Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10

Thread: Brum

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default Brum

    Am un receptor Kaon 570 legat la o antena mobila si la televizor prin cablu scart. Am incercat sa leg in continuare prin loop skystar 2 din calculator. In momentul in care calculatorul este pornit, neruland nici un fel de player dvb, televizorul face un brum si apar dungi orizontale pe ecran. Daca scot legatura la placa brumul dispare.
    Stie cineva cum pot sa rezolv aceasta problema?

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai nevoie de ochelari(de cal)
    http://www.********.com/f2/viewtopic.php?t=58760

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @nirolf
    Am citit ce mi-ai "recomandat" dar nu aceasta este problema mea.
    Eu nu am brum din antena ci din calculator.
    acelasi fenomen il am daca cuplez cablul serial intre calculator si receptor.
    Calculatorul este alimentat prin UPS.
    La fel si receptorul (l-am alimentat prin UPS in timpul patchuirii ca sa nu am surprize si l-am lasat asa)

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iasi
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu inteleg de ce nu se folosesc impamantarile care sant recomandate in orice tara din lume!Apropo,cine are impamantare facuta la antena de pe casa?Astfel ar disparea toate chestiile astea legate de brum.Solutiile de moment ,gen ferita pusa pe cablu sau mai stiu e ce sant solutii profesionale dar sa nu credeti ca ii scapa producatorului sa le puna !Le pun ei acolo unde e cazul insa aceste probleme legate de asa zis-ul brum isi au originea in instalarea defectuasa a acestor aparate(antena,receiver,PC,s.a.m.d)!
    VU+duo/VU+Ultimo/DM800/AL Offset 1,95/toroidal 90 16lnb/;

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Corect. La mine era o problema mai comlexa fiindca antena fara probleme era singura pe suport iar antena de la care provenea brumul avea suport comun cu o alta antena iar LNB-urile nu erau izolate fata de antene. Solutia era pana la urma izolarea LNB-urilor de antena sau impamantarea.
    M-am inselat cu schimbarea cablului.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iasi
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In mod normal ar trebui sa faci cam asa:Imediat ce iese cablul din LNB,tresa acestuia trebuie pusa la pamant,dupa iesirea din Montura HH daca e cazul iarasi tresa trebuie pusa la pamant iar apoi cand ajungi in casa ,chiar la intrare iarasi tresa cablului de coborare trebuie pusa la pamant!In aceste conditii nimeni nu ar trebui sa aiba probleme de acest gen!Exista la cei de la Raycap Bucuresti tot felul de dispozitive ce se pot lega direct pe RG-6 pentru impamantari profesionale!
    VU+duo/VU+Ultimo/DM800/AL Offset 1,95/toroidal 90 16lnb/;

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Mama Rasia
    Posts
    326
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi frumos ! Daca ai si un nr. de telefon de la ei ar fi bine ca n-am gasit pe Google.

  8. #8
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    un link ar fi fost solutia ideala.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iasi
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu e un link catre o pagina de web dar cred ca e bun si asta:

    RAYCAP S.A. ROMANIA
    Union International Centre
    Str. Ion Campineanu 11
    Et. 8, Apt. 8.04
    Sector 1, Bucuresti
    Romania
    Mr Cristian Croitor
    Tel: +40 21 311 34 26, +40 21 311 29 44
    Fax: +40 21 311 09 44
    [email protected]
    VU+duo/VU+Ultimo/DM800/AL Offset 1,95/toroidal 90 16lnb/;

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De acest fenomen m-am lovit permanent in multe aplicatii. Un alt caz este cel in care utilizand un amplificator de CATV pentru a extinde semnalul de la cablu la mai multe televizoare am patit acelasi lucru. Acest lucru se intampla deoarece multe aparate ( TV , receptor , amplificator ) au surse in comutatie si apar diferente de potential intre mase. O solutie posibila este folosirea unui izolator de masa pe calea de semnal RF si legarea la pamant a sectiunilor separate. Vezi link : http://www.tonercable.com/Toner%20We...16/TCE-XTI.pdf
    in care este prezentat. I-l gasiti la www.antech.ro si pretul este 32,30 ron.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Brum pe sunet de la antena ?
    By vancelino in forum RDI - Satelit
    Replies: 11
    Last Post: 26th February 2006, 19:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top