Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor configurare astra pe HSS 1160 MA

    Salutare la toata lumea.

    Am si eu o intrebare de incepator.
    Am doua antene una e orientata pe intelsat iar cealalta pe Astra 19°E. Doresc sa receptionez amindoi satelitii pe HSS 1160 NA. Am introdus frecvente o jumatate de zi dar nu reusesc sa receptionez decit 5 programe de pe Astra. Daca leg alt receiver, pe Astra receptionez citeva sute. De ce nu merge cu hyundai? Am introdus frecvente gresite, am facut ceva gresit sau nu poate mai mult? Stie cineva cum se face?Multumesc de pe acum pt sfaturi.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United States of Europe
    Posts
    17,549
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Ajutor configurare astra pe HSS 1160 MA

    Quote Originally Posted by Vreau
    Salutare la toata lumea.

    Am si eu o intrebare de incepator.
    Am doua antene una e orientata pe intelsat iar cealalta pe Astra 19°E. Doresc sa receptionez amindoi satelitii pe HSS 1160 NA. Am introdus frecvente o jumatate de zi dar nu reusesc sa receptionez decit 5 programe de pe Astra. Daca leg alt receiver, pe Astra receptionez citeva sute. De ce nu merge cu hyundai? Am introdus frecvente gresite, am facut ceva gresit sau nu poate mai mult? Stie cineva cum se face?Multumesc de pe acum pt sfaturi.
    Nu vreau sa te sperii, dar HSS 1160 NA este o CONSERVA Ii faci un favor nemeritat sa-i spui receiver...
    Lasand gluma la o parte, trebuie sa intelegi ca HSS 1160 NA este un receptor dedicat Digi, care nu costa mult si, in consecinta, nu stie prea multe.
    Sfatul meu: lasa-l sa faca ceea ce stie mai bine: sa arate pachetul DigiTV. Pentru Astra, cumpara-ti oricare alt receptor...
    Salut Prieteni!


  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    aschaffenburg /alba iulia
    Posts
    127
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ gepeto are dreptate.Daca nu vrei sa ai nopti nedormite si dureri de cap lasa conserva de la digi doar pt intelsat si celalalt satelit baga-l pe alt reciever. Este drept ca trebuie sa tragi doua cabluri de la antene(si sa dai doua gauri in rama de la geam) sau sa folosesti inca o telecomanda ,dar decit sa ai de fiecare data probleme cind se schimba ceva la digi,sau mai ales cind iese vreun soft nou mai bine fa asa si te vei scuti pe tine de nervii care multi dintre noi si i-au facut si vei scuti si resieverul sa faca ceea ce din pacate nu prea poate sa faca.El merge pe conceptia ca ce este prea mult strica Si eu am o antena pt 4 sateliti si la inceput am incercat sa fac ceea ce vrei tu acum dar am ajuns la concluzia ca nu se merita.

  4. #4
    Băiat de gaşcă Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Il paese di Beltrame
    Posts
    1,365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am reuşit să fac vreo 4 sisteme funcţionale (?!) Sirius-Intelsat pe conservă. Sâc, na na na!

    ss/indescifrabil

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United States of Europe
    Posts
    17,549
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by iordache
    Eu am reuşit să fac vreo 4 sisteme funcţionale (?!) Sirius-Intelsat pe conservă. Sâc, na na na!
    Pinochio....treci la coltz
    Salut Prieteni!


  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine merge 1120 cu Diseq1.2 - e drept nu am indraznit sa bag mai mult de 4sateliti.
    SHALOM

  7. #7
    Băiat de gaşcă Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Il paese di Beltrame
    Posts
    1,365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gepeto
    Quote Originally Posted by iordache
    Eu am reuşit să fac vreo 4 sisteme funcţionale (?!) Sirius-Intelsat pe conservă. Sâc, na na na!
    Pinochio....treci la coltz
    Şi dacă-ţi arăt o captură cu Taraf tv de pe conservă plăteşti berea pentru tot forumul?

    ss/indescifrabil

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    52° 30' N - 13° 25' E
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am instalat 3 sateliti pe conserva (Astra/Hotbird/Intelsat1W) cu 2 antene/multifeed si un diseqc 4/1 si merge....
    Insa trebuie sa recunosc ca nu am facut scan complet ci am introdus manual transponderele care ma interesau. Dupa ce am terminat cu scanul am inceput sa sortez canalele si sa streg ce nu-mi trebuie.
    Dupa ce esti gata mai bine nu mai faci niciodata un scan ca altfel poti sa o iei de la inceput cu sortatul canalelor

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    4,271
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tuxy4
    Si eu am instalat 3 sateliti pe conserva (Astra/Hotbird/Intelsat1W) cu 2 antene/multifeed si un diseqc 4/1 si merge....
    Insa trebuie sa recunosc ca nu am facut scan complet ci am introdus manual transponderele care ma interesau. Dupa ce am terminat cu scanul am inceput sa sortez canalele si sa streg ce nu-mi trebuie.
    Dupa ce esti gata mai bine nu mai faci niciodata un scan ca altfel poti sa o iei de la inceput cu sortatul canalelor
    pai exact asta e problema ... diseqc 1.0 si 1.1 functioneaza intr-adevar corect (poti configura cu conserva chiar pina la 64 de sateliti, daca ai un astfel de multifeed ). problemele apar cind incepi sa scanezi frecvente, conserva incepe sa mute aleator programele din lista de pe o frecventa pe alta, dispar frecvente de pe un satelit, reapar pe altul, si in final este totul varza. si bineinteles ca n-are nimeni chef sa se mai apuce sa mai configureze totul de la inceput.
    deci daca ar fi fost adevarata vrajeala cum ca ar fi fost conceputa conserva doar pentru programele digi, de ce exista posibilitatea sa configurezi atitia sateliti ?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat sa fac si eu cu doua antene,Digi si cea mare pe care o am,dar ori imi vedea un satelit si celalalt nu.Probabil nu am facut eu niste setari cum trebuie la conserva. Mai bine a-ti spune cu precizie ce setari trebuie facute ca sa mearga fara probleme precum spuneti voi ca va merge,astfel sa stie toata lumea ce si cum trebuie facut cu exactitate. Bafta!
    Antena 1,8m/Montura polara/Lnb Invacom quad 0,3db/Actuator 12"/Pozitioner diseq Moteck/DB 7020s/DigiTv

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    52° 30' N - 13° 25' E
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valipopovici
    [..] Mai bine a-ti spune cu precizie ce setari trebuie facute ca sa mearga fara probleme precum spuneti voi ca va merge,astfel sa stie toata lumea ce si cum trebuie facut cu exactitate. Bafta!
    Cred ca s-a mai discutat foarte des..insa cum search'u nu functioneaza...
    am sa dau detalii cand ajung acasa, pentru ca nu stiu meniul conservei pe de rost

  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare

    Vad ca exista doua tabere. Cei care spun ca merge si cei care spun ca nu merge. Sper sa ma situez in curind in prima tabara
    Poate cineva care a reusit sa mai adauge un satelit in conserva sa explice mai detaliu cum se face. Am incercat sa gasesc cite ceva in cartea tehnica dar e cam varza.


    Toate cele bune va doresc

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    4,271
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vreau
    Vad ca exista doua tabere. Cei care spun ca merge si cei care spun ca nu merge.
    Vezi ca i-ai uitat pe cei din tabara care nu spun nici ca merge nici ca nu merge

  14. #14
    Băiat de gaşcă Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Il paese di Beltrame
    Posts
    1,365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vreau
    Salutare

    Vad ca exista doua tabere. Cei care spun ca merge si cei care spun ca nu merge. Sper sa ma situez in curind in prima tabara
    Poate cineva care a reusit sa mai adauge un satelit in conserva sa explice mai detaliu cum se face. Am incercat sa gasesc cite ceva in cartea tehnica dar e cam varza.
    Am aceeaşi problemă cu tuxy4, nu ţin minte pe de rost meniul, şi văd că nu se aruncă altcineva să explice. Dar cu prima ocazie o să-mi notez ,o să faq un manual ceva... Pe mine, m-a ferit D-zeu de conservă, n-am aşa ceva prin ogradă.
    Oricum, sunt câteva reguli de bază ca să nu-ţi smulgi părul din cap.
    - Ai nevoie de un comutator Diseq bun şi sensibil. Nu vă gândiţi la prostii!
    - Cablul până la antenă să nu fie foarte lung şi întortocheat. De ex. la 30 de metri de cablu trecut prin casă cu zeci de colţuri, diseq-ul schimba o dată da şi de trei ori nu.
    - Asociezi la fiecare satelit intrarea din diseq potrivită.
    - La al doilea satelit, scanezi MANUAL, DOAR FRECVENŢELE CARE TE INTERESEAZĂ. Nu te apuca să dai scan satelit sau automat că ai stricat tot. Revin la exemple practice. Singurul dual-feed pe care-l fac pentru conservă este pentru Taraf TV. Prin urmare scanez manual doar 12697/14685/V pe Sirius. Nu ProTv Intl, ucranieni, nimic altceva. La prima conservă care-mi cade în mână faq manual!
    Baftă!

    ss/indescifrabil

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    52° 30' N - 13° 25' E
    Posts
    70
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok, aici vine si howto’ul promis.

    Precum a spus @iordache e bine daca folosesti un diseqc bun, firma SPAUN cred ca face unele bunicele - eu insa am folosit unul de duzina diseqc 2.0 cu 4 intrari si 1 iesire.
    Inainte de procedura as face un factory reset si un update software, insa nu e neaparat necesar.

    1. Conectezi LNBul-Intelsatul1W cu intrarea numarul #1 a diseqc’ului – este important, altfel s-ar putea sa ai probleme la un update software ulterior

    2. Conectezi restul LNBurilor cu intrarile ramase si i-ti notezi satelitul si intrarea, de ex: HOTBIRD - #2, ASTRA19E - #3, etc.

    3. Conectezi iesirea diseqc’ului cu conserva

    4. Te duci la www.lyngsat.com si i-ti notezi pentru canalele care te intereseaza urmatorii parametri: frecventa, polarizare si SR. De exemplu pentru canalul RTL Deutschland de pe ASTRA 19E gasesti la http://www.lyngsat.com/astra19.html frecventa = 12188, polarizarea = H deci orizontala si SR = 27500

    5. Configurezi satelitii la conserva:
    a. Alegi Meniu Principal/Instalare/Configuratie LNB, aici ar trebui sa fie Intelsatul
    b. Cu ‘OK’ editezi configuratia
    c. La DiSEqC 1 alegi #1, apoi ‘Exit’
    d. Cu tasta rosie adaugi un satelit, apoi ‘OK’
    e. Alegi satelitul audaugat si cu ‘OK’ editezi configuratia
    f. Redenumesti satelitul cu tastele 0-9 (sistem SMS) de exemplu HOTBIRD
    g. La punctul DiSEqC 1 alegi intrarea pe care ti-ai notat-o (in cazul meu #2 pentru Hotbird si #3 pentru Astra), apoi ‘Exit’
    h. Acum repeti punctele de la d) pana la g) pentru restul satelitilor

    6. Scanare transponderelor:
    a. Alegi Meniu Principal/Instalare/’Editarea/Scanarea/TP’
    b. La ‘Nume Satelit’ alegi satelitul dorit cu tastele stanga/dreapta, de ex. ASTRA
    c. La 'Frecventa TP' introduci frecventa dorita cu tastele 0-9, de ex. 12188 pentru RTL
    d. La ‘Polarizare’ alegi polarizarea dorita , de ex. orizontala pentru RTL
    e. La ‘Indice Symbol’ introduci SR’ul, de ex. 27500 pentru RTL
    f. Alegi Scanare si apoi ‘OK’
    g. Dupa Scanare dai ‘Exit’ si repeti pasii b) pana la f) pentru toate canalele dorite

    7. Dupa ce esti gata cu scanarea mergi in lista de canale si stergi cu tasta albastra toate canalele pe care nu le doresti, apoi muti canalele cu tasta galbena. Aici se comporta conserva cam ciudat, dar cu nervi buni, treci si peste asta

    8. Te duci la urmatorul magazin de receptie Sat si cumperi un dreambox/humax/dbox2/skystar etc. pentru a avea ceva pentru pasiune si la conserva nu mai configurezi nimic, o folosesti numai pentru vizionare, atunci va functiona bine.

    9. Cand digi mai schimba ceva (software, frecvente) repeti punctele 6) si 7) sau daca ai ghinion punctele 1) – 7)

    Sper sa va fie de ajutor
    O zi buna tuturor

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2xLNB (Astra+Eutelsat) si 2xReceptoare Configurare
    By costello_ in forum RDI - Satelit
    Replies: 5
    Last Post: 17th May 2006, 05:54
  2. Ajutor master code Hyundai 1160
    By barghy in forum SD Receivers
    Replies: 3
    Last Post: 25th March 2006, 11:28
  3. ajutor update hss 1160
    By anekado in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 4
    Last Post: 25th February 2006, 12:34
  4. Ajutor configurare doua LNB-uri pe HSS 1160
    By Bamboo in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 5
    Last Post: 15th May 2005, 18:34
  5. Ajutor configurare H-H
    By adrian1v2000 in forum Placi DVB
    Replies: 6
    Last Post: 16th December 2004, 12:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top