Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default PALCOm DSL 4s / Patch str6xxx nu merge / Tunere diferite?

    Va salut. Acesta e primul meu post pe rdi.
    Am o problema cu un PALCOM DSL 4s cumparat in zilele astea. Teoretic stiam ca e egal cu Strong 6125 si ca patchul respectiv ar merge. Practic, am pus ieri bootloader 4.7.6ps, application cu blue OSD, patch ptr. D+ si keys. NU AM SEMNAL. 0 !. Am tras o privire pe site-ul palcom.de si am aflat ca exista 2 versiuni cu tunerer diferite. Presupun ca eu il am pe acel gresit. Exista vreo rezolvare a problemei? Multumesc mult.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Italy
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi Filo,
    unfortunatly, You can only replace the original firmware with interface JTAG, but first, You have to find a FLASH full dump, for your receiver.
    There is no way to replace the original firmware with RS232 comunication.

    Bye
    Semel in anno, licet insanire.

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi Daneel,
    thank you for your replay. I have replaced the original bootloader and firmware with serial cable connection. Without any problems. The box boots and is fully functional, but it finds no signal. I think the box has maybe a different tuner. I hope there is a solution for my problem.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    de-ro
    Posts
    287
    Posts Thanks / Likes

    Default

    aceeasi chestie cu skymaster DX24 cauta pe forum.
    difera chip-ul de pe tuner.
    din cate stiu ori bagi cu jtag sotul original
    sau i-ti cumperi un tuner de srt 61xx.
    Live-your-dream

    19/16/5/-1 @75

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dupa vreo 2-3 ore prin www mi-am dat seama ca am intradevar tunerul gresit, si anume de la firma ZARLINK. Toate patchurile se bazeaza pe tunere de la firma Sharp.
    Patch pentru receiver cu tuner ZARLINK nu exista! Sau ma insel?

    Cum ma intorc la bootloaderul si firmware original? Le am de pe site-ul producatorului.
    Asa cum am pus patchul (prin RS232) sau trebuie sa ma imprietenesc cu JTAG. Are cineva o descriere step by step pentru procedura JTAG?

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Italy
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Filo

    This is the problem, with RS232 You cannot replace the complete bootloader, that control the tuner.

    Tell me, your receiver works perfect in all men, but You have no signal?
    So, your bootloader is wrong!
    Semel in anno, licet insanire.

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Daneel
    Yes, you are right. It works all perfect but i have no signal.
    The LED wich normlay shows if you have signal is lightening permanently.
    Is there any chance?
    You mean I have the wrong bootloader. It is the bootlader from the RDI Strong packages: BootLoader Replacer 1.0.3 ABP6.
    Is there any other bootloader wich works? Thanks

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Italy
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Filo
    Sorry, no way, You have to install the complete firmware with JTAG interface.
    Is not possible to load a good bootloader with RS232.

    I made some weeks ago a tutorial step by step to replace firmware with JTAG, but in italien.
    Have You a friend with JTAG interface? The same for goldbox Pioneer?
    Semel in anno, licet insanire.

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Daneel

    Thank you for your efforts.
    I found a solution without JTAG
    There is a bootloader (p2b.urt) I found on spinnes board (german) wich you can upload on your box with the Application Loader. It is the Miniloader 4.7.5b.
    After uploading on your box you can use Serial Trans to upload the original firmware.
    It worked on my PALCOM DSL-4s ! On spinnes board they say it works also on all strong and on Skymaster 24DX[/b]

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Here you have the link to the bootloader-file:

    http://www.spinnes-board.de/vb/attac...8&d=1141090277

    Greetings

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Italy
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    THANKS FILO!

    This is great news!

    Bye
    Semel in anno, licet insanire.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Italy
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Filo

    The last question, Your tuner is a SHARP 0164, or ZARLINK?

    The italian clones have the Zarlink, and the skymaster SHARP 0164.

    The original STRONG the tuner SHARP 0194.

    I think, there is non way for receiver with Zarlink tuner.

    bye
    Semel in anno, licet insanire.

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Daneel

    My receiver has a ZARLINK-tuner. Thats why the Strong-Software didnt worked with it.
    And I can repeat: it works.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Italy
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Thanks Filo,
    I said to my friend what You done, He has a receiver with ZARLINK tuner with both LEDs switched ON, but tuner do not works after patching.

    Bye
    Semel in anno, licet insanire.

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    va salut.
    am si eu un receiver cu tuner ZARLINK,imi puteti spune care este concluzia finala .
    EXISTA patch pentru acest model ?
    am tot googalit dar nu am gasit nimic ,am gasit doar cum se poate reveni la softul original in cazul in care a fost patch-uit din greseala cu softul pentru cele cu tuner SHARP 0194.
    pentru receptoarele cu tuner ZARLINK nu am gasit nimic.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 14th July 2006, 23:34
  2. patch cryptoworks pe str6xxx-OK
    By istvan in forum SD Receivers
    Replies: 11
    Last Post: 26th June 2006, 20:47
  3. Merge patch pe Kaon 570 C.I.?
    By lore in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 17th February 2006, 17:36
  4. Replies: 16
    Last Post: 26th November 2005, 15:43
  5. Merge patch la Strong 4450?
    By LionelR in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 28th June 2005, 19:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top