Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Cu licenta si ... fara !

    Cu siguranta ca unii dintre voi si-au pus intrebarea ce importanta are in cazul unui receptor licentierea camului intern ! aparent nici una ... daca merge care-i problema ? Si totusi , numeroase incidente cu cartele care au ratat activarea sau un update de cod ... ne-au facut atenti la compatibilitatea camurilor Viaacess 2.5 cu protocolul licentiat , astfel este notoriu deja ca Magic si Matrix 1.xxx suporta carduri MAXTV dar nu stiu sa faca functiile mentionate, deasemenea cardserverele de pe Dreambox suporta caduri Via dar functii complete fac doar Gbox si Spider .... si exemplele pot continua.
    Ce-l poate determina pe un producator de receptoare sa-si licentieze camurile embeded ? pai inainte de toate necesitatea ca acestea sa fie 100% compatibile cu protocolul implementat , orice DTH care se respecta va alege sau recomanda un receptor care are un CAM licentiat ... asta pentru siguranta in functionare dar si pentru garantiile oferite de titularul de licenta impotriva hack-uirii masive. Dupa cum stiti tocmai este in derulare conflictul Premiere cu Kudelsky ( Nagra2) in care cei din urma sint obligati sa inlocuiasca cca. 7.000.000 de sisteme piratate ! carduri si licente soft !
    In Romania MAXTV , sistem deschis , acorda garantie cardurilor sale doar vandute cu receptoare sau camuri agreate Viaacess si aceasta mi se pare o pozitie naturala ... ma intreb cum vor controla cardurile vandute "as is " ? DTH-urile romanesti s-au aliniat normelor universal acceptate de conduita in domeniu ... atit receptorul de la DIGI ( Hyundai) cat si cel de la FOCUS ( Kaon ) au soft licentiat. La MAXTV cele doua linii de receptoare licentiate sint STRONG si OPENTECH si evident CAM-ul VIA RED.
    Operatia de licentiere a CAM-ului intern este departe de a fi gratuita , se reinoieste anual si ofera beneficul garantiei si suportului de upgrade OTA lucru de loc neglijabil ! Iata aici lista oficiala a fabricantilor si modelelor licentiate VIAACESS

    http://www.viaccess.com/en/partners/...0box%20&%20CAM

    Studiul ei va va da o idee cam care sint receptoarele si marcile din lumea "buna" !

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Posts
    597
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mihaip
    Stiti cumva care va fi noul receptor de la Max? Cel care se va da cu abo un an gratis?

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Astept si eu...

    Astept si eu cu interes momentul cand cei de la MAx vor realiza ca folosind o politica de promotie ZERO ! distanta intre ei si DIGI creste si se reduce cea catre faliment !

  4. #4
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oare isi vor permite cei de la Max sa faca o promotie in conditiile actuale

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Se pare ca da !

    DA ! cei de la MAXTV se pare ca s-au trezit ! ofera insfarsit o promotie :

    - sistem complet minimal la 290 RON ( cu Echolite ) fara taxa de activare si fara gratuitate
    - sistem complet preminum la 500 RON ( cu Strong sau Opentel ) fara taxa de activare dar cu un an gratuitate

    Hmm ! parca tot s-a miscat ceva !

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Se pare ca da !

    Quote Originally Posted by mihaip
    DA ! cei de la MAXTV se pare ca s-au trezit ! ofera insfarsit o promotie :

    - sistem complet minimal la 290 RON ( cu Echolite ) fara taxa de activare si fara gratuitate
    - sistem complet preminum la 500 RON ( cu Strong sau Opentel ) fara taxa de activare dar cu un an gratuitate

    Hmm ! parca tot s-a miscat ceva !
    Da, dar ,,sistemul complet minimal,, e mai destept ... chiar si fara gratuitate
    ROMANIA ... te pup !

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Complet ...

    Sistemul minimal foloseste receptorul Echolite DSB790 ... decent ca performante dar echipat cu un soft multicam fara licenta ! iata de unde vine "desteptaciunea" pretului !

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Complet ...

    Quote Originally Posted by mihaip
    Sistemul minimal foloseste receptorul Echolite DSB790 ... decent ca performante dar echipat cu un soft multicam fara licenta ! iata de unde vine "desteptaciunea" pretului !
    Si daca se adauga un Echolite 770 ... sau doua ... sau trei ... sau ....
    ROMANIA ... te pup !

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Asta ...

    Eventual inca unul !
    Echolite 790 stie card sharing ...pe serial asa ca poate fi adaugat doar un 770 !

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Asta ...

    Quote Originally Posted by mihaip
    Eventual inca unul !
    Echolite 790 stie card sharing ...pe serial asa ca poate fi adaugat doar un 770 !
    nu exista un "distribuitor"pentru serial?stii ca in meniul de sharing apar 4 slave
    boy2good

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Nu-i chiar ...

    Nu-i chiar asa de simplu ! "distribuitorul" la care te referi ar trebui sa faca functiile unui "switch ethernet" si o astfel de scula nu prea mai este la moda ...au existat candva ! ... la fiecare cerere de cod este o secventa de mesaje spre si dinspre serverul de card ... ele trebuie gestionate coerent pentru fiecare din clientii acestui server !

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Nu-i chiar ...

    Quote Originally Posted by mihaip
    Nu-i chiar asa de simplu ! "distribuitorul" la care te referi ar trebui sa faca functiile unui "switch ethernet" si o astfel de scula nu prea mai este la moda ...au existat candva ! ... la fiecare cerere de cod este o secventa de mesaje spre si dinspre serverul de card ... ele trebuie gestionate coerent pentru fiecare din clientii acestui server !
    Eu zic sa astepti un pic si varianta wireless ...
    ROMANIA ... te pup !

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Posts
    597
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Confirm ceea ce a scris @sandy mai sus:-la un Echolite 790 se pot lega prin serial impreuna mai mult de doua bucati intre ele si ele chiar functioneaza perfect stabil cu o singura cartela oficiala fara nici un fel de distribuitor sau switch...la inceput nu mi-a venit sa cred nici mie pina cind nu am testat personal cu trei aparate legate impreuna...

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    64
    Posts Thanks / Likes

    Default Share pe echolite790

    Buna,
    cum ai legat intre ele receptoarele? cablu serial simplu? si cum se activeaza functia share? Am un rcholite790 si un 770, se poate face share pe ele la max(eventual focus)?

    Multumesc.

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Posts
    597
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @dancioch

    Ai P.M...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. RCS RDS a obtinut licenta 3G !
    By amadeus in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 16
    Last Post: 19th October 2006, 20:58
  2. Probleme licenta Windows
    By Niky in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 2nd October 2006, 22:20
  3. MTC Constanta a ramas fara licenta
    By Unuseroarecare in forum News
    Replies: 0
    Last Post: 4th April 2006, 19:20

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top