Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default DCC - Schimbare IP la PC???

    Am observat ca din cind in cind mi se schimba singur IP-ul afisat in configurarea DCC-ului. Programul merge. Am router. Ce nu mai merge defel e NGrab - normal ca daca se schimba IP-ul... Ce sa fac?
    SHALOM

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Craiova
    Posts
    1,227
    Posts Thanks / Likes

    Default ip

    Se intampla atunci cand restartezi routerul

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu l-am restartat de mult.
    SHALOM

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Eire
    Posts
    1,083
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ti se schimba IP-ul de la PC sau de la Dreambox ! ?
    E posibil ca ambele sa fie configurate ca DHCP client si e normal ca ,dupa ce expira leasul pentru IP address,poate fi 1-2 zile,IP-ul alocat sa se schimbe,in functie de database ce o are router-ul !
    Poti folosi static IP adrese sau pune in router "IP address reservation",bazat pe MAC address al PC-ului sau al Dreamu-ului !
    Dreambox7020 & WavefrontierT90

    Cu bani poti cumpara o casa, dar nu un camin. Cu bani poti cumpara un pat, dar nu somnul linistit. Cu bani poti cumpara un ceas, dar nu si timpul ce se scurge. Cu bani poti cumpara o carte, dar niciodata cunoasterea. Cu bani poti cumpara pozitia sociala, dar nu si respectul. Cu bani poti cumpara medicamente dar nu sanatatea. Cu bani poti cumpara sex, dar nu si dragostea. Cu bani poti cumpara o asigurare, dar nu iti poti cumpara viata. Vezi tu, in viata... Banii nu sunt totul! De aceea, daca ai prea multi... Trimite-mi-i mie !


    Technics...is timeless ! ! !

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    15
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: DCC - Schimbare IP la PC???

    Quote Originally Posted by isr2002
    Am observat ca din cind in cind mi se schimba singur IP-ul afisat in configurarea DCC-ului. Programul merge. Am router. Ce nu mai merge defel e NGrab - normal ca daca se schimba IP-ul... Ce sa fac?
    Pune in router alocare manuala a IPului pentru Dream; il identifici dupa MAC. Indiferent ce se va intampla cu routerul (il opresti tu sau ai o intrerupere de curent), va aloca de fiecare data acelasi IP Dreamului.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, intr-adevar vad ca aveam "You can enable DHCP to dynamically allocate IP addresses to your client PCs." activata. Am dezactivat.
    SHALOM

  7. #7
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...sau pui IP static in Dream...

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai in Dream am IP static, nu am bifat niciodata DHCP. Sa ma uit azi sa vad, s-a mai schimbat iar?
    SHALOM

  9. #9
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002
    Pai in Dream am IP static, nu am bifat niciodata DHCP. Sa ma uit azi sa vad, s-a mai schimbat iar?
    defapt asta nu are nici o legatura cu schimbarea ipeului din DCC.
    Ai mai multe imagini cumva?
    daca da probabil ca ai pus ipeuri diferite pe ele iar dcc tine minte ultimul ip.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    113
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema se pune in felu urmator pe dcc se conecteaza cu ipul real (clasa A) daca acel ip ti se schimba inseamna ca providerul tau de internet va aloca ipuri dinamice.


    DB500+Kaon570 ,ant 1,8m+ant 1,3 si max

  11. #11
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ianyika
    Problema se pune in felu urmator pe dcc se conecteaza cu ipul real (clasa A) daca acel ip ti se schimba inseamna ca providerul tau de internet va aloca ipuri dinamice.

    Ip real de clasa A?

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu am mai multe imagini.
    SHALOM

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    113
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sote
    Quote Originally Posted by ianyika
    Problema se pune in felu urmator pe dcc se conecteaza cu ipul real (clasa A) daca acel ip ti se schimba inseamna ca providerul tau de internet va aloca ipuri dinamice.

    Ip real de clasa A?
    Ip real in paranteza class A
    citeste aici http://www.webopedia.com/DidYouKnow/...addressing.asp
    aici http://www.zytrax.com/tech/protocols/ip-classes.html
    si aici http://jodies.de/ipcalc?host=64.246....ask1=24&mask2=


    DB500+Kaon570 ,ant 1,8m+ant 1,3 si max

  14. #14
    4x4 Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    1,398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ianyika
    Problema se pune in felu urmator pe dcc se conecteaza cu ipul real (clasa A) daca acel ip ti se schimba inseamna ca providerul tau de internet va aloca ipuri dinamice.
    link-urile date de tine nu arata ca provideru iti da IP de clasa A.

    Asta era nedumeriream mea nu faptul ca nu am auzit despre astfel de clase.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    113
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai obligat ai ip class A altfel nu poti iesi in internet.La provider poti avea si ip de class C (retea de cartier) dar in ruter se face snatuire si iesi tot pe class A . In ruter poate sa iti dea un ip fix sau sa til aloce dinamic..Uite aici http://www.zytrax.com/tech/protocols...es.html#static

    Sper ca ai inteles acum.


    DB500+Kaon570 ,ant 1,8m+ant 1,3 si max

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Schimbare de grila la C+NL
    By stagiaru in forum RDI - Satelit
    Replies: 6
    Last Post: 8th February 2006, 11:32
  2. Schimbare programe!
    By horatiu74 in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 10th January 2005, 15:16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top