Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 74
  1. #1
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu´ pe partea stîngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default ?INSTALATIE COMPLEXA CU MULTISWITCH–CUM SE MONTEAZA EFICIENT

    Am nevoie de ajutorul celor care au mai montat instalatii complete cu multiswitch in case si poseda experinta si KNOW-HOW-ul sa ma ajute .

    Este vorba de o casa cu 6 familii (apartamente).
    Pe casa este o antena de satelit, indreptata catre ASTRA dar inca pe sistem analog !
    Eu as dori sa o schimb pe DIGITAL la rugamintea unui amic, care are la fel de putina experienta cu montarea instalatiilor complexe .

    CUNOSCUTELE PROBLEMEI:
    Deci este un LNB (analog evident) cu un switch (tot analog) sub acoperis - si catre fiecare apartament sunt trase deja cabluri coaxiale cu prizele aferente in apartamente.

    INTREBARE :
    Ce am nevoie ca sa "transform" toata instalatia in una digitala ?

    Eu m-am gindit asa - sa rezolv problema :

    Un LNB-DUAL, de la care trag 2 cabluri coaxiale catre un "multi-switch cu 2 intrari si 6 iesiri" compatibil digital (sub acoperis) - din care ies apoi catre cele 6 apartamente cu cablurile care exista deja !
    Asta ar trebui sa ajunga pt. a satisface transformarea ?

    O idee este pt. viitor, de instalare al unui LNB DUAL in plus, in paralel, de a capta si HOTBIRD (intrind in celelalte 2 intrari libere ale multiswitch-ului cu el )

    Ce parere aveti, ajunge un DUAL-LNB pt. fiecare satelit ca sa
    satisfac calitatea imaginii sau trebuie sa folosesc un QUATTRO-LNB ?
    Ar fi si o problema de costuri cu doua Quattro, pt.ca mi-ar trebui si un multiswitch cu 8 intrari atunci !

    Multumesc mult anticipat pt. ajutorul vostru
    LAURI

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci, in primul rand o instalatie cu Multiswitch functioneaza numai cu Quattro LNB ( nu Quad sau Quattro-Switch) trebuie sa aiba 4 iesiri diferite HH,HL,VH,VL. Daca vrei sa legi numai Astra si sa dai semnal la numai la receivere digitale poti sa legi numai iesirile din banda High ( HH, VH) aproape toate canalele germane sunt in banda High pe Astra. Daca vrei sa legi analog si digital atunci trebuie legate toate iesirile de la LNB.

    Multischalter, ai nevoie de un 5/6 ( numai pentru un Satelit 4xsat 1x terestru), dar 5/6 e de regula mai scump decat un 5/8, asa ca mai bine cumperi un 5/8 si mai ai si 2 iesiri de rezerva. Aici gasesti doua tipuri de Multischaltere Terestru Aktiv ( amplifica semnalul terestru) si Terestru Pasiv ( nu amplifica semnalul terestru). Iti recomand EMP Centauri ( Aktiv ) sau Teledis, Chess ( Pasiv).
    Daca vrei sa legi 2 sateliti iti trebuie un 9/8 ( aceeiasi poveste 9/6 mai scump decat 9/6).

    Iti pot spune si niste preturi:
    5/8 Emp Centauri + Quattro LNB MTI Blue Line 0,2 dB 75,90€
    5/8 Chess + Quattro LNB Edision 0,2dB 59,90€

    9/8 EMP Centauri + 2x Quattro LNB MTI Blue Line 0,2dB 149,90€

    mai multe detalii si skize gasesti la www.satcompany.de sau http://stores.ebay.de/satcompany


    P.S. Twin LNB are acelasi pret ca si Quattro LNB, numai Quad LNB e mai scump.

    Semnatura se incarca...

  3. #3
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    material bibliografic:http://www.satlex.ro/ro/diseqc10.html
    nu stiu care este bugetul aferent dar o idee ar fi cu doua octo si sase disecq2/1 sau 4/1 ca rezerva pentru viitor.calitatea la disecq se numeste
    Spaun.
    noroc,nirolf

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf
    material bibliografic:http://www.satlex.ro/ro/diseqc10.html
    nu stiu care este bugetul aferent dar o idee ar fi cu doua octo si sase disecq2/1 sau 4/1 ca rezerva pentru viitor.calitatea la disecq se numeste
    Spaun.
    noroc,nirolf

    Din experienta iti spun ca instalatia cea mai buna e cu Multiswitch, e cea mai stabila. LNB-urile Octo sunt bune, dar nu toate, multe au probleme inca cu Switchul integrat, adica cand legi mai multe receivere se deranjeaza intre ele ( nu mai merge polaritatea Verticala ). Cel mai stabil Octo LNB e Inverto, Maximum e jalnic.

    Semnatura se incarca...

  5. #5
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din experienta iti spun instalatia cea mai buna e cu Multiswitch, e cea mai stabila.
    perfect de acord insa in caz de cadere a multiswich-ului ai de 6 ori bezna.
    in alta ordine de idei incetul cu incetul oamenii se plictisesc de programele la dispozitie si cu timpul vor ceva nou.alti bani,alta distractie

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @LAURI
    Eu sunt adeptul solutiei cu octo, e mai putin de cablat si nu mai ai nevoie de 220V pentru multiswitch. Daca LNB-urile octo sunt de buna calitate si nu trompete iar diseq-urile Spaun, nu ai probleme. Iar instalatia se poate extinde ulterior pana la 4 sateliti fara sa fie nevoie sa shimbi ceva, doar sa adaugi (daca foloseai multiswitch, atunci acesta ar trebui schimbat). In plus, raman 2 iesiri libere (in caz ca mai apare un doritor sau cineva vrea 2 receivere).
    Nu merge cu LNB Twin asa cum spuneai tu. Daca cablurile sunt vechi si lungi, s-ar putea sa ai probleme pe unele transpondere si singura solutie ar fi inlocuirea lor.
    Intr-adevar a existat anul trecut o serie de octo care nu mergeau bine in banda de sus (ORF), dar s-au retras din circulatie.

  7. #7
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu´ pe partea stîngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multuemsc tuturor pt. variantele descrise. M-a ajutat mult !
    Totusi as vrea sa revin asupra posibilitatii cu 2 TWIN LNB (pt. ASTRA si HOTBIRD) si un MULTISWITCH cu 4 intrari si 6-8 iesiri !

    @KROKY, distanta de la LNB la multiswitch nu este mare. De ce nu ar merge ? Un twin nu recunoaste benzile complete LO si HI sau care ar fi problema ?

    @claudiuw:
    Si poate suna cam prosteste inrebarea dar m-ai facut sa fiu nesigur :
    exista o diferenta intre un QUADRO si un QUATTRO LNB

  8. #8
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    twin este un lnb care se foloseste pentru a vedea un satelit pe doua recei
    vere independent.twin are multischalter incorporat.
    quatro imparte banda in vertical si orizontal high si low.aici lipseste multi-
    schalterul
    distanta de la lnb la multischalter nu are importanta prea mare.
    noroc,nirolf

  9. #9
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu´ pe partea stîngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf
    twin este un lnb care se foloseste pentru a vedea un satelit pe doua recei
    vere independent.twin are multischalter incorporat.
    quatro imparte banda in vertical si orizontal high si low.aici lipseste multi-
    schalterul
    distanta de la lnb la multischalter nu are importanta prea mare.
    noroc,nirolf
    Deci are putea in concluzie sa functioneze toata instalatia si cu 2 LNB-uri TWIN ?

  10. #10
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu doua quatro
    pentru a intelege mai usor priveste cu atentie un multischalter.

  11. #11
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu´ pe partea stîngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Nirolf , este o asemenea instalatie cu multiswitch, ca ASTA de exemplu - digital SI in paralel analog compatibil ?

  12. #12
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da
    multischalter centauri made in cehia.

  13. #13
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu´ pe partea stîngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc mult inca odata si la mai mare !

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by LAURI
    ...exista o diferenta intre un QUADRO si un QUATTRO LNB
    LNB-ul Quattro are 4 iesiri dedicate (Low Band orizontal si vertical, High Band orizontal si vertical) si nu se poate conecta direct la receiver ci doar la un multiswitch, la intrarile corespunzatoare.
    LNB-ul Quad este un LNB Quattro cu multiswitch integrat, are 4 iesiri normale, independente, si se pot lega la direct la receivere. Un LNB Octo este asemanator Quad-ului, doar ca are 8 iesiri.
    Nu poti folosi LNB Twin la un multiswitch daca vrei sa ai acces la toata banda si la ambele polaritati (ai acces doar la 2 nivele). Distanta intre LNB si multiswitch nu are importanta in cazul nostru.

  15. #15
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    q.e.d.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Multiswitch / Multischalter 5/4
    By @teddy in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 3rd October 2006, 00:47
  2. ce multiswitch 17/9 si ce lnb-uri?
    By aghira in forum RDI - Satelit
    Replies: 8
    Last Post: 4th August 2006, 20:19
  3. Instalatie PAY - TV hotel
    By nrares in forum RDI - Satelit
    Replies: 6
    Last Post: 15th March 2006, 00:45
  4. Ajutor ... multiswitch !
    By mihaip in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 14th February 2006, 14:03
  5. cine monteaza antena pentru Astra 19 est in Medias?
    By germanul in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 14th September 2005, 11:17

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top