Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  2,652
  Posts Thanks / Likes

  Default TVR, Antena 1 si PRO TV au refuzat spotul NU DA SPAGA

  TVR, Antena 1 si PRO TV au refuzat spotul "Nu da spaga"

  In schimb, sint promovate telefonul primului-ministru, ajutoarele pentru caldura ori salile de sport TVR, PRO TV, Antena 1 au refuzat colaborarea cu Fundatia Concept, care initiase campania nationala “Nu da spaga”. Spotul primise acordul CNA, prin care se valideaza faptul ca reclama este de interes public, stabilindu-se ca va fi difuzata fara sa fie considerata publicitate. Cu toate acestea, televiziunile mari din Romania nu au difuzat spotul care ironiza obisnuinta de a da mita.

  Faptul ca TVR a refuzat sa dea pe post clipul care incearca sa traga un semnal de alarma in legatura cu tot ceea ce inseamna coruptie i-a uimit pe reprezentantii societatii civile. Motivul invocat de TVR a fost acela ca “spatiile de difuzare ale posturilor Televiziunii Romane (sic!), limitate prin lege, sint extrem de incarcate”.

  In conditiile in care, in ultimele luni, spatiile rezervate reclamelor sociale s-au umplut cu spoturi care promoveaza programele guvernului, telefonul verde al primului-ministru, ajutoarele pentru caldura, lemnele pentru iarna si salile de sport inaugurate in pripa, nu este de mirare ca TVR se declara incapabila sa se implice in campania anticoruptie.
  Un raspuns asemanator s-a primit si din partea celor de la Antena 1 sau PRO TV, care au invocat absenta spatiului. Cei de la PRO TV au afirmat ca vor renunta la toate campaniile sociale in perioada noiembrie-decembrie, motivind ca grila este oricum incarcata de publicitate in acea perioada a anului.
  “Strategia nationala anticoruptie prevede explicit colaborarea autoritatilor competente cu societatea civila si semnaleaza necesitatea derularii unor campanii de informare si de educatie civica pe aceasta tema.

  Refuzul TVR de a difuza spotul merita semnalat ca practica negativa a institutiilor publice din Romania, in plan intern si international”, semnala, intr-un material difuzat presei, Oana Zabava, director executiv al Transparency International Romania.
  Oana Mateescu, coordonatorul campaniei “Nu da spaga” din partea Fundatiei Concept, a declarat ca absenta clipului din programele marilor televiziuni afecteaza vizibilitatea campaniei, dar, “in afara faptului ca sintem dezamagiti ca spotul nu a fost difuzat de televiziunile mari, cred ca ii intelegem, pentru ca in ultima vreme a crescut considerabil numarul spoturilor sociale”.

  Patru posturi de televiziune din Romania au acceptat sa difuzeze gratuit spotul campaniei “Nu da spaga”. TV K Lumea, MTV Romania, National Geographic Channel Romania si National TV s-au implicat in aceasta campanie sociala. Campania “Nu da spaga” a avut un buget de 200.000 de euro, cea mai mare parte a banilor fiind furnizati de Comisia Europeana.
  Ralu Filip, presedintele CNA, a afirmat ieri ca toate campaniile sociale initiate de autoritatile publice pentru micul ecran vor fi oprite in perioada campaniei electorale.

  Evenimentul Zilei, Cosmin Tupa, 27 oct 2004

 2. #2
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2004
  Location
  Timisoara
  Posts
  2,363
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Traiasca partidul! Bata-i sa-i bata.....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Spotul publicitar FOCUS SAT creazah CONFUZIE!!!
  By ovex in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 9
  Last Post: 14th August 2005, 15:21
 2. Nota 10 ca alarm acces refuzat
  By dantruck in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 19
  Last Post: 13th July 2005, 23:11
 3. Replies: 1
  Last Post: 10th June 2005, 10:25
 4. Spotul publicitar RCS
  By piciul in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 4
  Last Post: 28th March 2005, 00:28

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top