Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    ALINPOPA_ICE
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default Help please ptr receptionare DTH romanesc in Saudi

    Lucrez in Saudi de ceva timp si am nevoie de ajutorul vostru.Am cunostinte minime despre antene si reglajul lor.Am incercat cu firmele locale dar aici astia regleaza antenele cu TV si receiverul p cladire)(numai indieni lucreaza ,cred ca nici nu ar pricepe ceva chiar de-ar avea spectrum analizator).
    In fine , problema e ca nici macar nu sunt sigur daca e posibila receptionarea vreunuia din sateliti cu DTH in aceasta zona, probabil Sirius2 ar merge din ceea ce am vazut pe net.M-as multumi si cu Eutelsat w2.
    E posibila reglarea fara spectrum analizator?Am 2 antene 2,1m si 2,4m.Sunt de ajuns de mari?
    Astept cu interes orice fel de sfat .

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ar trebui sa merga pachetul magic tv de pa AMOS 4*west.
    mai bine vezi hrta de acoperire de pe lingsat.
    350 kg de scule!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Calare pe satelit...
    Posts
    275
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Io nu am auzit de tara Saudi cred ca te afli in Arabia Saudita din Peninsula Arabica .

    Aurel

  4. #4
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Slabe sperante la DTH romanesc... antena e ok ca diametru dar locatia e foarte departe de acele spoturi satelitare pe care emit romanii
    Unde anume locuiesti ?
    In sud sau nord ?

    Prima TV, pe Intelsat 62'E, se poate receptiona de acolo cu antena de 2M




    sau TVR International, pe Hotbird 13'E, intra sigur cu antena de 2M


    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  5. #5
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    135
    Posts Thanks / Likes

    Default

    confirm - sint in Qatar si TVRi intra pe hot si cu antena mica .
    daca mai aflati de ceva RO care intra in zona Golfului dati replay

  6. #6
    ALINPOPA_ICE
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Multumesc ptr. rapidul feedback.Cred ca nu am fost destul de exact in prima faza.Deja receptionez hot birdul si intelsat 902(Prima tv) dar ....nu e destul.M-ar interesa un satelit cu mai multe programe romanesti,daca e posibil DTH.Si inca odata saudi =Arabia saudita, si locuiesa=c in Damamm ,adica in partea de sud.
    Am inteles de la cineva din Ryadh ca ar merge Eutelsat w2 acolo dar nu stia c fel de antena.
    Si in alta ordine de ideei, daca e posibila reglarea antenei ptr satelitii cu semnal slab fara analizator spectral, si daca da ,ceva sfaturi please ca eu m-am chinuit cu cativa tehnicieni d-astia indieni cu receiverul sus cateca zile si nimik...
    Poate mai e vreun roman printre camilele astora si ne putem sfatui

  7. #7
    ALINPOPA_ICE
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Si Gogi , cred ca merge in zona mea numai Amos 2 nu si 1, cel ptr middle east ...asa ca ....
    Of ,incep sa urasc zona asta ...

  8. #8
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E foarte simplu de gasit W2... atata timp cat receptionezi Hotbird
    Rotesti antena foarte fin spre stanga (cum stai in spatele ei) pana ce dispare complet cel mai puternic semnal / canal de pe Hotbird
    Apoi te opresti si setezi pe transponder de pe W2 si vezi daca intra semnal la limita
    Daca nu, mai rotesti putin tot spre stanga si verifici din nou
    Dupa ce vezi semnal pe grila din meniu, incerci un reglaj f.f. fin la elevatie (ridici foarte putin de antena)
    Totul e ca antena sa reuseasca sa capteze ceva de pe W2... incearca mai intati pe transponderul cu bulgari sau albanezi
    Succes!

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In KUWAIT se prinde MAX cu antena de 1.8m si LNB 0.2 GOLDSAT LEMON (am testat si INVACOM 0.3 adus din Emirate cam cu aceleleasi rezultate).
    Sunt ceva probleme cu semnalul atunci cind ploua tare, dar asta se intimpla aici doar de citeva ori pe an...
    De preferat antena sa fie dintr-o bucata si cit mai mare, cele "din petale" au randament mai slab la acelasi diametru.
    Poti sa iti calculezi azimutul si elevatia pentru coordonatele de la "locul faptei" pentru SIRIUS la : h**p://www.satlex.ro/ro/azel_calc-params.html

    Pentru Damman:
    SIRIUS 2
    Azimut - 246.24°
    Elevatie - 31.69°
    Inclinatie LNB - 55.06°


    Hotbird
    Azimut - 239.54°
    Elevatie - 38.85°
    Inclinatie LNB - 50.54°

    In principiu de la pozitia HOTBIRD, antena se "indreapta" cu aprox. 7grade pentru elevatie (se apropie mai mult de verticala in comparatie cu pozitia pentru Hotbird).

    Pentru Azimut trebuie rotita antena spre dreapta(privind din spatele antenei) cu aproape 7 grade (diferenta din calcul intre Hotbird si Sirius)
    Poti trasa o axa din spatele antenei spre fata prin mijloc (chestia asta o faci pe acoperis, banuiesc ca este plan gen terasa) trasezi un cerc cu raza ce iti permite obtinerea unei circumferinte de 360cm, dupa care nu iti ramine decit sa rotesti antena spre dreapta (privind din spatele antenei)numarul de centimetri cite grade sunt diferenta.
    Incearca sa cauti satelitul pe un canal ucrainean (semnalul este destul de puternic comparabil cu HOTBIRD)... de exemplu NOVY KANAL
    11766
    SR 27500
    Horizontal
    FEC 3/4
    Poti sa iti construiesti un INCLINOMETRU pentru fixarea elevatiei... acest lucru iti poate salva o groaza de timp si mai ales nervi... (un fir cu plumb, pe un carton sau plastic gradat fixate pe o scindura mai lunga decit diametrul antenei.)

    Mult noroc

  10. #10
    ALINPOPA_ICE
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Shokran externvero ptr sfaturile detaliate.Azi sau maine incerc cu vreun idianoid d p aici. Sper sa mearga ,cred ca stii cat de greu e departe de casa ...macar daca ai ceva programe romanesti parca e altceva...
    Inca odata multumesc mult si keep in touch.Cand o sa ajung iar la Hafer Al Batin te invit la granitza la o bere ...cu aroma de mere sau pere)(stii si tu ft bine cum e aici)

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default dar ptr emirate?

    urmeaza sa plec in curand in emirate in abu dhabi si vroiam sa stiu daca ai reusit ceva cu max tv sau alte canale romanesti in arabia saudita..

    sau daca nu, poate stie careva vreun satelit (din ce am vazut eu HB 2-4 spotul wide au acoperire pe acolo) cu un DTH care sa merite, intr-o limba normala (engleza, franceza, italiana) si sa se poata receptiona pe acolo..

    Multumesc anticipat ptr raspunsuri

  12. #12
    ALINPOPA_ICE
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Tavi,in Saudi merg fara probleme Hot bird(TVRi,Eurosport,etc) si Intelsat 902(Prima si TVklumea) cu antena mica d 0.9 .Despre altele nu am avut inca timp sa verific.O sa-ti spun de indata c reusesc ceva(sper) si cu dth.Si multa bafta in Emirate(ca sa rezisti aici chiar ai nevoie )

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. receptionare cu MVision
    By Lalipuk in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 11th May 2006, 02:07
  2. receptionare abroad
    By tali in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 0
    Last Post: 3rd May 2006, 06:30
  3. Receptionare Sky Sports
    By buracion in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 29th March 2006, 21:51
  4. probleme de receptionare
    By XALLECS in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 3
    Last Post: 28th December 2005, 00:35
  5. receptionare TELESPORT pe Digi
    By Andretti in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 6th January 1970, 13:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top