Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default InfoSport si Bussiness Club , 2 canale PRO

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa din 28 februarie 2006, cererea SC Pro TV SA, companie deţinută de Central European Media Enterprises Ltd. (CME), pentru două licenţe audiovizuale pentru televiziunile prin satelit Info Sport şi Business Club.

  Potrivit dosarului de licenţă, Info Sport îşi propune să fie „un canal de informare sportivă care readuce în actualitate sporturile din România, dar şi un canal de educaţie şi entertainment sportiv (prin difuzarea de jocuri şi concursuri cu tematică sportivă).”

  Info Sport va fi un program de informaţii în domeniul sportului axat „pe domenii esenţiale ale fenomenului sportiv”. Televiziunea va difuza informaţii sportive, precum şi informaţii „istorice” din sport.

  Publicul ţintă va fi alcătuit din telespectatorii activi din mediul urban, bărbaţi din toate categoriile de vârste.

  Grila de programe a Info Sport va fi compusă din ştiri, emisiuni proprii din care fac parte talk-show-uri („Ziua cea mai lungă”, „Ziarele de mâine”, „Pressing”), transmisiuni directe (divizia B de fotbal, Liga Naţională de Rugby, Handbal), emisiuni de divertisment (Sport Magazin).

  Programele achiziţionate ţin de divertismentul sportiv („Seara lui Maradona”, „Jocuri de vacanţă”, „Nebunii sportului”), programe de actualitate sportivă (transmisiuni în direct din campionatele de fotbal ale Spaniei şi Germaniei şi din Cupa UEFA), emisiuni magazin (ATP Magazine), emisiuni ale sporturilor de contact („Pride”, „K1”, „Ultimate Fight”), sau emisiuni care evocă meciuri istorice din boxul profesionist.

  Conform declaraţiilor reprezentanţilor Pro TV SA în faţa CNA (Adrian Sârbu şi Costi Mocanu), Info Sport va duce o politică de „redescoperire a sporturilor apuse”, cu referire specială la handbal, printr-o politică de achiziţionare a programelor din sursă internă care necesită „investiţii mai mici”, în opoziţie cu cele din sursă externă unde din cauza unui „exces de bani pe piaţă nu mai sunt disponibile branduri”.

  Info Sport va fi transmis codat şi criptat pe satelit prin uplink de pe teleportul din Buftea al Pro TV, cu posibilitatea de preluare pe cablu, unde se speră la intrarea în pachetul basic.

  În urma unor estimări din dosarul de licenţă depus la CNA, în Info Sport ar urma să fie investiţi pentru început 800,000 de USD (în 2006), veniturile din cablu şi publicitate fiind estimate la 300,000 USD. Investiţiile vor fi recuperate începând cu 2009, când se estimează un profit de 300,000 USD.

  Lansarea oficială a Info Sport va avea loc în luna octombrie a anului 2006.

  În ceea ce priveşte Business Club, televiziunea fi lansată tot în octombrie 2006 şi va fi un program de informare în domeniul economic, al afacerilor, axat pe domenii esenţiale în perspectiva aderării la Uniunea Europeană (UE), „un post de informaţii business şi lifestyle destinat unei noi categorii de public în România”.

  Adrian Sârbu a declarat că postul îşi va face loc pe piaţă prin „criteriile de calitate şi interes”. Potrivit unui studiu al Data Media din 2005, ataşat la dosarul de licenţă, există un interes crescut pentru business şi ştiri din domeniul afacerilor.

  Business Club pune accentul pe informaţii economice, informaţii privind legislaţia economică a UE, dar şi pe analize de piaţă şi oportunităţi de investiţii. Efectele economice ale integrării României în UE, precum şi politica monetară şi valutară, moneda internă şi unică sau investiţiile personale vor fi tratate pe larg de noul canal business.

  Business Club este un „canal bine targetat pe oameni cu cadru social peste mediu, oameni interesaţi de bani”, publicul de persoane între 20 şi 30 al Ziarului Financiar fiind „extins la televiziune”, a precizat Adrian Sârbu.

  Postul „nu va fi unul de competiţie mare în prime-time”, şi va avea un potenţial număr de spectatori de „400-450.000 de telespectatori” care va emite, la început, între orele 9-16, a mai adăugat Adrian Sârbu.

  Grila de programe va fi compusă din ştiri (14 programe de ştiri zilnice, două sinteze ale zilei şi trei săptămânale, plus ştirile Sport Business – în weekend), producţii proprii de investiţii (soluţii de plasament financiar, analize, prognoze), Business Magazine TV (în colaborare cu Business Magazine), actualităţi internaţionale săptămânale, ştiri din străinătate şi cu privire la integrarea în UE, programe lifestyle (Apropo TV, Jet Set, Architecture, FAshion, Food, Home Design, etc.), dar şi programe achiziţionate (documentare) şi programe „Special Advertising” (profil companie, portret manager, CEO).

  La fel cu Info Sport, Business Club va fi distribuit prin satelit cu posibilitatea de preluare pe cablu (în pachetul basic). Potrivit dosarului de licenţe, investiţia pe 2006 va fi de un milion de dolari, cu venituri estimate la 120,00 USD de pe cablu şi 200,000 USD din publicitate. Începâd cu 2009 postul va realiza un profit estimat la 800,000 USD.

  Adrian Sârbu a declarat că cele două posturi sunt pregătite din punctul de vedere al producţiei, şi că acestea vor intra direct în emisie de tip HD (High Definition).

  Acţionarii companiei Pro TV SA sunt: CME România BV, companie cu sediul în Olanda (80 %), Rootland Tradind Ltd, companiei înregistrartă în Cipru (5 %), Adrian Sârbu (14,84 %), Petrovici Liana (0,08 %) şi Grigoruţa Roxana Dorina (0,08 %).[/b]

 2. #2
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Location
  Timisoara
  Posts
  2,363
  Posts Thanks / Likes

  Default

  WOW! Inca o televiziune marca Pro !?
  O sa vedem manelisti in fiecare buletin de stiri? Ieri dimineata ma uitam la stirile de la ora 7 si ce credeti ca au prezentat la avancronica stirilor din sport? Va dau raspunsul aici: Adi Minune se lasa de manele si se apuca de muzica latino pentru ca Mutu a zis ca nu mai asculta manele ci doar muzica preferata a lui nevasta-sa. Ce am remarcat pozitiv++++ a fost replica geniala ce i-a dat-o tipa ce prezinta stirile langa Dedu(nu stiu cum o cheama) tipei ce prezinta sportul: "Asta da stire din sport". Aia de la sport o ras ca proasta.
  E periculos ca Media Pro-ul isi face si televiziune bursiera. Daca vor sa dea ca si stirior Pro tv o nota de senzational din orice o sa auzim la orice mica oscilatie a actiunilor unei firme stirea ca: BURSA A PICAT!


 3. #3
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Si Info Sport pentru ce ? Doar au TV Sport ...

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Oradea
  Posts
  148
  Posts Thanks / Likes

  Default Re: InfoSport si Bussiness Club , 2 canale PRO

  Quote Originally Posted by *********
  Adrian Sârbu a declarat că cele două posturi sunt pregătite din punctul de vedere al producţiei, şi că acestea vor intra direct în emisie de tip HD (High Definition).
  HD ori Sarbu bate campii ! ...
  Oradea: 1.2M Fe Off, 0.3dB Digital Gold, H-H Moteck SG-2100A, SS2 2.8A, SRT Digibox.
  75 E - 43 V

 5. #5
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Se confunda procesarea HD cu emisia HD .

 6. #6
  aleksutz
  Guest
  RDI - Board Default Avatar

  Default

  Mie mi se pare o parasire a TVSportului de catre Sarbu, la care are doar vreo 20% din actiuni din cat mi se pare. Pai daca va uitati exact aceleasi emisiuni ca pe TVSport. Incepe din octombrie ca atunci incep camionatele de fotbal.
  Despe Buisiness Club numai de bine, dar sa nu uitam ca si SOV si Realitatea vrea sa lanseze un canal pe aceiasi tema, iar daca ne uitam ca si prigoana lanseaza WBS, o sa fie 3 Bloomberg-uri romanesti. Si sa nu ziceti voi ca nu se inmultesc canalelele ca si ciupercile dupa ploaie la noi. Ca si DTH-urile de altfel. Pacat de calitatea indoilenica pe care o sa le aiba probabil.

 7. #7
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Romania
  Posts
  563
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cotidianul:

  Sirbu si Prigoana se inghesuie pe aceeasi nisa


  Trustul Media PRO s-a inmultit cu doua noi canale de nisa, Info Sport si Business Club. Cel din urma va avea insa un concurent in noua nascocire a lui Silviu Prigoana, canalul de afaceri WBS, pe care l-a pus pe picioare in doar citeva zile.

  Daca Silviu Prigoana a decis sa isi lanseze televiziunea la mai putin de o saptamina de la aprobarea sa, marti, de catre Consiliul National al Audiovizualului, Adrian Sirbu si-a rezervat sapte luni pentru punerea la punct in detaliu a noilor produse marca Media PRO. Desi Sirbu a declarat ca „cele doua posturi de televiziune sint deja pregatite pentru lansare“, decizia intirzierii intrarii pe piata este motivata de planurile oficialilor de la PRO de a introduce, in cursul acestui an, productia si emisia tip multichannel High Definition (HD). In limba romana, termenul defineste calitatea superioara a sunetului si imaginii. Potrivit vicepresedintelui CNA Attila Gasparik, este posibil sa apara si obstacole in calea acestui sistem. Deoarece va fi folosit pentru prima data in Romania, televizoarele clasice vor avea nevoie de adaptoare pentru a putea receptiona canalele cu emisie HD. Astfel, este interesant de urmarit modul de promovare a Business Club si Info Sport in urmatoarea perioada, avind in vedere ca dificultatii de a le recepta i se adauga si decizia de a le distribui numai in sistem Pay TV.

  http://www.cotidianul.ro/index.php?i...ash=f00e7c5666
  ROMANIA ... te pup !

 8. #8
  dacianova Teacher
  Join Date
  Jan 2006
  Location
  Iasi
  Posts
  152
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Pay TV Nashpa! Mai bine nu

 9. #9
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Location
  Timisoara
  Posts
  2,363
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Trustul Media Pros este mult mai neserios cu anuntarea datelor de lansare decat cei de la Focussat asa ca eu sunt convins ca posturile astea doua vor aparea cel mai devreme in toamna lui 2007 si nicidecum 2006.
  Ca exemplu dau reteaua de radio InfoPro care trebuia terminata anul trecut prin vara dar in Timisoara inca nu s-a lansat. La fel a fost in Tm si cu ProFM-ul care s-a lansat la exact un an peste data anuntata.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top