Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default connecting a plasma


    Hi guys , i got a Techwood TWP 4210 plasma screen and no tuner box , i was wondering if i can connect anything to it without the tuner like a sky box or similar . It has a LVDS-IN connection wich looks like dvi or hdmi , i'm not sure . Another thing is i don't have a remote and it looks like there's a infrared sensor on the screen , would any universal remote do it , i tried a couple but no luck . When i turn it on from the on-off button it stays in stand-by , any way to switch it on without the remote ? Thanks.

  2. #2
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    most times, you can connect your dvd to the scart interface. as for the remote, got no idea. there have been reports that the sky box remote works well for that kind of model too. anyway, try asking from your LG dealers as that unit is a rebadged LG42.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default connecting a plasma

    My latest googeling revealed that is a samsung panel with cheap components and apparently the remote sensor is to controll the tuner box through the screen ? Odd . Others have said that it was made as pc screen originally and the connection between the screen and tuner is a DFP 26 pin cable , i dont know much about these cables , can i buy one anywhere ?
    Thanks

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Unfortunately, having checked, socket 9 to the plasma panel is lvds, not hdmi!


    Is there a way to connect the dvls to a scart , vga or similar analogue connection ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Plasma vs LCD
    By Fanta in forum TV-HD
    Replies: 55
    Last Post: 7th July 2006, 22:22
  2. plasma
    By johny in forum TV-HD
    Replies: 3
    Last Post: 31st May 2006, 18:55
  3. Need Help for Connecting STB to Computer?
    By carlomaderazo in forum RDI - English
    Replies: 6
    Last Post: 9th June 2005, 12:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top