Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema conectare Receiver + SS2

    Am un Strong 4355e si un SS2 plus un pozitioner Diseq 1.2. Problema e ca vreau sa le conectez pe amadoua. Nu vreau sa functioneze in acelasi timp dar vreau sa nu mai umblu pe la cabluri de fiecare data. Ar fi extrem de simplu de conectat daca nu as avea o mica problema cu receiverul. In urma cu cateva luni am umblat pe la LNB fara sa scot receiverul din priza si cred ca am ars ceva in receiver fiindca acum cand receiverul e in Stand By ramane alimentat LNB-ul cu 13V. Daca leg un alt receiver pe Loop Out-ul de la Strong nu pot vedea decat canalele cu polarizare Orizontala (13V) chiar daca e stins Strongul. Daca il scot din priza s-a dus naibii de tot LOOp Out-ul.. Cum un comutator Diseq nu pot folosi deoarece deja folosesc Diseq-ul m-am gandit la un comutator pe 12V si sa folosesc comanda din receiver.
    1. Aveti voi alta solutie ?
    2. Unde as putea gasi asa ceva ? (Nu am vazut niciunde pe net)

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Romania
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca si repara receptorul
    vezi ca din procesor pleaca un pin de comanda la un tranzistor din sursa cu care se face comanda de Stand By


    spor la reparat

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    979
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Oricum receptorul tb reparat, altminteri calculatorul, cand e pornit, baga o tensiune de vreo 13 V in ss2 si iti prajeste lnb-ul.
    Dupa ce il repari ai o varianta cu un LNB Twin si intrari independente in ss2/ receiver; atentie insa sa nu le tii pe ambele pornite
    Multumesc,
    Scorpio


    VU+ Solo 2/ parabola 1,8m / offset 1.85m / Bucuresti

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu vad de ce ar fi probleme cu Comutatorul de 12V
    Cand e pornit receiverul acesta trimite12 V (pe un fir separat) catre comutator care taie legatura SS2-ului.
    Daca receiverul e stins nu mai vin cei 12V si astfel e taiata tensiunea de la receiver dand cale libera SS2-ului. Tensiunile nu au cum sa se suprapuna.
    Schema ar fi cam asa LNB ---> Pozitioner DISEQ ----->Comutator 12V si de aici doua cai una spre Receiver, alta spre SS2. In felul asta am acces si la pozitioner si nu au cum sa aiba conflicte.
    Evident Receiverul va avea prioritate. Daca e aprins merge el si SS2 nu are semnal, daca e stins merge doar SS2.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ajutor conectare
    By gojil79 in forum RDI - Satelit
    Replies: 8
    Last Post: 19th October 2006, 09:13
  2. conectare 2 dream-uri
    By lacusta in forum DREAMBOX
    Replies: 6
    Last Post: 23rd November 2005, 02:10
  3. DM500 conectare la net
    By titolazio72 in forum DREAMBOX
    Replies: 18
    Last Post: 14th October 2005, 21:44
  4. DVB THOMSON un Receiver Problema ???
    By v11 in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 22nd March 2005, 02:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top