Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  crisana
  Posts
  1,806
  Posts Thanks / Likes

  Default Deutsche Telekom face primul pas n "ograda" RomTe

  din Ziarul Financiar din 25 feb 2006...

  Deutsche Telekom face primul pas n "ograda" RomTelecom

  Adrian Seceleanu
  Sofisticatele planuri de dezvoltare internaţională puse la punct de Deutsche Telekom şi Magyar Telekom, care pun accent pe pieţele din sud-estul Europei, au intrat n faza de execuţie şi n ceea ce priveşte Romnia, prin lansarea, ieri, a unor servicii alternative de telefonie, sub brandul EUfonika.
  Deutsche Telekom devine astfel primul operator internaţional major care intră n competiţie cu RomTelecom pe piaţa de telefonie fixă din Romnia.
  Compania Combridge SRL din Sfntu Gheorghe, deţinută 100% de Magyar Telekom (care la rndul său este deţinută n proporţie de 60% de gigantul german Deutsche Telekom), va oferi sub brandul EUfonika servicii de telefonie utilizatorilor romni, cu toate că nu deţine o reţea proprie de telecomunicaţii. Practic, Combridge va utiliza reţeaua RomTelecom şi pe cele ale altor operatori de telefonie fixă şi mobilă.
  Combridge este primul jucător redutabil de pe acest segment de piaţă, dată fiind forţa financiară a acţionarilor săi.
  Potrivit ANRC, la jumătatea anului trecut, n Romnia mai existau alţi şase operatori alternativi fără o reţea proprie, care furnizau servicii de telefonie prin tehnologia VoIP, accesibile prin tastarea unui cod de la aparatul telefonic.
  Serviciile EUfonika sunt disponibile momentan doar pentru utilizatorii care au şi abonament la RomTelecom.
  Acestora nu li se va aloca un număr separat de telefon, ci vor folosi telefonul conectat la linia RomTelecom, de la care, după formarea unui cod, pot efectua apeluri interjudeţene şi internaţionale la tarife mai mici cu 20%, respectiv 40%, faţă de cele ale RomTelecom, spun oficialii Combridge.
  Serviciul se activează printr-o serie de proceduri simple (apel la un număr gratuit) şi nu presupune achitarea unui abonament lunar sau instalarea altor cabluri. La sfrşitul fiecărei luni, clienţii vor primi o factură separată pentru aceste convorbiri, din partea EUfonika.
  Compania se va concentra n primul rnd pe persoanele fizice, iar pentru atingerea acestui scop a pregătit o campanie de publicitate care ar urma să aducă EUfonika n topul celor mai promovate patru branduri telecom din Romnia, potrivit declaraţiilor lui Levente Csenteri, director executiv Combridge. Campania, a cărei dată de lansare nu a fost dezvăluită, este realizată de agenţia Addenda şi vizează segmentele print, TV şi outdoor. Oficialii companiei nu au dezvăluit nici valoarea investiţiei n EUfonika, prognozele privind cifra de afaceri sau bugetul alocat promovării mărcii.
  Dacă interesul imediat al companiei l reprezintă clienţii rezidenţiali, pe termen lung Combridge urmăreşte şi "atacarea" segmentului de afaceri prin serviciul EUfonika BusinessCall. Acesta este disponibil acum doar pentru abonaţii din Bucureşti, urmnd să fie extins n Timişoara şi Cluj-Napoca, principalele avantaje fiind reducerea tarifelor proporţional cu creşterea traficului de voce. Nişa de piaţă urmărită de Combridge n segmentul business este reprezentată de sate şi oraşele mai mici, unde firmele nu beneficiază de oferte speciale din partea RomTelecom sau a operatorilor alternativi, potrivit lui Csenteri. Oficialii companiei afirmă că, n final, serviciul EUfonika este un atu şi pentru RomTelecom. Cştigul RomTelecom ar fi acela că abonaţii săi au acces la noi servicii, fapt care i-ar ncuraja să păstreze linia telefonică a acestei companii.
  Pe viitor nsă, compania ar putea oferi servicii de telefonie fixă, dat fiind faptul că firma a solicitat şi obţinut de la ANRC o tranşă de 410.000 de numere.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  United States of Europe
  Posts
  17,549
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Pasul al doilea al Magyar Telekom, este cumpararea S.N.Radiocomunicatii la un pret de nimic...
  Si se pare ca vor reusi...Prietenii stiu de ce...
  Salut Prieteni!


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. "lost","prison break",bollywood music ch
  By cokeman in forum RDI - English
  Replies: 2
  Last Post: 6th July 2006, 16:56
 2. DEUTSCHE TELEKOM CUMPARA RCS&RDS
  By lukas75 in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 15
  Last Post: 18th February 2006, 04:08

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top