Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default pozitzioner romanesc pentru parabolica pe port serial

    hehhehe
    dupa noptzi de nervi shi teste este gata PRIMUL SOFT ROMANESC shi primul hard modificat pentru pozitzionarea antenei parabolice.
    aruncatzi un ochi la

    http://www.skystar2.go.ro/howto/seri...serial_pos.htm

  2. #2
    Anonymous
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Buna treaba cu softu', ,dar un lucru elementar dupa parerea mea sa uitat cu desavarsire. Alegerea portului serial (ded exemplu poate eu nu vreau sa pun pozitionerul pe COM1 ci pe 2 sau poate am o placa dee extensie in computer si vreau sa pun pe com 3 sau 4.)

    Poate un update ar fi binevenit in care sa se adauge aceasta optiune.

    Numai bine si la mai mare.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    146
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu sunt diferente mari fata de cea a coreanului. Are aceeasi problema care ar putea distruge portul serial. Trebuie facuta o decuplare de la transformator (daca acesta alimenteaza si motorul). In general, se pune un convertor dc-dc dupa puntea redresoare. Daca acesta este scump sau nu-l puteti procura, pentru alimentarea partii electronice utilizati o a doua infasurare de secundar dar care sa nu aiba punct comun cu secundarul care alimenteaza motorul.

    Cazul de mai sus apare atunci cand antena are impamantare sau este pusa pe un pilon metalic ingropat in pamant.

    Ma bucura faptul ca incercati sa realizati ceva mai bun.
    Mult succes.

  4. #4
    Anonymous
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    @stailus : deja i-am trimis lui ghettoman o versiune care permite configurarea portului ( COM1...COM4 ) + alte cateva imbunatatiri (ex. minimizare in tray). O sa-l rog sa o arunce pe site cand are timp.

    Urmatorul pas o sa fie un plugin pentru ProgDVB sau orice alta aplicatie "MD compatible" .. asa ca fiti pe faza !

    Sugestii sau bug-report-uri la : [email protected]
    (...sper sa-mi ajunga cei 4M a lui Yahoo )

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cell1 sunt diferentze majore cu a coreanului.in primul rind la modificarea mea merge shi counterul ceea ce in a coreanului nu era cazul ori condensatorul ala e pus gresit ori pus intentzionat.in a 2 chestie el nu facea alimentarea reedului pe 5v ceea cei cam scurta viatza.pe cind io o fac

    privind mesajul lui alba daca alimentzei shi montajul cu aceeashi infashurare ca a motorului oricum pui un lm8012 sai scazi tensiunea(mai bine 8015 pentru anclasare ferma a releului)oricum recomand transformatoare separate (cel de 12v poate fi unul de sonerie) pentru ca am avut intreruperi in functionare la cineva cu alimentarea de la acelashi transformator printrun lm8015)
    personal trafoul meu are 2 infashurari cu punct comun una de 24 shi una de 12.functioneaza fara probleme shi ncic macar nare un condensastor de uniformizare pe partea cu 12 v

    in privintza counterului nu mere pe timer...ca de ar merge... memorare pozitzie din p... orice actuator iar fenomenul este mai vizibil la antenele mari, la capete de cursa cind antena este aproape in pozitzie orizontala merge mai greu. softul realizeaza o numarare on/off a releului reed pe care o afiseaza in acelashi timp.
    ps.nu mai speriatzi lumea cu porturi arse and stuff daca chiar se vrea se pot pune niste diode dar chiar nu e cazul

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Transilvania
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default observatie

    ghettoman: Fara suparare, dar trebuie sa te contrazic. Eu am facut montajul dupa schema coreanului (http://home.kimo.com.tw/foxorg/Positioner/) si functioneaza ireprosabil - inclusiv "counter"-ul. Insa trebuie sa recunosc ca am facut si eu o mica "modificare": am montat un CI stabilizator (78L12) pentru siguranta portului serial in cazul variatiilor de tensiune din reteaua electrica. Modificand fisierul "ComPos.ini" cu Notepad se poate shimba numarul portului serial la care este conectat pozitionerul si se pot introduce dupa plac noi sateliti.
    Cu stima,
    dante2

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    146
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Observ ca te-ai suparat tare rau dar nu vreau sa discreditez munca ta. Ma bucur chiar. Tu incerci sa creezi ceva nou si cred ca esti dispus sa faci optimizari.

    In legatura cu portul serial. Nu ma refeream la stabilizarea tensiunii cu un LM. Nu-i problema de tensiune ca portul lucreaza pana de la -25V +25V in regim normal. Ma refer la diferenta de potential intre impamantarea motorului si masa calculatorului (poate ajunge pana la 80V c.a. daca nu si mai mult.... ll cei care patesc asa ceva vor vedea o mica flama la atingerea carcasei calculatorului cu partea metalica de la conectorul montajului ll ). Daca nu se intampla acest lucru, atunci totul este OK.

    In legatura cu condesatorul. Configuratia pe o faci la releeul red, tu nu-l prea protejezi cu acel condesator. Ideea ca ai acea rezistenta de 1K si toata tensiunea se va duce pe ea nu este de ajuns. Lungimea mare a firelor pana la motor le face pe acestea sa se comporte ca o bobina puternic inductiva. La conectarea si decuplarea releului reed, acestea au tendinta de a mentine campul electromagnetic in bulca montajului (releul reed, fire, sursa de tensiune) si genereaza o tensiune electromotoare mare pe suprafata contactelor releului reed. Pentru a scapa de aceasta energie aditiva, se pune condesatorul in paralel pe releu. Condesatorul face lucrul, exact invers bobinei, preia energia care este in plus de la releul reed. De exemplu, condesatorul de la bobina de inductie pentru a proteja platinile la masina.

    Softul tau merge perfect si pe cealalta schema. Dante2 are dreptate. Numai ca atunci cand se blocheaza antena motorul ramane alimentat si nu este bine. Cand nu mai genereaza impulsuri motorul, programul tau trebuie sa-l opreasca destul de repede.

    Multumesc pentru intelegere.
    Cell1.

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    imi cer scuze daca am fost putzin caustic dar nu am vrut sa jignesc pe nimeni

    acuma revenind la oile noastre...
    in primul rind softul nu este facut de mine ci de altx (RESPECT )... miar fi placut mie
    in al doilea rind motorul nu ramine alimentata deoarece actuatorul are in constructia lui niste limitataoare de pozitzie(intrerupatoare) care se regleaza la montarea lui

    in al treilea rind am mai rugat un priten sa incerce chestia cu condensatorul pus in paralel cu reedu` pentru ca la mine nu a mers aceasta varianta. daca luam logic chestia cu condensatorul, nu este valabila la configaritia pe un port de calculator deoarece pe acesta consumul de curent este foarte mic.pina apuca sa se descarce condensatorul mai "invirte" counterul pina se descarca condensatorul.
    analogia cu condensatorul de pe platina de la mashina nu prea e valabila in acest caz deoarece aici nu avem o bobina care sa suga curent din contacate shi sa le transforme in kV.masoara cu un ampermetru curentl ce trece prin reed shi vei vedea ca nu e necesar nici un condensato

    daca totushi la tine mereg...bravo tize ca ai reushit ce eu nam reushit

  9. #9
    Anonymous
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    << SerialPos.EXE >> Versiune.1.0.0.12

    - Pozitia curenta & sateliti sa salveaza automat la fiecare secunda

    - Indicator de semnal & canalul curent (transmis de plugin)
    Panel-ul este invizibil daca plugin-ul nu este Activ !

    - Autofocus

    - Mutare automata antena la schimbarea programului (satelitului)
    daca SatID-ul din lista de sateliti corespunde cu cel transmis
    de plugin (testat cu ProgDVB & MyTheatre)

    - La adaugare se poate alege satelitu' din lista

    - INI-ul programului a fost modificat -> se pierd toate setarile
    inclusiv POZITIA CURENTA (este necesara recalibrarea)

    - Oprire automata motor daca nu se primesc impulsuri in timp de 1 s

    << SerialPlg.DLL >>

    - Plugin compatibil MD (ex. se pune in acelasi dir cu Yanksee)

    - NUMAI pentru aplicatiile care au implementat :
    * PROGAPI_GET_CHANNEL_NAME
    * PROGAPI_GET_SIGNAL_LEVEL

    - Verificati daca pluginul functioneaza din meniul
    [Plugins] / [SerialPos] / [Monitor]


    - Functioneaza si cu MyTheatre (testat cu MT 2.76)
    * Este necesara inlocuirea lui MDWrapper.dll din \Plugins\ cu cel modificat.

    * Pluginul de pozitioner se va pune in \MDPlugins\

    * Versiunea de MT cu care am facut eu teste are nivelul de semnal (L)
    inversat cu calitatea (Q) .. prin urmare este necesar sa se "bifeze"
    [X] Invert L&Q din fereastra de monitor


    ATENTIE: Salvati lista de sateliti curenta (SerialPos.SAT) inainte
    de lansarea programului...

    Pana reuseste Ghettoman sa actualizeze "howto-ul" si sa faca-i upload pe skystar2.go.ro incercati sa luati arhiva de la adresa:

    http://altx.3x.ro/SerialPos_V12_And_Plugin.zip

    [Altx]

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Transilvania
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default pareri/observatii

    Bravo baieti (altxro & ghettoman)! Ati facut o treaba buna! Am incercat softul si pluginul cu ProgDVB (v.4.27.3) si trebuie sa va spun ca in general merg toate functiile. Am insa unele nelamuriri, si anume:
    1. Dupa cateva secvente de rotire est-vest "counter"-ul greseste (intervine un decalaj), adica la revenirea la limita vestica (unde in caz normal ar trebui sa fie "0"), numerele nu mai corespund (sunt diferente de +/- 1-5). Mentionez ca am un actuator nou-nout de tipul Strong 18" si ca nu am observat diferente de genul acesta folosind programul coreanului;
    2. Pe partea "autofocus", dupa 2-3 secvente de rotire in stanga-dreapta, cateodata primesc un mesaj de eroare pe care acum nu mai retin exact (ceva de genul: "... out of buffer ...") si in momentul respectiv calcularea pozitiei optime se opreste. Daca insa repet comanda "autofocus", sunt cazuri cand masurarea se termina cu bine si programul imi da pozitia optima.
    Va doresc bafta in continuare si spor la treaba!

    Cu stima,
    dante2

  11. #11
    Anonymous
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Salut dante2,
    Ma bucur ca ai reusit sa te joci un pic cu softul deoarece acesta versiune
    a fost complet netestata (eu nu am pozitioner serial iar Ghettoman a fost plecat)

    1.Decalajul la mutarea antenei de la E la W poate sa fie din 2 motive:
    a) programul greseste citirea senzorului reed (probabil ceva impulsuri parazite)
    b) switch-urile de capat de cursa decupleaza diferit (chestie de joc mecanic)

    O sa incerc sa fac o filtrare din soft a senzorului si astfel rezolv pct a)
    Pentru punctul b) nu am solutie ...

    2.Te rog sa-mi trimiti textul mesajului de eroare si o sa sap in surse sa vad unde e "buba"

    Thx,

    [Altx]

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania.Bucuresti.Berceni
    Posts
    295
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am facut rost de un motor si l-am atasat la montura . (este un motor care inchidea si deschidea un geam )Cand doresc sa shimb satelitul folosesc un inversor de polarizare si misc antena (facut dintr-un joystik si 2 ) Faceti-ma sa inteleg si eu . Daca reusesc sa fac pozitionerul despre care discutati ,ce i-mi mai trebuie ca sa misc antena automat ?
    Am vazut ca un acuator are atasat un releu .Este ceva special sau se poate face rost ?

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Transilvania
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default mesaj

    Mesajul de eroare este urmatorul: "Output buffer too small for block"

    dante2

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Transilvania
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default revin cu unele precizari

    Dupa aproape o zi intreaga de testare a programului, trebuie sa precizez unele lucruri:
    - Mesajul de eroare amintit anterior apare nu numai pe partea de autofocus ci si pe timpul folosirii normale a pozitionerului (rotire spre est/vest). Cu programul coreanului nu sunt asemenea probleme;
    - Decalajul "counter"-ului nu poate fi cauzat de intrerupatorul montat in actuator (avand functia de setare a limitei) deoarece facand calibrarea (pozitia "0") de exemplu pentru satelitul cel mai vestic (45 grade vest) si facand rotiri repetate spre est/vest, intervine din nou decalajul amintit (pozitia "0" nu mai corespunde cu satelitul de pe 45 grade vest). Dupa parerea mea ori releul reed din pozitioner greseste (nu da comanda la fiecare rotatie), ori tronsonul de cablu (de la actuator pana la pozitioner) colecteaza semnale "parazite" pe care pozitionerul o interpreteaza ca fiind comenzi venite de la releu;
    - Cablul electric folosit (cu patru fire, dublu izolat si fara ecranare, avand lungimea de 8 metri) trece paralel pe langa un cablu electric de 380V pe o lungime de 2 metri si pe langa un comutator electric tot de 380V (dealtfel nefolosit). PC-ul la care este conectat pozitionerul este un Pentium 200 MMX, avand 96 MB SDRAM, 20 GB HDD ... Win98se.
    Astept parerile Voasre!

    Cu stima,
    dante2

  15. #15
    Anonymous
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    << SerialPos.EXE >> Versiune.1.0.0.14 - 26/10/2003

    - Dimensiunea bufferului TX setabila (vezi in setari)
    Incercati sa micsorati valoarea "TX Buffer Len" NUMAI daca
    programul a generat o eroare de genul "Output buffer too small for block"

    - Filtrare soft a switch-ului de la pozitioner...
    Pentru a evita citirile false consider ca switch-ul si-a schimbat
    starea NUMAI daca la N citiri succesive are aceeasi valoare
    Esantionarea este la aprox 1 ms

    - Modificarea automata (optional) a poz. celorlalti sateliti dupa
    actualizare valorilor pentru satelitul curent
    (vezi "bifele" din fereastra [Update])

    - Selectare automata in lista a satelitului indicat de plugin
    (daca SatID-ul primit se afla in lista curenta de sateliti)

    - Modul "StayOnTop" configurabil din traymenu

    Download : http://altx.3x.ro

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Serial port is not available
    By ram10 in forum RDI - English
    Replies: 23
    Last Post: 14th December 2005, 05:15
  2. Pozitioner serial pentru PC
    By CorE in forum RDI - Satelit
    Replies: 6
    Last Post: 26th September 2005, 12:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top