocheaza dupa 1/2 ora ?
    By duru in forum Placi DVB
    Replies: 2
    Last Post: 6th May 2004, 18:22
  5. ss1 blocheaza bootarea
    By FLORIN72 in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 12th October 2003, 21:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top