Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15

Thread: NSS6

  1. #1
    Bakhtiar Ali
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default NSS6


    hello
    i want to set the dish to NSS6 but dont know the lnb position
    can any one tell me wat shud be the lnb and feed position for shooting NSS6

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    119
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Just set ur LNB 7-10 inches towards east and u will get the signal...

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    119
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sorry, Imean to say that just move the LNB 7-10 inches towrdas east from Asia sat3... actually I have attached 2-nd LNB on the dish of Asia sat3 and it is just 7-10 inches towards east...

  4. #4
    Bakhtiar Ali
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    thanx for the reply nazak but wat about the lnb orientaion , where shud be the cut of the lnb i hav superlazer 0.9db lnb

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: NSS6

    Can we get NSS6 in Riyadh (KSA).

    Please guide.


    Quote Originally Posted by Bakhtiar Ali
    hello
    i want to set the dish to NSS6 but dont know the lnb position
    can any one tell me wat shud be the lnb and feed position for shooting NSS6

  6. #6
    Bakhtiar Ali
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    http://www.newskies.com/product1.asp?nContentID=457#

    dear jafri
    check the above link by which u will see that u can recieve nss6 at riyadh as well

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: NSS6

    Quote Originally Posted by Bakhtiar Ali
    hello
    i want to set the dish to NSS6 but dont know the lnb position
    can any one tell me wat shud be the lnb and feed position for shooting NSS6
    The pin of your superlazer LNB should be down. If you keep the clock in your mind then pin of LNB should be pointed beween 5:30 to 6 O clock.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default How can we get NSS 6 at Riyadh (KSA)?

    Good Morning Gentleman

    How can we get NSS 6 at Riyadh (KSA)?

    Please provide me the below information.

     Type of LNB
     Size of Dish
     Frequency # for dish tuning
     Dish Direction

    Your usual cooperation in this regard will be highly appreciated.

    Thanks & Best Regards

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: How can we get NSS 6 at Riyadh (KSA)?

    Quote Originally Posted by jafri
    Good Morning Gentleman

    How can we get NSS 6 at Riyadh (KSA)?

    Please provide me the below information.

     Type of LNB
     Size of Dish
     Frequency # for dish tuning
     Dish Direction

    Your usual cooperation in this regard will be highly appreciated.

    Thanks & Best Regards

    Waiting for reply

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    512
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear jafri I can provide you your required three infoemations other then dish size. Any body which is receiving NSS 6 in Riyadh (KSA) can tell you batter that what size of dish is required. Other informations are here,

    Type of LNB: Ku band
    Frequency # for dish tuning: 11171 Hor 27500
    Dish Direction: 95E.
    You can get more info here,

    http://www.lyngsat.com/nss6.html

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Sri Lanka - Hikkaduwa
    Posts
    49
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by asifde
    Dear jafri I can provide you your required three infoemations other then dish size. Any body which is receiving NSS 6 in Riyadh (KSA) can tell you batter that what size of dish is required. Other informations are here,

    Type of LNB: Ku band
    Frequency # for dish tuning: 11171 Hor 27500
    Dish Direction: 95E.
    You can get more info here,

    http://www.lyngsat.com/nss6.html
    You can easily receive the middle east beam in Riyadh 11635 V 3327 with a 3 feet Offset dish - but there is only one channel.
    To get the Indian beam is more difficult - it's out of footprint but maybe possible with a large dish of 3 meters or more.If you try than first adjust your dish and LNB exactly on the middle east beam.You must have the max signal.
    Thereafter try the Indian Beam - for example 11171 H 27500
    Much success and greetings
    Kaefi

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Sri Lanka - Hikkaduwa
    Posts
    49
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: NSS6

    Quote Originally Posted by Bakhtiar Ali
    hello
    i want to set the dish to NSS6 but dont know the lnb position
    can any one tell me wat shud be the lnb and feed position for shooting NSS6
    Please use GorbTrack: http://members.chello.nl/~berry.walda/GorbTrack_NL.htm
    but don't forget to download and insert the country files!
    or Satellite Antenna Alignment :http://www.al-soft.com/saa/satinfo.shtml
    or very simple - use the SatTracker from Lyngsat http://www.lyngsat.com/tracker/nss6.html
    also very good is SatLex:
    http://www.satlex.net/en/azel_calc.html
    Greetings from Sri Lanka
    Kaefi

  13. #13
    Bakhtiar Ali
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    thanx for the reply Hikkaduwa but i am already recieving nss6

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: NSS6

    Quote Originally Posted by Hikkaduwa
    Please use GorbTrack: http://members.chello.nl/~berry.walda/GorbTrack_NL.htm
    but don't forget to download and insert the country files!
    Thanks a lot Hikkaduwa. Very Nice Software. I have used many but find this one is good for me. But I dont know how could be the Satellite info updated. Some satellites are not listed (eg. Telstar18 @ 138E). Please guide me.

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Sri Lanka - Hikkaduwa
    Posts
    49
    Posts Thanks / Likes

    Default


    You should find in your list Apstar5 (Telstar1.
    Where is your location?
    If you have clicked on (show visible satellites only) and the satellite is behind the horizon,than you can not find it in the list.
    For updates go to Tools-Uption-Update.
    Kaefi

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. NSS6
    By ccchandran in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 18th July 2006, 22:51
  2. new TPs on NSS6
    By mj786 in forum RDI - English
    Replies: 4
    Last Post: 26th April 2006, 05:04
  3. nss6 ku
    By abdulsaboor in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 13th January 2006, 13:08
  4. NSS6 95*
    By shehbaz in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 23rd November 2005, 12:46
  5. RED FM on NSS6
    By KAZIM ALI in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 15th May 2005, 11:10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top