Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Piteşti, România
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default problema scanare hotbird - sirius

    salut.

    am urmatoarea instalatie de satelit : offsest 0.9, 2 lnb single maximum de 0.3db. ( configuratia de maxtv, unde de altfel sunt si abonat )

    config pc : xp2400+, ga-7va, 2x256 ddr pc2700, radeon 9000pro, skystar 2.6d, wd 120GB, dvd-rom, dvd-rw, etc.

    problema consta in faptul ca la placa ss2 daca scanez fie hotbird, fie sirius dupa aceea daca vreau sa scanez celalalt satelit nu mai gasesc nimic pe acesta din urma. de cateva ori am reusit sa scanez celalalt satelit ( fie hb fie sr ) dupa ce am sters lista de programe scanata de la satelitul precedent.

    ca softuri am folosit dvbviewer si progdvb ( acesta din urma il folosesc curent, deoarece mai pun si cate un plugin din cand in cand sa mai vizionez si cate un canal codat ).

    aveti idee de la ce poate fi ?

    PS : cablul care vine de la antena se duce, direct la placa ss2, deci nu mai trece prin vreun splitter sau sa iasa din receiver.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Iasi, Romania
    Posts
    211
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai nu ai pe traseu un switch diseq in care intra cele 2 lnb vezi ca trebuie sa configurezi din programul care il folosesti diseq`ul ... sa pui pe #A hotbird sau sirius in functie de ce intra in switchul tau si pe #B celalalt satelit .... daca ai config asta si tot nu merge e posibil sas fie de la switch....pe ss2 merge optim diseq 1.0 sau 1.2 .... la 2.0 mai da rateuri si schimba cand vrea el ..... bafta
    1.2 Fe offset,SRT DM2100,Invacom 0.3 dB - twin,Pearl Edition Single LNB 0.3 dB * 2, ss2 rev 2.6d + DVB3 715 2 CI ,0.9 Fe offset,Samsung 0.6 dB * 2, DiGi TV, SkyStar USB [ 47.15 N - 27.63 E ]

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Piteşti, România
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de switch nu stiu nimic, poate doar sa fie montat pe la antena, deoarece pe cablul care vine de la antena nu mai am nimic decat mufa care intra in ss2.

    in situatia in care nu am acel switch poti sa-mi recomanzi unul anume si cam pe unde ar trebui sa-l montez, in sensul ca trebuie pus la antena sau il pot pune si in casa mai aproape de pc ?


    si inca ceva, deoarece am pus mufa din cealalta pt receiver si acolo merge perfect, adica pot sa caut si sirius si hotbird fara sa fie nevoie sa scanez doar unul din ele, asa ca nu inteleg de ce la receiver merge si la ss2, nu.

  4. #4
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceeasi problema am intilnit-o si eu , nu am reusit sa folosesc functia disecq a placii ss2 cu toate ca ar trebui sa o aiba nativ pt. a comanda 4 lnb-uri .

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    467
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @HotByrd

    veri sa zici ca ai 2 lnb-uri unul pt reciver si unul pt ss2 si vin 2 cable separate unul catre rec si unul catre ss2 ca n-am prea intzeles

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    cand pe unde
    Posts
    110
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sa intelegem ca pui cablul coax in ss2 independent de celalalt receptor, adica ba in unul ba in altul?
    vezi ce versiune de prog dvb folosesti ca posibil e de la aceasta, incearca un AltDvb 2 si nu o sa iti para rau
    noroc

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default poate foloseste

    Inteleg ca ai o antena cu 2LNB-uri.
    Sigur atunci ai dupa antena un diseq de unde inteleg ca vii cablul in casa.
    Acest cablu este pus in receiver de unde vii in loop la ss2? Daca da atunci vezi ca diseq este comandat de catre receiver iar pe ss2 vei putea vedea doar posturile care sunt de pe acelasi satelit si cu aceeasi polaritate cu cel vizionat pe receiver.

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Piteşti, România
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect...

    cablul care vine de la antena intra direct in placa ss2, dar vazand ca nu merge sa scanez si hotbird si sirius am banuit ca poate are placa mea ceva si am scos cablul din placa, i-am schimbat mufa (deoarece stiti ca in placa merge alt tip de mufa, decat cel care intra in receiver) si i-am pus mufa f sau cum ii spune ca sa intre in receiver. asta doar ca sa vad daca nu cumva e problema de la placa ss2 sau poate de pe la antena, dar la receiver merge ok.

    si ce vroiam sa stiu, este de ce daca scanez 1 satelit, fie hotbird, fie sirius, nu mai pot scana si celalalt satelit, in sensul ca nu are semnal pe nici un tp ?

    versiunea de progdvb pe cae o folosesc este 4.71.2 pe win xp prof + sp1.

    in ceea ce priveste alt-dvb 2, mi se pare interesant programul, indicat mai ales pt cei care se pricep mai bine la domniul tv prin satlit, insa nici cu acest program nu am reusit sa rezolvez problema. spre ex. am scanat zilele trecute hotbird-ul si asa a increment. nici daca am sters alt-dvbul si l-am pus din nou nu a vrut sa-mi scaneze altceva in afara de hotbird si nu inteleg din ce cauza.

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by HotByrd

    deoarece stiti ca in placa merge alt tip de mufa, decat cel care intra in receiver)
    Cum sa fie alta mufa E aceeasi mufa F atat la receptor cat si la SS2.
    Asa cum in receptor ai setat diseqc pt cei 2 sateliti (respectiv cu pozitiile 1 si 2 sau A si B..in functie de receptor)...la fel trebuie configurat si in ProgDVB...

    Ultima versiune de ProgDVB e 4.71.5 www.progdvb.com
    Dupa ce instalezi aceasta ultima versiune ...deschizi ProgDVB si la Settings/Diseqc/Sat Position and Diseqc Settings...selectezi Diseqc 1.0 or 2.0, Distinguish by LNB ,adaugi cate un LNB pt fiecare satelit (Hotbird si Sirius)...dupa care ar trebui sa functioneze OK...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HOTBIRD-SIRIUS-INTELSAT1002- AMOS cu antena fixa!!
    By miste_R in forum SD Receivers
    Replies: 5
    Last Post: 29th October 2006, 03:45
  2. Dual feed hotbird-sirius?
    By zzzzzz in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 22nd January 2006, 19:38
  3. Discovery + Animal Planet on Hotbird or Sirius
    By injust in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 16th November 2005, 18:01
  4. Problema scanare Hellas Sat.
    By Mircea Gosav in forum Placi DVB
    Replies: 10
    Last Post: 23rd May 2005, 12:28
  5. scanare pid
    By danrusu in forum Placi DVB
    Replies: 0
    Last Post: 6th December 2003, 14:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top