Televiziunea Română şi agenţia de publicitate Splendid Media au lansat noua grilă de programe a TVR 2 pe 7 martie 2006, în cadrul unui eveniment care a reunit reprezentanţi ai pieţei media şi de publicitate, potrivit unui comunicat al TVR 2.

La eveniment au participat jurnalişti din presa scrisă, agenţii de ştiri şi radiouri, dar şi reprezentanţi ai CNA, alături de clienţi publicitari.

TVR 2 îşi va mări aria de acoperire, astfel încât până la sfârşitul anului 2006, postul va putea fi recepţionat pe aproximativ 90% din teritoriul ţării, după estimările reprezentanţilor TVR.

În aceste condiţii, programele postului trebuie regândite în aşa fel încât să se adreseze publicului ţintă al canalului, reprezentat de toate categoriile de telespectatori, un public activ şi dinamic, cu gusturi diverse, plătitori de taxă TV.

Noua grilă a TVR 2 va pune accentul pe informarea publicului, pe divertisment şi pe educaţie, prin introducerea în grilă a unor programe educaţionale pentru telespectatori, (emisiuni şi documentare).

În privinţa divertismentului, acesta va fi prezent pe TVR 2 într-o formă mai „îndrăzneaţă şi radicală”, prin programe ce încurajează noul: cultură urbană, talente noi, programe pentru cei ce se consideră o minoritate sau neînţeleşi.

„Noua grilă a păstrat programele de valoare, cele existente au fost îmbunătăţite, iar alte emisiuni au fost înlocuite de noutăţi, criteriul principal de selecţie fiind calitatea şi nu cantitatea acestora, fie chiar şi în detrimentul rating-ului.”, se mai arată în comunicat.

Emisiunile noi sunt mai numeroase, produse de TVR sau altundeva. La acest moment sunt aproximativ 15 titluri noi, cu prezentatori, în marea lor majoritate noi.

Iată lista programelor achiziţionate: Bazar; Marcă înregistrată; Moto Magia; Planeta Moldova; Raport Off Road; Roată la Roată; Transfer; Documentare BBC; Cursuri limbi străine; Cele mai bune seriale din lume (difuzate duminica seara).

Programe proprii ale TVR 2 se înscriu în aceeaşi strategie de experimentare: Ora de Ştiri, un program zilnic difuzat de la ora 21.30 de luni până joi timp de 60 minute şi prezentat de Adriana Muraru; Arena, emisiune sportivă prezentată de fosta gimnastă Andreea Răducan; Dincolo de cântec, emisiunea cântecului popular; Megatehnicus, noutăţi ştiinţifice şi tehnologice; Top 7, ştirile săptămânii, pezentat de Mihai Rădulescu; Uliţa spre Europa, un sitcom autohton; Lumea azi, emisiune săptămânală informativă; Dincolo de hartă, emisiune de călătorie de tip Discovery.