Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Thread: Ajutor srt 6355

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    42
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor srt 6355

    salut, miam luat un strong 6355, de la un prieten, are pe el un soft carei permite d*ec*od*area sistemelor via* si nag*ra1.
    ce vreau eu sa fac este sa iau tot ce insemana soft pe el (eprom, patch si la restu nu le mai stiu numele) ,sa am o copie si sa pun alt soft (eventual alt patch). Mia facut eu unn cablu rs232 cross-over, dar nu am putut conecta recevaru la pc(sau invers).
    Am crezut ca e cablu meu de vina, asa ca am cumparat unul, tot facut dar mai profesional.
    Cablul care lam cumparat e la fel cu al meu: 2 mufe mama,3 fire legate:5->5, 2->3, 3->2.
    Aceiasi problema , nu pot conecta stb la pc
    Am incercat cu mai multe progame, nimic.
    Intrebarea mea e ce nu fac eu bine.
    Nu stiti vreun tutorial de unde as intelege mai bine felul fisierelor de pe un strong, si mai ales rolul fiecarora?, am vazut ca sunt *.urt, *.bin

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default Fa asa

    1. Mergi la libraria din colt.
    2. Cumpara o gramatica a limbii romane, poate fi si manulul de clasa a 3-a, e suficient.
    3. Citeste ce scrie in acea carte.
    4. Incearca sa intelegi si sa inveti ceea ce scrie acolo.
    5. Cand nu mai scrii miau ca pisica, pune intrebarea pe forum.
    Succes!
    Gigel


  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    420
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @gigelsat

    Foarte bun raspunsul dat lui radu_sat ! E drept ca mai gresim cand postam pe forum, mai mancam cate o litera, mai inversam poate literele intre ele in cadrul unui cuvant .Si asta ,probabil , datorita vitezei desi n-ar strica fiecaruia sa dea un PREVIEW inainte de a posta. Dar de la micile greseli pe care le poate face fiecare si pana la MIAM (luat), MIA (facut) ,RECEVARU, LAM (cumparat), ACEIASI (problema) e o cale destul de lunga. Am mai intrat si eu pe diverse forumuri si ce am vazut pe acolo m-a ingrozit. Baietii si-au creat un limbaj prescurtat si ,ceea ce e mai grav ,cred ca-l folosesc deja in mod curent nu numai pe chat-uri sau forumuri. In ritmul asta o sa ajungem sa nu ne mai intelegem unii cu altii. Nu are nimeni pretentia ca acest forum e destinat exprimarii elevate ca nu asta e scopul lui , dar hai sa nu mai schilodim biata noastra limba romana si asa chinuita de fel si fel de influente straine, neologisme etc. Totusi ,poate e cineva care sa-i rezolve problema lui radu_sat .Cred ca el a inteles ce era de inteles,dar ar trebui sa primeasca si un raspuns la problema sa. Toate cele bune !

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce ma deranjeaza pe mine (ca incepator in ale satelitilor) e faptul ca tot mai multor useri de pe acest forum le este sila sa mai dea o indicatie cat de mica , prefera sa se bage in tot felul de certuri si balacareli uitand ca de fapt acest forum ar trebui sa fie unul pur informativ si nu un loc unde sa faci misto de nestiinta altora. Chiar toti v-ati nascut invatati? Pentru mine ce folosesc un dial-up orice minutel costa si drept urmare nu-mi permit sa stau ore intregi sa caut in istoria sitului despre un anume subiect. Decat sa primim niste replici asa la sanchi mai bine deloc Totusi multumesc din inima celor ce au avut bunavointa sa ma ajute pana acum chiar daca am pus intrebari de prescolar

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    prin ARDEAL .
    Posts
    1,865
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @radu_sat :

    -Eu incerc sa te ajut ce cunosc ,si eu a m un Strong6355 !

    Conectezi cablu PC to BOX, cu un cablu serial de tip null-modem ( db9F - db9f,configuratie pini 2-3, 3-2, 4-6, 6-4, 5-5, 7-8, 8-7)asa este a l meu facut.Daca nu i-ti merge(cum ai zis)schimba la PC COM1-COM2(trebuie sa-ti mearga pina l a urma)aceias-i prob a m avut si eu.

    Se introduce receptorul in priza si simultan se apasa butonul de la receptor ch-up(butonul in jos) pina ce apare scris l a Receptor DEST,cind doresti sa schimbi Patch-ul !

    Incarcarea Patch.bin si tabela de Key.bin ,in rec se face cu prog_Patch Loader.

    Dupa ce se va termina procesul de Uploading,Receptorul trebuie lasat sa-si incheie toata operatiunea,se v a reseta automat in StendBay(dupa terminare).

    De toate ce ai tu nevoie,o sa gasesti :
    http://www.********.com/uploadshow.php?id=13
    http://upl.frocus.net/?

    I-ti doresc Baftaa ! ! ! !
    ------------------------------------
    FARA NI-CI O SUPARARE,NU POT SA INTELEG DE CE ESTE ATITA RAUTATEEE

    Ptr ca toti facem greseli ,mai mult sau mai putin(dar fiti fratilor mai intelegato-ri,vb unui coleg de pe acest forum minunat'FITI ALIATI.
    Eu Locuiesc pe Picior de munte la 7 Km de Cluj,si sunt Roman100%, poate mi-a placut scoala poate nu (ce a m recunoscut de mai multe ori ca sunt pe spate cite odata,nu pot sa tin pasul la ziii cu gramatica &limbRom...DA sunt un incult)
    Daca e sa ne ajutam sa ne ajutam,doar e un hoby nu examene alLmbRomane(nu ca invata sa scrii,mergiLa scoala etc...sau nu stie care e mai destept)

    I-mi cer Scuzee ptr cei ce m a cunosc pe acest Forum si in special Seful-ui FANTA dar nu m-am putut abtine.
    __________________________________________________ _______
    DigiTv\Srt.4155evo\Srt6355CI\ant.offset 5...

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    42
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut, vreu sa incep prin a multumi tuturor celor care au postat la acest topic.
    Acum, gigelsat, mi scuzati, nam stiut ca sunt pe un forum de limba romina,
    daca vrei sa faci pe desteptul inceraca pe mirc, poate cei de acolo vorbesc mai corect. Si nu multumesc, no sa intru si eu pe mirc, pt ca o sa fiu ocupat sami gasesc raspunsurile la intrebarile mele.

    Oricum am deviat ff mult de la subiect, doar in cazul in care sdi-sat sa facut forum de cum sa scriem corect limba romina..

    Intrebarile ramin valabile.

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pariez ca-i cu maneaua baiatu' !
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    420
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @johnny-m
    @BOO*BI

    Aveti dreptate baieti in tot ceea ce spuneti. Acest site nu este destinat invatarii limbii romane. Tocmai la asta ma refeream si eu in postul de mai sus si credeti-ma ca am spus-o fara nici o rautate la adresa lui radu_sat. In fond cine a invatat sa scrie corect pana la o anumita varsta foarte bine , cine nu ,poate invata de acum incolo. Omul cat traieste invata si nimeni nu-i perfect. Am spus doar ca toti facem greseli. Aveti dreptate si cand spuneti de cei care au dial-up si nu stiu cum sa scrie mai repede fiindca fiecare minut costa al dracului de mult. Revenind la radu_sat, chiar am facut apel la cei care ii pot rezolva problema sa o faca .Daca aveam un Strong 6355 eram primul care sa-l indrume cum sa faca ceea ce-l interesa, nu numai sa-l dascaleasca despre cum e corect sa scrie. Ma raliez si eu la ideea ca trebuie SA FIM UNITI ! Asta e cel mai important ! Iar daca ne mai facem observatii unul altuia sa o facem totusi cu o anumita limita a bunului simt . Nu trebuie sa fim caustici cu un om care din graba sau dintr-o oarecare ignoranta nu se exprima prea bine. Nu trebuie sa facem bascalie de oameni pe care ,poate, nici nu-i cunoastem personal si nici nu ne-au jignit cu ceva. In fond omul nu a vrut decat o informatie strict legata de specificul forumului. Ca ne place sau nu cum se exprima , asta e. O mica atentionare prieteneasca ,zic eu , ar fi de ajuns. Cu asta consider ca am incheiat ce aveam de spus referitor la acest subiect si apreciez faptul ca BOO*BI i-a raspuns lui radu_sat .Sper ca sfatul sa-i fie de folos. Numai bine !

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by fansat_03
    @johnny-m
    @BOO*BI

    Aveti dreptate baieti in tot ceea ce spuneti. Acest site nu este destinat invatarii limbii romane. Tocmai la asta ma refeream si eu in postul de mai sus si credeti-ma ca am spus-o fara nici o rautate la adresa lui radu_sat. In fond cine a invatat sa scrie corect pana la o anumita varsta foarte bine , cine nu ,poate invata de acum incolo. Omul cat traieste invata si nimeni nu-i perfect. Am spus doar ca toti facem greseli. Aveti dreptate si cand spuneti de cei care au dial-up si nu stiu cum sa scrie mai repede fiindca fiecare minut costa al dracului de mult. Revenind la radu_sat, chiar am facut apel la cei care ii pot rezolva problema sa o faca .Daca aveam un Strong 6355 eram primul care sa-l indrume cum sa faca ceea ce-l interesa, nu numai sa-l dascaleasca despre cum e corect sa scrie. Ma raliez si eu la ideea ca trebuie SA FIM UNITI ! Asta e cel mai important ! Iar daca ne mai facem observatii unul altuia sa o facem totusi cu o anumita limita a bunului simt . Nu trebuie sa fim caustici cu un om care din graba sau dintr-o oarecare ignoranta nu se exprima prea bine. Nu trebuie sa facem bascalie de oameni pe care ,poate, nici nu-i cunoastem personal si nici nu ne-au jignit cu ceva. In fond omul nu a vrut decat o informatie strict legata de specificul forumului. Ca ne place sau nu cum se exprima , asta e. O mica atentionare prieteneasca ,zic eu , ar fi de ajuns. Cu asta consider ca am incheiat ce aveam de spus referitor la acest subiect si apreciez faptul ca BOO*BI i-a raspuns lui radu_sat .Sper ca sfatul sa-i fie de folos. Numai bine !
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cand pe unde
    Posts
    110
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce tot aveti cu manelele oameni si gusturi, ia puneti cu totii intrebarea daca la toti ar place un singur gen de femeie cu restul ce ar fi? asa si cu muzica ce ar face guta si toata trupa lui, toti trebuie sa traim, bine ca fiecare poate asculta si viziona ce ii plac, nu vreau manele- atunci nu ascult, nu e corect asa. si ajutatii pe care nu stiu, ca doar nu putem stii toti de toate, fiecare e mai bun la ceva. si uite asa se face lumea rotunda si frumoasa , cu toti si de toate in ea
    sa traiti fratilor

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    42
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut,

    BOO*BI, ms pt raspunsul promt, am tot incercat ce miai zis si nimic nu merge .
    Fie cablul meu e de vina cu nu e Null modem with full handshaking, adica cu 7 fire legate (al meu e doar cu 3) sau unul din fire e intrerupt
    cemi ramine de facut e sa caut un cablu si niste mufe sami fac eu alt cablu, si sa incerc din nou.

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca sa faci si handshake-ul local. Lasi cablul cu trei fire cum e facut si la fiecare mufa legi 4-6 7-8 daca imi aduc bine aminte.
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    prin ARDEAL .
    Posts
    1,865
    Posts Thanks / Likes

    Default

    radu_sat :

    -Pe bune ,eu a m facuta configuratia la cablu pe care ti-am spus'o mai sus,chiar ca nu cunosc mai multe(sorry).
    Daca ai posibilitatea incearca,null modem 2-3 3-2.(i-mi este ciuda ca ti-as pune o poza cu config cablu,dar nu o pot pune nicicum)
    Dar totusi Incearca cind deschizi program-ul ,PatchLoader' intra in(bara sus) la Process > Settings ,de acolo poti sa setezi portSerial-ul 1\2(ComPort).
    Cred ca stii?, ca prima'data se pune patch-ul.bin si apoi tabela de key.bin,apropo ai mai avut patch inainte pe el ? ? ?.daca a m inteles bine
    Ptr ca trebuie sa ai pus prima'data BootLoaderul se pune o singura data dupa care urmeaza , Aplicatia cu care se pune urt-ul,scoti din priza si din nou ch down dupa care pui patch-ul,iar scoti din priza ,ch down si in sfirsit pui cheile.

    Baffta
    __________________________________________________ _______
    DigiTv\Srt.4155evo\Srt6355CI\ant.offset 5...

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    42
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sal, bai nene nici cum nu vre asa mearga,am facut cablu cum a zis Paul_L cu handshake-ul local,nimic, am facut cu handshake-ul full, iar nimic.
    ba ce drq are? se poate sa fie recevaru blocat cumva sa nu poti sa iei nimic de pe el.
    tre sami verific firele la cablu, macar sa ma stiu intro parte ca nu e cablu de vina.

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    42
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am uitat sa spun realizarile.
    BOO*BI cu PatchLoader cind vreau sa iau de pe recevar zice ca download in progres si nu mai misca nimic, iar la uplod zice ca upload in progres si poti sal lasi pina miine ca tot acolo e.
    Am mai folosit Serial tran 3.86 si cu acest program cind vroiam sa downlodez softu imi zice ca "header paket invalid" si "faild to read header paket".
    la upload zice "Header paket not send"

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ajutor 6355 CI
    By strong2006 in forum SD Receivers
    Replies: 5
    Last Post: 11th July 2006, 07:22
  2. Ajutor Strong 6355
    By barutaAlex in forum SD Receivers
    Replies: 7
    Last Post: 15th January 2006, 09:12
  3. Ajutor... Strong 6355
    By nelu1403 in forum SD Receivers
    Replies: 4
    Last Post: 14th October 2005, 09:47
  4. Ajutor srt 6355
    By radu_sat in forum RDI - Satelit
    Replies: 18
    Last Post: 4th January 1970, 22:50
  5. Ajutor Strong 6355
    By barutaAlex in forum RDI - Satelit
    Replies: 7
    Last Post: 4th January 1970, 15:34

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top