Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default Montare antene (pe un singur cablu)

    După căutări pe net (cu ajutor) am găsit o soluţie de a lega o montură H-H cu o altă antenă fixă. Când se va mai încălzi puţin am de gând sa urc pe bloc să fac nişte modificări. Până atunci am finalizat proiectul şi vi-l propun spre dezbatere.

    Îi rog pe această cale pe cei ce cunosc fenomenul să-şi dea cu părerea. Orice sugestie este binevenită.
    Vă mulţumesc.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    crezi ca v-a functiona simultan pe ambele polaritati? eu nu cred,din cauza spliterului.ramine sa experimentezi si sa ne tii la curent cu rezultatele.
    te pot ajuta cu o galeata de caldura
    noroc,nirolf

  3. #3
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ nirolf
    Am plecat de la modelul prezentat AICI. Eu sper să funcţioneze, dar asta voi putea vedea doar când va fi mai cald.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  4. #4
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da-o naibi de insumare cu antena pentru terestru.E mai sanatos separat.Daca n-ai cablu iti dau eu
    Auzi,pai si cu SkyStar-ul stai pe aceiasi polaritate si acelasi domeniu de frecventa cu receiverul?
    Respekt
    Nikoo
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  5. #5
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Satenicu
    Partea cu antena terestră e un artificiu. Nu este absolut necesar, dar dacă ar merge aş economisi 40m de cablu. În rest am nişte dubii. Trebuie să am LNB dual la antena motorizată? Dacă nu mă înşel, ar mai trebui un switch pe acolo şi asta chiar e o problemă pentru mine. Dacă ai vreo idee te scot la un cico (asta pt. că am auzit că te-ai pricopsit cu o maşină şi pentru bere e cam frig acum).
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La antena mobila ai nevoie de un LNB single. Dar la cea fixa ai mai multe greseli: switchul Diseq4x1 inseamna ca poti lega 4 LNB single (de la 4 sateliti diferiti) la un receiver. Asa cum ai desenat tu, vrei 2 sateliti. Dar nu e nevoie de 2 LNB Twin si Diseq 4x1 ci foarte simplu cu 2 LNB single si 1 Diseq 2x1 (sau monobloc, daca antena este de 70-90 cm si vrei Astra - Hot Bird).
    Iar daca vrei si antena terestra, iti mai trebuie inca un TV/Sat Splitter intre Diseq 2x1 si 0/12V Switch.

  7. #7
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si ce televizor e ala in care bagi semnalul direct din lnb ?
    Are tuner de sat ?

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Unde vezi tu ca intra direct din LNB? In TV intra cu scart (RGB) si cu RF (pentru canalele terestre).

  9. #9
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Kroky
    Ideea este următoarea: Am 2 antene şi 2 receivere (1 STB + 1 SS2). În plus mai am si 1 bucată DigiTV cu antena aferentă. În principiu nu bag kitul DigiTV în această ecuaţie.
    Ce doresc să fac? Să pot accesa cu antena fixă doi sateliţi (A şi B) şi cu antena mobilă ceilalţi sateliţi (X). Toate acestea cu oricare dintre cele două receivere enumerate mai sus.
    Antena terestră poate dispărea din schemă şi odată cu ea şi acel splitter care se pare că încurcă puţin lucrurile,
    Vreau să stau cu STB pe satelit A şi cu SS2 pe satelit B.
    Vreau să stau cu STB pe satelit B şi cu SS2 pe satelit X.
    Vreau să stau cu STB pe satelit X Low şi cu SS2 pe satelit X High.
    Vreau să stau cu STB pe satelit X V şi cu SS2 pe satelit X H.
    Vreau să stau cu STB pe satelit A Low şi cu SS2 pe satelit A High.
    Vreau să stau cu STB pe satelit A V şi cu SS2 pe satelit A H.
    Vreau să stau cu STB pe satelit A Low şi cu SS2 pe satelit B High.
    Etc.
    Nu cumva am nevoie de un LNB Dual şi pe antena mobilă şi pe cea fixă?
    Se poate face ceva sau îmi fac planuri degeaba?
    Merçi.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In configuratia desenata de tine (cu corecturile scrise de mine) nu prea poti vedea ce vrei tu; cu STB poti vedea atat ant. mobila, cat si cea fixa (ambii sateliti), dar atata timp cat este pornit STB, cu SS2 nu poti vedea decat satelitul, polaritatea si banda pe care este STB. Daca opresti STB-ul, dispare tensiunea de 12v si atunci poti vedea cu SS2 in intregime cei 2 sateliti de pe antena fixa (in schimb nu mai vezi sat. de pe ant. mobila).

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu as separa complet instalatiileentru a nu folosi atatea switchuri cel mai simplu ar fi sa motorizezi si a doua antena chiar daca asta ar insemna un cablu in plus:investitia ar fi doar montura h-h si asa ai putea urmarii ce vrei independent.
    boy2good

  12. #12
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @boy2good
    Problema mea vine chiar de la montura H-H care e pe bloc şi este expusă vânturilor puternice. În iarna asta m-a rupt vântul şi nu am cum să fixez acea antenă mai bine. Ideea era să pun Astra-Hotbird pe fixă şi restul pe mobilă, aşa încât să pot accesa atât cu STB, cât şi cu SS2 orice satelit din zona de acoperire. Aşa aş putea avea măcar cei doi sateliţi, chiar dacă vântul mi-ar face probleme.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  13. #13
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vintul reprezinta intr-adevar o problema pentru motoarele h-h,mai ales pe blocuri inalte si zone cu vinturi puternice si mai dese.in acest caz o antena fixata pe un motor h-h necesita din timp in timp corectii chiar si in
    cazul cind motorul nu este folosit in mod zilnic.dezavantaj deoarece necesita corectii periodice,avantajul consta in faptul ca antena deviind se
    produce o protectie a angrenajului dintat.o solutie alternativa,in domeniul disecq,ar fi o montura polara cu actuator disecq care se monteaza si se exploateaza in mod identic cu un motor h-h singurele diferente fiind cele de forma. o alta alternativa ar fi aceeasi varianta ca cea de mai inainte,fara disecq, cu un pozitioner in set. varianta suprema,care nu intra in discutie din cauza pretului,este rotorul egis.calitate nemteasca cu pret pe masura.
    noroc,nirolf

  14. #14
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky
    Unde vezi tu ca intra direct din LNB? In TV intra cu scart (RGB) si cu RF (pentru canalele terestre).
    Scuze...
    Eu asa vedeam, ca direct din splitter intra la rf in in TV dupa care pleaca in receiver prin euroscart.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 13th April 2006, 20:22
  2. TPS continua singur???
    By gepeto in forum News
    Replies: 0
    Last Post: 19th January 2006, 12:47
  3. 5 lnb-uri la un singur receptor
    By luccio_delbuccio in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 25th October 2005, 19:27
  4. Replies: 5
    Last Post: 10th June 2005, 22:41
  5. doua antene fixe pe un singur ss2
    By edy_smf in forum Placi DVB
    Replies: 24
    Last Post: 9th January 2005, 13:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top